Măcel la malul mării! Șase pui de delfini uciși de plasele pescărești

224

Articole de la același autor

Situație alarmantă pe litoral, unde într-o singură zi au fost găsiți șase delfini morți pe plajă. Inițial, o persoană a anunțat că ar fi trei cadavre de delfini pe plaja din zona Hanul Piraților. Echipa Mare Nostrum care se deplasat la fața locului a găsit șase delfini eșuați la mal. Puii erau la distanță de 100 - 200 de metri unul de altul și se aflau în stare de descompunere. Potrivit primelor cercetări, reprezentanții Mare Nostrum consideră că del-finii ar fi eșuat din cauza plaselor pescărești.


Problema pescuitului în pro-hibiție, asupra căreia organizația nonguvernamentală Mare Nostrum atrage atenția constant, a mai făcut astfel șase victime. Cei șase pui de delfini sunt din specia marsuin. "Cauza morții celor șase pui o reprezintă plasele pescărești, în care aceștia au rămas prinși și s-au înecat. Pentru mulți, poate că acești delfini eșuați nu reprezintă un număr mare, dar pentru noi, cei de la Mare Nostrum, reprezintă o cifră alarmantă, în condițiile în care marsuinii sunt o specie pe cale de dispariție în Marea Neagră. Doar luna aceasta am răspuns la 19 apeluri de urgență cu privire la cetacee eșuate, toate fiind cazuri în care nu am mai putut face nimic înafară de a constata cauza decesului. Nu este normal și noi, singuri, ca și ONG, fără susținerea comunității, nu putem face mult în acest sens", explică Marian Paiu, coordonatorul proiectului.


Tot în această lună, echipa Mare Nostrum a monitorizat sectoarele de plajă dintre Sulina și Vama Veche, cu ajutorul grupurilor de voluntari înscrise în cadrul rețelei "Voluntari pentru salvarea delfinilor". "În cadrul programului Monitorizarea și conservarea cetaceelor din Marea Neagră, finanțat de Secretariatul Accobams prin proiectul Creșterea capacității regionale pentru dezvoltarea studiilor de abundență și distribuție a cetaceelor au mai fost realizate, luna aceasta, trei întâlniri de instruire pentru membri rețelei de Monitorizare a Cetaceelor Eșuate, două înregistrări de delfini înotând în apropierea malului, în zonele Agigea și Mangalia, și pregătirea celei de-a doua sesiuni de monitorizare a cetaceelor din apele teritoriale ale României", precizează reprezentantul Mare Nostrum.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Aprilie 2015
Stire din Social : Pui de delfin, eșuat la Costinești
Luni, 27 Aprilie 2015
Stire din Social : Delfin eșuat la Costinești
Pagina a fost generata in 0.4037 secunde