Litoralul își deschide porțile de Paști. Turiștii, așteptați la mare cu evenimente, concerte și sport

1655
Litoralul își deschide porțile de Paști. Turiștii, așteptați la mare cu evenimente, concerte și sport - fotofondsezonestival1-1490373723.jpg

Articole de la același autor

Pregătirile pentru deschiderea sezonului estival sunt în toi, pe litoral. De la un capăt la altul al stațiunilor se lucrează de zor, se renovează, se împrospătează camerele de hotel,  se amenajează terasele. Autoritățile locale fac curățenie, adună uscăturile de pe spațiile verzi, toaletează copacii, tund arbuștii, marchează aleile, pentru ca totul să fie pregătit când dau năvală turiștii.


În premieră, anul acesta, sezonul estival va fi deschis pe 15 aprilie, când românii sunt invitați să petreacă Paștele la malul mării și să vină să ia Lumină la o ceremonie pe plajă. La scurt timp, apoi, încep evenimente care mai de care mai interesante, pentru ca totul să culmineze pe marea petrecere de la 1 Mai.


Imediat după Paște, pe 17 aprilie, debutează FedCup, competiția de tenis feminin în care se vor înfrunta sportive din România și Anglia. Festivitatea de încheiere va fi pe 23 aprilie, iar trei zile mai târziu, pe 26 aprilie, începe ediția 20 a festivalului de muzică electronică Sunwaves, la care sunt așteptați peste 7.000 de turiști străini din vestul Europei și mii de participanți din România. Sezonul va fi deschis la Vama Veche sâmbătă, pe 29 aprilie, și va continua duminică, la Mamaia, cu show de mașini de drift și mega concert pe plajă cu trupele Provincialii, Vunk și Ionuț Galani, precum și cu deschiderea sezonului de clubbing în Mamaia. De asemenea, la Năvodari va avea loc tradiționala Serbare Câmpenească de 1 Mai.




Mai mulți turiști români și străini


De asemenea, o premieră absolută a acestui sezon estival o reprezintă inaugurarea, pe 26 aprilie, a zborurilor interne și internaționale cu plecare de pe Aeroportul Internațional "Mihail Kogălni-ceanu" Constanța, spre Timișoara, Cluj, Oradea, Iași, Roma, Paris și Bruxelles, operate de compania aeriană Blue Air. "Pentru acest sezon, ne propunem o creștere de peste 15 la sută a numărului de turiști ce vor ajunge pe litoral și ne bazăm în acest sens pe succesul proiectului nostru de atragere a patru zboruri interne, care vor uni Constanța cu Timișoara, Oradea, Cluj și Iași și a patru rute externe noi, proiect pe care îl considerăm cel mai mare obiectiv atins la zece ani de aniversare a Asociației Litoral - Delta Dunării", a declarat Corina Martin, președintele Asociației Litoral - Delta Dunării.


Festivalul scoicilor, în Piața Ovidiu


În luna mai, Piața Ovidiu din Constanța va găzdui Festivalul scoicilor, urmat de ediția a doua a Festivalului peștelui și al fructelor de mare, în stațiunea Mamaia. Pe 1 iunie vom sărbători Ziua copiilor cu diferite activități distractive în Constanța și Mamaia, iar, între 9 și 11 iunie, se va desfășura Seawolves Bike Fest, în Mamaia Nord. Finalul lui iunie va fi marcat cu Concursul internațional de muzică pop și folclor "Liga Campionilor", în Piațeta Perla din Mamaia.


Iar pentru iulie și august sunt programate, pe lângă serile românești din Satul de Vacanță, parade ale personajelor de poveste, gale și festivaluri cultural artistice care mai de care mai captivante.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4998 secunde