"Mama este plecată în Italia și tata a adus o altă femeie în casă!"

1378
5

Articole de la același autor

r Poveștile teribile ale micuților care sună la Telefonul Copilului

"Mă numesc Ioana și în ultima perioadă sunt foarte necăjită. Am 12 ani. Mama este plecată de doi ani în Italia și tatăl meu a început să bea foarte mult. De curând a venit acasă cu o altă femeie. Nu i-am spus nimic mamei, dar nu știu ce să fac. Vreau ca mama să vină acasă. Știu că și tata suferă și nu vreau ca ei să divorțeze!". Aceasta este numai una din poveștile spuse de micuții care sună la Telefonul Copilului.

Mii de copii care suferă, abuzați în diferite feluri, își descarcă sufletele triste străinului de la celălalt capăt al firului. Consilierul care îl ascultă, îl sfătuiește, îl ajută și îl încurajează să treacă peste ceea ce îl frământă. Uneori, pentru cei mici este suficient să știe că mai este cineva căruia îi pasă de el. Potrivit reprezentanților Asociației Telefonul Copilului, principalele motive pentru care copiii apelează serviciul care le este dedicat sunt nevoia de comunicare, abuzul emoțional, relația părinte-copil, neînțelegeri în familiei, probleme sentimentale, exploatare prin muncă, abuz sexual.

Constanța, în topul rușinii

Cifrele sunt îngrijorătoare, numai în trei luni de zile, în trimestrul al doilea al anului 2013, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Constanța au fost înregistrate 300 de cazuri de abuzuri asupra minorilor. "Cele mai multe sesizări au venit din partea persoanelor fizice - 175, fie prin telefonul copilului, fie prin telefonul obișnuit al DGASPC. Profesioniștii, adică medicii, cadrele didactice, psihologii, au sesizat și ei 116 situații în care nu sunt respectate drepturile copiilor, iar în 6 cazuri am fost alertați chiar de către copiii în cauză, la telefonul copilului", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al DGASPC, Roxana Onea.

Până în anul 2001 serviciul telefonul copilului nu a existat în România. Astăzi, însă aproape că nu mai face față unui număr atât de mare de apeluri din partea copiilor și adolescenților. Asistenții sociali și psihologii Asociației Telefonul Copilului, care se află la capătul celălalt al firului se întâl-nesc așadar zi de zi cu o realitate crudă, dar au și satisfacția a zeci de mii de cazuri de încălcare a drepturilor copilului, care și-au găsit rezolvarea printr-un simplu apel la numărul de telefon gratuit. Numai anul trecut Asociația Telefonul Copilului a răspuns la 116.111 unui număr de 138.104 apeluri, iar trei sferturi din acestea au fost apeluri din partea copiilor.

"Criza economică a afectat societatea în profunzimea sa. Este foarte grav și trist deopotrivă să vedem părinți care preferă să își abandoneze copiii din cauza sărăciei, neavând mijloacele necesare să îi îngrijească. Linia 116.111 este deschisă deopotrivă copiilor și părinților și suntem aici pentru a-i asculta și sprijini. Tragem încă un semnal de alarmă, însă: abandonul, abuzul, singurătatea, tristețea cu care se confruntă copiii - acestea sunt probleme care nu au soluție decât printr-un efort cumulat și susținut din partea tuturor actorilor implicați, de la familii la instituțiile statului", a declarat Cătălina Florea, director executiv la Asociația Telefonul Copilului. Constanța este pe locul al treilea în topul județelor cu cele mai multe cazuri, înaintea sa aflându-se județele Buzău și Ilfov, fiind urmată de Iași, Teleorman și Dolj.

Cum poți primi ajutor

Dacă ești un copil abuzat sau dacă cu-noști un copil care suferă, poți să suni la numărul de telefon 116.111. Apelurile sunt anonime, nu se înregistrează și poți discuta cu consilierul orice problemă care te preocu-pă. Dacă însă problema este gravă și ești de acord să oferi datele personale, consi-lierul va anunța imediat serviciile sociale care se vor deplasa la locul unde te afli. Apelurile sunt gratuite și poți suna chiar de la un telefon public fără a introduce cartela. Programul telefonului Copilului este zilnic, de luni până duminică, între orele 8,00 și 24,00. 

