Maidanezii înnebuniți de căldură fac victime printre constănțeni

1407
25
Maidanezii înnebuniți de căldură fac victime printre constănțeni - cainimaidanezi5-1371657611.jpg

Articole de la același autor

Primul val de căldură a înnebunit maidanezii de pe străzile Constanței, care au mușcat nu mai puțin de 63 de oameni în ultimele două săptămâni. Și pentru că este vorba despre câini nevaccinați, "victimele" au de tras până vor fi în afara pericolului, urmând tratamente și de câte două-trei săptămâni.

1.150 de constănțeni mușcați

de la începutul anului

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța susțin că anual, sute sau chiar mii de pacienți ajung la camera de gardă mușcați de câini și pisici. Odată cu căldura însă, numărul "victimelor" crește considerabil.

"De la începutul anului s-au prezentat la camera de gardă nu mai puțin de 1150 de pacienți cu plăgi mușcate, dintre care aproximativ 900 au urmat tratamente antirabice pentru că animalele erau maidaneze și clar nu erau imunizate. Este adevărat că animalele sunt influențate de variațiile de căldură și devin agresive, fapt pentru care tot mai mulți oameni ajung să fie mușcați. De exemplu, de pe data de 31 mai și până pe 17 iunie, s-au prezentat 63 de persoane cu mușcături de animale. Cei care au avut plăgi grave au ajuns la Spitalul Județean Constanța pentru a li se coase rănile, iar ceilalți au fost vaccinați antitetanos la noi și au primit îndrumări din partea specialiștilor din cadrul spitalului nostru", a explicat Florentina Pacioagă, asistent în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

Tratamentul durează 28 de zile

În cazul persoanelor mușcate de maidanezi, medicii aplică un trata-ment care durează 28 de zile. Aceștia susțin că medicația se realizea-ză în funcție de locul mușcăturii.

"În cazul mușcăturilor de animale maidaneze care sunt în partea superioară a corpului se realizează un tratament specific de 5 vaccinări antirabice care se repetă la interval de câteva zile, timp de 28 de zile.

Aceștia sunt într-adevăr în pericol dacă nu urmează tratamentul.

Cei care au sediul mușcăturii de la bust în jos sunt vaccinați antite-tanos și primesc recomandări să își îngrijească acasă rana", comple-tează cadrul medical.

"Sunt suficiente doze de vaccin antitetanos"

Deși în ultimele luni au fost probleme în ceea ce privește stocurile de vaccin antitetanos în cadrul spitalelor din țară, dar și la Constanța, medicii susțin că problemele au luat sfârșit și că sunt suficiente doze de vaccin pentru a acoperi toate cazurile apărute.

"Deși ne-am confruntat la un moment dat cu această problemă, acum avem suficiente doze de vaccin antitetanos și putem trata toate cazurile care se prezintă la noi", susține asistenta spitalului de boli infecțioase.

Cadrele medicale le recomandă celor care sunt mușcați de animale, chiar dacă acestea sunt ale lor, să meargă imediat la spital pentru a primi tratamentul adecvat.

Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:)).
19 iunie 2013
preaiubitul si stimatului tovaras primar

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN 8 aprilie | voturi +5 : -2 (vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEANtEu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi

anti maidanezi
19 iunie 2013
alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi?

A.Exista ideea ca animalele ar trebui sa aiba aceleasi drepturi ca si oamenii.Adica ar trebui lasate libere sa faca ce vor pe domeniul public pe motiv ca si ele sunt fiinte ca si oamenii . Daca am merge pe acest argument ar trebui sa lasam pâna si virusii si bacteriile sa îsi faca de cap pe motiv ca si ele sunt fiinte. Problema este una de responsabilitate .Pentru ca drepturile presupun si obligatii si reponsabilitati. Ai drepturi atâta timp cat esti în stare sa respecti drepturile celorlalti. De exemplu ai dreptul la libera exprimare atâta timp cât respecti dreptul altuia la libera exprimare,sau nu abuzezi de dreptul tau la libera exprimare hartuind sau amenintând alta persoana.

