Mamaia și Constanța, din nou în șantier. Promenadă nouă la Cazino și plaje extinse

3129
3

Articole de la același autor

După prima vară cu plaje noi, imense, la Mamaia, Constanța și Eforie Nord, Guvernul își dă ok-ul pentru reabilitarea și celorlalte porțiuni de plaje afectate de eroziune costieră. Proiectul privind Reducerea eroziunii costiere Faza a doua (2014 - 2020), în valoare totală  de 3,4 miliarde de lei, va putea fi demarat după ce Guvernul a aprobat, în cursul zilei de ieri, indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții.


Proiectul are o durată de realizare de 36 de luni și este împărțit în două etape. În prima etapă, cu o valoare de peste un miliard de lei, se vor realiza lucrări în zonele Stăvilare - Edighiol și Periboina, în stațiunea Mamaia, în Constanța, Agigea și Eforie. În cea de-a doua etapă, vor fi efectuate lucrări în zonele Costinești, Olimp, Jupiter - Neptun, Balta Mangalia - Venus - Aurora, Mangalia - Saturn și zona 2 Mai. Vestea proastă este că, deocamdată, nu sunt bani decât pentru prima etapă. Aceasta va fi finanțată din Fondul de coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 - 2020, Axa Prioritară 5 "Promovarea adaptării la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse constituite legal. Pentru etapa a doua urmează să fie identificate surse de finanțare legale.


Se stopează eroziunea costieră
Prin implementarea proiectului se va realiza protecția litoralului Mării Negre pe teritoriul României de efectele ero-ziunii costiere prin dezvoltarea unui program de lucrări specifice care au în vedere reabilitarea și protejarea liniei țărmului, a terenurilor adiacente și a ecosistemelor de uscat și marine. De asemenea, se urmărește protejarea infrastructurii economice și a obiectivelor sociale periclitate de procesele de eroziune marină. Totodată, se va im-plementa un program integrat de monitorizare a zonei costiere care să vină în sprijinul operațiunilor și lucrărilor de întreținere, pe termen mediu și lung (30 de ani). Mai mult decât atât, realizarea proiectului, prin mărirea zonelor de plajă, va duce la creșterea po-tențialului turistic și la creșterea numă-rului de turiști și vizitatori în aceste zone.


Promenadă nouă la Cazino, în Mamaia
Potrivit ministrului Mediului, Cristiana Pașca Palmer, lucrările ar putea începe în 2017. Aceasta a declarat, la Constanța, că există speranțe ca studiile de fezabilitate și procedurile de licitație să fie încheiate anul acesta, astfel încât reabilitarea propriu-zisă să demareze la anul.


De altfel, Gheorghe Boeru, președintele companiei Romair Consulting, cea care s-a ocupat de derularea primei etape de reabilitare, a anunțat încă din primăvara acestui an că se lucrează la cea de-a doua fază de reabilitare a plajelor românești. Aceasta va începe la Edichioi și Periprava, după care se va duce spre Năvodari, Mamaia - zona Cazino, Agigea, Eforie Centru și Eforie Sud, Costinești - inclusiv reabilitarea lacului, Olimp - Neptun, Jupiter, Venus, Mangalia, până la 2 Mai și Vama Veche. "Acesta este un proiect de trei ori mai mare decât primul, care va acoperi 11 loturi de plaje, cu o lungime totală de 36 de kilometri, ce va adăuga în jur de 137 de hectare de suprafață de uscat României. Proiectul prevede inclusiv realizarea unor promenade în zona Cazinoului din Mamaia și Vama Veche", a mai spus Gheorghe Boeru.


Comentează știrea

DODO
20 septembrie 2016
toate bune si frumoase

edilii se inghesuie sa faca din Mamaia ( zic ei ) o statiune traznet dar uita ca aceasta este dependenta de Constanta nu se pot separa,asa ca degeaba faci una ,,pruna,, si pe cealalta o lasi de izbeliste _turistii nu stau in Mamaia ca intr-o rezervatie ei circula, vad si-si fac impresii ( nu tocmai bune ) Edili cautati solutii ca orasul sa fie o prelungire a statiunii ( si invers ) iar in Mamaia daca mai continuati cu defrisarile o sa fiti in curind doar voi pe plaja caci turistii cauta verdeata in alta parte ( tari )

alex
20 septembrie 2016
ofere împrumuturi între grave și onest

ofere împrumuturi între grave și onest Eu sunt un individ de 10 ani de la această recunoaștere în sectorul financiar, care îl diferențiază de seriozitatea, angajamentul și viteza cu fiecare dintre clientii mei. Am studiat toate cazurile care par a fi foarte greu și întotdeauna încearcă să dea o soluție.je foarte fericit pentru a ajuta. Dacă ai nevoie de gata, mulțumesc pentru a contacta agenția devreme la adresa mea de e-mail: [email protected]

alex
20 septembrie 2016
ofere împrumuturi între grave și onest

Eu sunt un individ de 10 ani de la această recunoaștere în sectorul financiar, care îl diferențiază de seriozitatea, angajamentul și viteza cu fiecare dintre clientii mei. Am studiat toate cazurile care par a fi foarte greu și întotdeauna încearcă să dea o soluție.je foarte fericit pentru a ajuta. Dacă ai nevoie de gata, mulțumesc pentru a contacta agenția devreme la adresa mea de e-mail: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5177 secunde