Comentează știrea

Psiholog
30 noiembrie 2013
Nu mai minti Andreea !!!

Am citit doar titlul si mi-e de ajuns. Ptr fetita: stai linistita draguta , ca si mama nu e singura in pat in Italia de atata vreme...

noni
30 noiembrie 2013
si totusi

Indiferent cati sau cate baga in pat parintii acestei fete, vorbim totusi de o drama a unui copil de 12 ani, cu o sensibilitate evidenta si sub ochii careia nu trebuie sa se petreaca asa ceva. Daca tatal ei are nevoie de aventura, sa o faca discret, departe de ochii fetei. E chestie de bun simt.

Dorel Sculer matriter
30 noiembrie 2013
De unde stii ?

Oligofrenule PSIHOLOG de unde stii ca mama acestei copile nu este singura, esti plin de prejudecati.

Răspuns la: Nu mai minti Andreea !!!
Adăugat de : Psiholog, 30 noiembrie 2013
Am citit doar titlul si mi-e de ajuns. Ptr fetita: stai linistita draguta , ca si mama nu e singura in pat in Italia de atata vreme...
femeie
1 decembrie 2013
copilasii

din pacate aceste suferinte ii vor marca pe copii toata viata.tatii sa lase bautura daca nu au fost ei in stare sa plece la munca afara.iar alte femei care intra in relatii de genul acesta,sa nu uite ca sunt nevinovati copilasii,sa ii trateze cu dragoste,pacatul lor sa fie,toate se platesc pe lumea asta

Liviu Chilian
1 decembrie 2013
Obsesia sexuala. Prostitutia "femeii" Rromarlance - ca mod de antiviata

Mi s'a cerut sa repostez comentariile mele: "Rromarlanii, cei mai obsedati-sexual suboameni de pe planeta"; comentarii in care am narat storia dezgustatoare de sexomanie dintre Alighioanei si Coana Joitzica, caractere neocaragialesti din Kustendge. --- Comportamentul sexo-maniac al Rromarlanilor are un IMPACT DEVASTATOR asupra copiilor Romani; copii ce, alaturi de batrani si..."femei", sunt primele victime ale kkpIUDAlismului satanic! --- Peste patru sute de mii de "femei" Rromarlance se PROSTITUEAZA in Jewropa din Cipru pana la Lisabona - o RUSINE ce nu va putea fi spalata din istoria chinuitilor si blestematilor Rromarlani! --- Cel mai INUMAN fenomen de pe planeta, este tot rromarlanesc - copii intre 5-12 ani SE SINUCID din dorul de parintii ALUNGATI in strainatate, de catre burghezia rosie-satanica kkpIUDAlistizata ce si'a tras protectie jewnglishtanez-jewropeana, si nu mai are FRICA de nimic! --- Cititi aici pana unde a ajuns PROSTITUTIA "femeii" Rromarlance: http://www.ziartricolorul.ro/o-stafie-cutreiera-guvernele-s-r-i-si-presa-din-romania-parasuta-tiganca-floriana-jucan-candidata-la-inchisoarea-de-femei-de-la-tirgsor/ --- Pana si NEBUNUL Coldea, generalabil(???) bashitlerist ce va TERORIZEAZA prin intermediul SRI-ului, este un obsedat sexual, desi el ar trebui sa fie...cre(s)tin - e penticostal cu relatii in Jewnglishtan, si agent CIA, in particular. Personal, nu mai pot citi merdia rromarlanesti pe internet - totul este PANGARIT de obsesia sexuala! Si "ziarele" de informare cum e si CL, in fapt, sunt pline de pornografie si sexul practikat de mondeno-satanisti.

Articole pe aceeași temă

Luni, 04 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Întrebări de la cititori
Pagina a fost generata in 0.7028 secunde