citizen
19 iunie 2013
cainele maidanez si ong urile canofile

Pai daca asemenea nebun(sau poate doar un om foarte pornit impotriva oamenilor,ca dovada ca in loc de copii si nepoti are 10 caini,ca si prietena sa ,paula iacob ) asemenea scursura subumana a fost senator ani de zile,la mai multe partide ,ce sa ne mai miram???Marius Marinescu (vicepreședinte PRM): "Primul om care a ajuns pe Lună a fost un cîine.".http://stiri.rol.ro/circa-30-de-persoane-au-protestat-la-cotroceni-fata-de-adoptarea-legii-privind-cainii-comunitari-750072.html

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
19 iunie 2013
cainele maidanez si ong urile canofile

Din motive biologice ,animalele sunt incapabile de responsabilitate reciproca. Din acelasi motiv nebunii(oameni cu mari probleme psihice) sunt fie supravegheati ,fie dusi la ospiciu si nu lasati sa îsi faca de cap pe domeniul public.Pentru ca ei sunt incapabili de a respecta drepturile celorlalti,ei nu au drepturile pe care ceilalti le au. Din punct de vedere biologic doar oamenii au capacitatea mentala de a întelege si respecta ce obligatii au fata de ceilalti semeni si prin urmare pot avea si drepturi .Oamenii care nu respecta drepturile celorlalti si îsi încalca obligatiile sunt înlaturati din mediul social(dusi la închisoare,sau la ospiciu în cazul nebunilor). Daca acordam drepturi animalelor fara sa le cerem reponsabilitati ajungem la situatia urmatoare: 1.Acte facute împotriva altor persoane , ar fi considerate criminale daca sunt facute de oameni ,în schimb ar fi permise animalelor.Animalele ar avea drepturi superioare oamenilor,iar oamenii ar deveni sclavii animalelor.

http://www.maidanezii.blogspot.ro/2012/07/gaura-in-bugetu-statului-produsa-de.html
19 iunie 2013
alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi?

nu am inteles si nu o sa inteleg niciodata de ce se tot discuta atata asupra eutanasierii unor potai care pot musca si ataca in conditiile in conditiile care ''eutanasiem'' milioane de pui,miei , vacute si purcei nevinovati care nu musca si nu ataca! mare e ipocrizia unor maidanezoofili carora LE PASA DOAR DE CAINI(SI CARE SUNT O SPECIE PERICULOASA NU CA VRABIILE SAU MIEII).Cumva pt ca oile,mieii si purceii nu se gudura pe langa voi si nu gadila orgoliul ca unii caini lingusitori?:))))Cat despre ong isti ,acestia nicimaidanezoofili nu sunt,sunt doar profitori,cum deja incepe sa se observe.ONG ISTII ''CANOFILI' SUNT MAI RAI CA MAIDANEZOOFILII SINCERI!HEHEHE

anti maidanezi
19 iunie 2013
cainele maidanez si ong urile canofile

2.În schimb daca am acorda drepturi si obligatii egale oamenilor si animalelor am ajunge sa ducem la închisoare toate animalele deoarece ele sunt incapabile sa înteleaga responsabilitatile ce le revin.Pâna la urma s-ar ajunge la închiderea tuturor acestor animale "libere". B.Sunt 175000 de oameni care iau venitul minim garantat -Legea prevede munca în folosul comunitatii.În loc sa strânga frunzele de pe strada acesti oameni ar avea grija la ei acasa de 2-3 maidanezi ,problema ar fi rezolvata.Primaria ar oferi ,pe lânga venitul minim garantat si mâncarea pentru câine sau bani pentru procurarea acestei mâncari.Asistatul social va merge o data la cateva zile sa ia punga cu mancare de la primarie sau banii necesari.El va avea obligatia sa tina cainele in casa si sa il plimbe doar cu lesa pusa sau cu botnita,deoarece acesti câini nu sunt dresati si devin agresivi cu oamenii din jur. Banii pentru hrana câinilor ar putea veni din taxa pe proprietate(150 lei pe an pentru 40metri patrati),din fondurile europene,din donatii ,iar hrana ar putea veni de la restaurante,macelarii ,donatii persoane fizice din tara sau strainatate.

primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:)).
19 iunie 2013
cainele maidanez si ong urile canofile

C.Mii de oameni s-ar oferi sa adopte maidanezi daca primaria ar plati sau ar distribui hrana lor.Persoana fizica se obliga sa îl tina în casa si sa îl plimbe cu lesa,iar primaria se obliga sa îi dea hrana necesara. D.Din experienta proprie am observat 3 situatii când întâlnirea cu maidanezii este de o periculozitate mare si în care câinii devin mult mai agresivi decât în mod normal. Aceasta implica câinii de dimensiuni mari,haitele mari si prezenta fizica a persoanelor considerate de maidanez a fi stapânul lor sau membru de haita.

