Mai mult de jumătate din români și-ar schimba jobul pentru un salariu mai mare

224
Mai mult de jumătate din români și-ar schimba jobul pentru un salariu mai mare - angajatisedinta-1336027675.jpg

Articole de la același autor

51% din angajații români spun că "salariul" este primul motiv al schimbării locului de muncă. Acesta este urmat de recunoasterea profesională (19%) și dorința de a profesa în domeniul de interes (18%). Printre alte motive ce ar putea sta la baza schimbării locului de muncă se numără și ocuparea unui post de manager/team leader (7%), bărbații fiind mai motivați din acest punct de vedere (56% din bărbați - 44% din femei). 


Cele mai importante aspecte care i-ar determina pe români să își schimbe locul de muncă, ce influențează procesul de selecție a unei oferte sunt beneficiile financiare, oportunitățile de dezvoltare și recunoașterea muncii rămân în top, însă remunerația pierde teren în fața dorinței de a profesa în domeniul în care candidații au și finalizat studiile. 


Alte beneficii care influențează procesul de selecție al unui job sunt asigurarea medicală, urmărită cu precadere de respondenții de sex feminin (86%), mașina de serviciu și concediile plătite parțial de angajator, cele din urmă fiind dorite cu precădere de către bărbați, în proporție de 83%, respectiv 67%.


Sondajul a fost efectuat la nivel național de un site de recurtare online în martie - aprilie 2012, pe un eșantion total de 1920 de respondenți. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5132 secunde