Mai puțini disponibilizați la Spitalul Județean

813
Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Constanța s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanții sindicatelor și organizațiilor profesionale din unitatea sanitară pentru a discuta pe marginea măsurile ce vor fi luate pentru a reduce cheltuielile. Ședința a durat aproximativ trei ore, timp în care membrii consiliului au ascultat propunerile sindicaliștilor și medicilor. Soluția propusă de sindicaliști, prin care se exemplifică cum pot fi făcute economii cu un număr minim de disponibilizări - am prezentat respectiva propunere într-o ediție precedentă a cotidianului "Cuget Liber" - a fost catalogată drept "pertinentă". "Nu s-ar face disponibilizări dacă ar exista bani suficienți la buget. Din câte se pare, nu va mai trebui să dăm afară medici, sunt aproximativ 20 de medici care îndeplinesc condițiile pentru a ieși la pensie. De asemenea, sunt aproximativ 60 sau 70 de asistente medicale care vor ieși la pensie. Vor mai fi făcute disponibilizări, dar numărul lor va fi mai mic decât cel preconizat", a afirmat Laurențiu Marin, membru al CA. "Au fost câteva propuneri pertinente, ne-am fi așteptat la mai multe, poate chiar ca medici-șefi să spună câți oameni să rămână pe fiecare secție. Ne-au spus că nu pot face ei aceste aprecieri", a adăugat Laurențiu Marin. Restructurarea secțiilor prin reducerea numărului lor se impune însă, au mai arătat participanții la discuții.
O decizie finală va fi luată însă peste o săptămână, timp în care vor mai fi întruniri pe tema disponibilizărilor (o nouă rundă de discuții între CA și sindicaliști va fi marți, 3 august).
Liderul de sindicat Nicolae Manea, reprezentant al "Sanitas", s-a declarat mulțumit de modul în care au decurs discuțiile. "Am observat disponibilitate, dorința de a pune în centrul acestor măsuri pacientul constănțean și calitatea actului medical. Avem speranța că vom ajunge la o cale de mijloc, prin care vor fi favorizați pacienții", a afirmat liderul de sindicat.
Reamintim că membrii CA propuneau, inițial, concedierea a aproximativ 287 de angajați, în vreme ce sindicaliștii au prezentat o variantă care cuprinde disponibilizarea a 178 de persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 31 Iulie 2010
Stire din Social : Chirurg acuzat de malpraxis
Pagina a fost generata in 1.5546 secunde