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
19 iunie 2013
preaiubitul si stimatul tovaras primar

1.Câinii de dimensiuni mari sunt cei mai periculosi si provoaca cele mai mari vatamari.Muscatura este mai puternica decât în cazul unui câine de mici dimensiuni. Una este sa fi muscat de picior,alta e sa fi muscat de gât,fata sau cap.De asemenea câinii de mari dimensiuni au forta fizica de a pune la pamânt un copil(elev). De aceea câinii cu dimensiuni de la sol la vârful capului( în pozitie ridicat) care depasesc 55cm înalime ar trbui ridicati predilect de pe domeniul public .Masurarea de la sol la vârful capului este oarecum nesigura din cauza flexibilitatii gâtului.O masurare cu o mare doza de acuratete este masurarea de la sol la greaban.Câinii cu înaltimea mai mare de 40-45 cm de la sol la greaban vor fi luati de pe strada .

anti maidanezi
19 iunie 2013
cainele maidanez si ong urile canofile

2.Haitele de dimensiuni mari se gasesc în locurile unde primesc cea mai mare cantitate de hrana.Acestea sunt pietele agro-alimentare,unitati comerciale de mari dimensiuni gen angrouri , institutii gen spitale ,precum si în statiile ratb.Problema cu aceste unitati comerciale sau institutii este ca tin câinii la poarta si nu în interiorul obiectivelor. De asemenea sunt adevarate pepiniere de noi câini deoarece înmultirea lor este încurajata de unii proprietari sau angajati din aceste obiective. Ele vor fi obligate sa aiba doar câini sterilizati,sa îi tina doar în interiorul obiectivului si sa aiba închise portile de acces ca sa nu dea posibilitatea câinilor sa iasa pe trotuar si sa atace trecatorii. Hranirea câinilor chiar în statiile ratb va fi interzisa pe o distanta de 20 metri în jurul statiei. 3.Persoanele fizice care stau lânga maidanezi au o mare vina în sporirea agresivitatii câinilor ,fie prin prezenta ,fie prin comportament.Acestia au tendinta sa cheme câinii înapoi pe un ton agresiv atunci când ataca un trecator .Câinele nu întelege limbajul uman dar întelege sentimentul.De aceea va interpreta tonul agresiv al stapânului ca o instigare la atac.Alt caz este când acestia folosesc un limbaj cu ton laudabil pentru a chema câinele ,ton pe care câinele îl va interpreta tot ca o încurajare la atac.Cel mai indicat este ca stapânul neoficial al maidanezilor locali sa zica "sezi" pe un ton calm,sa ignore situatia sau sa paraseasca scena în directie opusa atacului.Acestea sunt cazuri le fericite,deoarece de foarte multe ori stapânul sau stapânii neoficiali ai maidanezilor înjura,ameninta,arunca cu obiecte,dau cu pumni sau cu bâtele în trecatorii care au fost atacati de câini pe motiv ca ar fi "oameni rai".Acest fenomen poate fi stopat doar prin educarea si sanctionarea celor care se dedau la astfel de fapte.

primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:)).
19 iunie 2013
cainele maidanez si ong urile canofile

F.Acordarea obligatorie a 3% din bugetul fiecarei primarii pentru rezolvarea problemei câinilor fara stapân. H.Înregistrarea tuturor câinilor : Toti proprietarii de câini vor fi obligati sa mearga la primarie sau un cort special amenajat pentru a-si înregistra câinii în termen de 3 luni .Cei care în termen de 3 luni nu si-au înregistrat câinii vor fi amendati lunar cu o amenda de 1000 lei pâna îsi vor înregistra câinii. Similar cu recensamântul copiilor sau cu recensamântul echipe de inspectori vor merge din usa în usa si vor acorda amenzi celor care nu si-au înregistrat câinii. Înregistrarea câinilor va consta în luarea actelor de identificare ale proprietarului ,poza din profil a câinelui,microcip pentru câine,un fir de par din blana câinelui (pentru o eventuala proba adn în viitor) si un eventual carnet de sanatate.

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Stire din Cetățenești : Raiul maidanezilor din centrul Constanței
Pagina a fost generata in 0.4478 secunde