Litoralul românesc, mai scump decât cel bulgăresc, spaniol și turcesc

168
Litoralul românesc, mai scump decât  cel bulgăresc, spaniol și turcesc - litoralulromanesc-1410359936.jpg

Articole de la același autor

România este o destinație turistică de litoral cu prețuri medii de vacanță. Țara noastră se află pe locul al patrulea într-un top al celor mai ieftine destinații din Europa, în urma competitorilor Bulgaria, Spania și Turcia, dar înaintea Greciei, Croației și Franței.

Potrivit unui studiu recent, realizat de Federația Patronatelor din Turismul Românesc, România a scăzut cu două locuri față de 2012, când ocupa locul al doilea, comparativ cu aceleași destinații. Coșul de vacanță realizat în acest raport a inclus o masă pentru doi adulți (care include trei feluri de mâncare și o sticlă de vin local), un pahar de vin, un pachet de țigări Marlboro Lights, o sticlă de bere locală, o apă minerală de 1,5 litri, o ceașcă de cafea servită la o cafenea, o sticlă de cola și o cremă de protecție solară cu factor 15. Toate acestea pot ajunge la suma de 38,46 de euro în Bulgaria, la Sunny Beach, 39,14 euro în Spania, la Costa del Sol, 40,87 de euro în Turcia, la Marmaris, și 41,31 de euro în România, în stațiunea Neptun. Pe următoarele trepte se află Grecia, cu insula Corfu, cu un total de 48,37 de euro, Kvarner - Croația cu 62,78 de euro, Nice - Franța, cu 63,97 de euro, Sharm el-Sheikh - Egipt, cu 72,42 de euro, și Sorrento - Italia, cu 80,89 de euro.

"În aceste condiții, România, ca destinație turistică, poate fi considerată în continuare un chilipir pentru turiștii străini. Nu prețurile sunt cele care împiedică turiștii străini să vină în România, ci faptul că nu se știe că țara noastră este o destinație accesibilă de petrecere a concediilor, în special în stațiunile de pe litoralul românesc", explică dr. ing. Dragoș Răducan, vicepreședintele FPTR.

Potrivit acestuia, motivele care au condus la creșterea valorii coșului de vacanță pe litoralul românesc ar putea fi creșterea taxelor, dar și majorarea prețului combustibilului, gazelor și energiei, precum și lipsa măsurilor de susținere a turismului.

Totuși, dacă pentru turiștii străini petrecerea vacanței în România ar putea fi un chilipir, pentru majoritatea românilor, vacanța în propria țară rămâne un lux, din cauza puterii scăzute de cumpărare a acestora.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Septembrie 2014
Stire din Social : Revine vremea de plajă, pe litoral
Sâmbătă, 30 August 2014
Stire din Cultură-Educație : Spectacol grandios în stațiunea Mamaia
Pagina a fost generata in 0.3799 secunde