MAMAIA, STAȚIUNE SAU ȘANTIER? Cine și ce mai construiește în stațiunea Mamaia

2005
1

Articole de la același autor

Stațiunea Mamaia pare că atrage investitorii ca un magnet. Toți oamenii de afaceri din Constanța și nu numai vor să aibă un hotel sau măcar un restaurant în vestita stațiune. Solicitările pentru avizele de mediu pentru construcții no au crescut considerabil în ultima perioadă. 


Deși ai zice că în Mamaia nu mai este loc nici să arunci un ac, se pare că încă mai sunt multe terenuri libere, unde se vor ridica noi hoteluri, vile și restaurante. Este vorba despre imobile înalte, de șase, opt etaje și chiar 15 etaje, cu terase și piscine. Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a primit, în ultimele luni, numeroase solicitări pentru acord de mediu în vederea începerii construcției de clădiri în stațiunea Mamaia. 


SC Solid House SRL cere emiterea acordului de mediu pentru proiectul "Construire imobil P + 5 - 8 etaje, cu funcțiunea de vilă turistică", propus a fi amplasat în stațiunea Mamaia - în zona parcării Hotelului Miorița. SC La Fattoria Ristorante SRL vrea acordul de mediu pentru un imobil P + 5 - 6 etaje, cu funcțiunea de alimentație publică și cazare, în stațiunea Mamaia, în zona Hotelului Astoria. 


Hotel de 15 etaje, vizavi de Aqua Magic 
Unul dintre cele mai interesante proiecte este cel al SC Marco Chim SRL, prin SC Seaside Estate Company SRL, care vrea să construiască pe partea cu lacul Siutghiol, vizavi de Aqua Magic, un bloc de apartamente, cu demisol, parter și 15 etaje. SC Euro Vial Holding SRL vrea, la rândul său, să construiască un hotel în stațiunea Mamaia, însă ceva mai mo-dest, cu numai trei etaje, în zona Hotelului Amiral. În zona Hotelului Marea Neagră, SC Blue Bike Development SRL inten-ționează ridicarea unui imobil de șase etaje, cu o terasă circulabilă și piscină, pentru apartamente de vacanță. SC Maan Music Studio SRL construiește, tot în Mamaia, în zona Restaurantului Tic Tac, un Club nautic cu parter și două etaje, dar și o anexă cu parter și un etaj, un garaj auto și un gard pentru îm-prejmuirea terenului. De asemenea, în zona Mamaia Nord, SC Sona Resort SRL și-a propus să ridice trei cabane de vacanță cu parter și un etaj și o recep-ție cu parter. O altă firmă, Merkal SRL, vrea să investească într-un spațiu de cazare în Satul de Vacanță, la Casa Olt. A fost depusă o cerere de acord pentru mansardare imobil P+1 etaj, cu destinația de alimentație publică și cazare. 


PUZ cu heliport și insule marine 
Noile construcții vor trebui să respecte Planul Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia. Acesta a primit avizul final în primăvara anului trecut și propune reorganizarea rețelei stradale, orga-nizarea arhitectural-urbanistică în funcție de caracteristicile structurii urbane, dezvoltarea infrastructurii edilitare, precum și protejarea monumentelor. De asemenea, pe lângă aceste hoteluri noi, în PUZ sunt prevăzute realizarea unui heliport, amplasarea unei marine de 200 de metri în largul mării, crearea de complexe turistice cu turnuri de până la 22 de etaje, amenajarea unui port pentru ambarcațiuni, amenajarea falezei spre mare și amenajarea de parcaje supraetajate.


Comentează știrea

nelu
17 octombrie 2014
santier ,amaia

aconstruiascnu-i normal sa se construiasca

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Octombrie 2014
Stire din Social : Plaja din Mamaia, în pericol!
Marţi, 23 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Liber la viteză prin stațiunea Mamaia
Pagina a fost generata in 0.6703 secunde