Mamaia, în pericol să fie detronată. Ce stațiune de lux va apărea în sudul litoralului

9524
62

Articole de la același autor

Până în 2016, în localitatea 23 August, din sudul litoralului, va fi dat în folosință un complex rezidențial și turistic de peste 35.000 de metri pătrați. Investiția, dezvoltată de un om de afaceri turc, va cuprinde 900 de apartamente, un hotel de cinci stele, mai multe piscine, restaurante, baruri, cluburi și terenuri de sport.

Complexul Blaxy Premium Resort & Hotel va fi construit în zona localității 23 August, în județul Constanța, la un kilometru nord de stațiunea Olimp, în locul unde Marea Neagră se întâlnește, la margine de pădure, cu lacul Tătlăgeac, potrivit Mediafax. Proiectul prevede ridicarea unui resort mixt, alcătuit din șapte tronsoane de locuințe de vacanță având ca facilități piscine exterioare pentru adulți și copii, restaurante, baruri, cluburi, discoteci și terenuri sportive, reunind peste 60 de cluburi de distracție și animație.

Premieră imobiliară - "proprietate periodică"

Lucrările de împrejmuire a terenului au început, precum și construcția unui showroom. Planurile dezvoltatorului includ și construirea unui hotel care va avea până la 400 de camere de cinci stele, dotat cu business center, health club, spa și piscină acoperită. Un teatru de vară tip amfiteatru, o plajă privată în suprafață de aproximativ 9.000 de metri pătrați și o parcare privată amplasată pe un teren de 13.000 de metri pătrați vor deservi atât complexul reuidențial, cât și hotelul.

Dezvoltatorul va lansa în premieră în România conceptul de "proprietatea periodică", prin care un proprietar va avea acces la concedii pe viață într-o casă de vacanță care îi va aparține în fiecare an,

timp de cel puțin o săptămână având posibilitatea de a o închiria, vinde sau lăsa moștenire.

Complexul va avea două tipuri de unități care vor putea fi cumpărate: Condo simplu cu suprafață de 32 de metri pătrați (capacitate 2 adulți și 2 copii) sau Condo Dublu - 64 metri pătrați (capacitate 4 adulți și 2 copii).

Blaxy Resort va fi deschis pentru vacanțele membrilor săi, care pot achiziționa una sau mai multe perioade, timp de 36 de săptămâni pe an, celelalte 16 săptămâni fiind dedicate îmbunătățirii și administrării serviciilor oferite de resort și hotel.

Prețul de lansare al unei astfel de proprietăți variază între 3.750 și 4.250 de euro, pentru condourile cu vedere la mare și piscină. Cu acești bani se poate achiziționa, pentru totdeauna, și poate fi lăsată moștenire, o săptămână din sezonul de vară într-un astfel de apartament.

100 de milioane de euro

Lucrările la proiectul turistic-rezidențial se vor desfășura în două etape. Cele șapte clădiri cu peste 900 de apartamente de vacanță, piscinele, amenajările peisa-gistice, terenurile sportive, cluburile, barurile, parcarea și plaja privată vor fi finalizate până în vara anului viitor. Ulterior, construcțiile vor continua cu ridicarea hotelui și a centrului de sănătate până în iunie 2016.

Investiția în întregul complex este estimată la aproape 100 de milioane de euro, iar banii vor proveni din surse proprii ale dezvoltatorului și surse atrase (credite bancare și investitori). Reprezentanții dezvoltatorului estimează că investiția va fi recuperată în șapte ani.

Firma Blaxy Premium Resort & Hotel, dezvoltatorul proiectului, este deținut de cetățeanul român de origine turcă Oguz Yilmaz, care a derulat o serie de proiecte imobiliare în România.

Comentează știrea

62 comentarii. Pagina 1 din 7. Click pe pagina dorită : 1 2 ...7 
ali turcu
19 iulie 2014
parca am mai auzit stire asta de vreo 10 ani pina acum

Ai scris in somn asta,trezeste-te sintem in Romania cu 400 euro salariu mediu sau e un alt tun imobiliar,hotelurile de 4-5 stele sint goale(facute ptr spalat bani) si facem altele !.Sau mai sint localnici de pacalit la pamint ?

sindbad
19 iulie 2014
A ce suna acest articol?

Potrivit DNA, în cursul anului 2007, Oguz Yilmaz a achiziționat de la Gheorghe Florea, contra sumei de 320.000 de euro, un teren amplasat în orașul Voluntari, în scopul de a construi ansamblul rezidențial ATHOS prin intermediul firmei lui Oguz Yilaz și Liliana Filip, SC Real Construction Companies Group SA. Yilmaz, cu complicitatea lui Filip, i-a oferit lui Florea suma de 180.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Primariei Voluntari în vederea obținerii certificatului de urbanism și a autorizației de construire pentru ansamblul rezidențial Athos.

zoro
19 iulie 2014
alta teapa

Am mai avut anuntate cu fast si Dracula Parc, de unde inca astept sa-mi dea Agaton banii pe actiunile cumparate...

jan
19 iulie 2014
fara

tot suna ca un lucru bun. dar degeaba daca nu dispune de kitch-uri ca statiune mamaia.in Bulgaria au aparut de mult timp asemenea locatii si se misca bine.in rest ii asteptam sa-l imprumute pe mazare pentru cacarnavale.

europeanu
19 iulie 2014
aburi

nu sesizeaza nimeni ca se vorbeste numai la viitor....de 20 de ani...

stan
21 iulie 2014
23 August se misca

In zona sunt mai multe astfel de proiecte paralizate de criza economica, acesta este un semnal clar ca piata incepe sa -si revina ! Interesant este ca si pretul terenului in zona este foarte mic , de cca 10E/mp fata de un minimum de 100E/mp in zona cea mai nordica de langa plaja Navodari. Zona sudica clar este mai avantajata de lipsa poluarii si de preturi, anul acesta se trag la 23 August si Costinesti gaze, se asfalteaza strazi, se aduce retea de canalizare in zona marii.

eva2006
23 iulie 2014
investitie bine-venita

PT Aburi : ar fi foarte trist daca am ramane ancorati in trecut . Consider o normalitate sa traiesti in prezent si sa te gandesti la viitor. Un lucru bun este faptul ca s-a gandit cineva sa dezvolte si o alta bucatica din litoralul Marii Negre . Astfel vom avea posibilitatea de a respira aer curat si de a ne bucura de o vacanta la mare asa cum meritam defapt. PT Ali Turcu - Nu imi amintesc sa fi gasit mentionat undeva faptul ca publicul tinta este exclusiv din Ro. De ce nu ne-am dori sa umplem hotelurile noastre in locul vecinilor, chiar si cu clienti straini?

Cristiana
24 iulie 2014
Suna bine

Suna bine. Ne ofera ocazia de a vedea si altceva in afara de Mamaia. Zona 23 August e cu totul speciala, avand si Marea Neagra, si lac. Ne "trebuie" fara kitsch-uri.

Andrei
25 iulie 2014
23 August

M-am cam saturat de mamaia, de aglomeratie si mult haos.sunt curios cum va arata la final.prezentarea si site-ul lor imi place

Andrei
25 iulie 2014
23 August

M-am cam saturat de mamaia, de aglomeratie si mult haos.sunt curios cum va arata la final.prezentarea si site-ul lor imi place

62 comentarii. Pagina 1 din 7. Click pe pagina dorită : 1 2 ...7 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3066 secunde