Litoralul, destinația favorită a românilor pentru vacanța de vară

205
Litoralul, destinația favorită a românilor pentru vacanța de vară - fotofondlitoral-1505746616.jpg

Articole de la același autor

Pentru prima dată în ultimii cinci ani, în 2017, raportul dintre cererile pentru Mamaia - Năvodari și restul stațiunilor a fost de 50 la sută la 50 la sută. 


Încet, dar sigur, românii revin la plajă pe litoralul românesc. Creșterea numărului turiștilor în stațiunile românești de la malul Mării Negre este semnificativă pentru anul acesta și de-a dreptul spectaculoasă față de ultimii doi ani. Cifra de vânzări estimată de una dintre cele mai mari companii de călătorii din țară depășește 10 milioane de lei în 2017, numai pentru vacanțele pe litoralul românesc. De asemenea, creșterea de vânzări pentru alte destinații în România este de peste 50 la sută, stațiunile balneare clasice fiind în top. 


Zona Mamaia - Năvodari ocupă primul loc în vânzările Eximtur pentru litoral, cu o creștere de peste 2 la sută față de 2016, la peste patru milioane de euro. Partenerii companiei sunt hoteluri de top, căutate în mod tradițional, independent de condițiile de vreme sau conjuncturale. De asemenea, sudul litoralului crește constant, raportul între Mamaia - Năvodari și restul stațiunilor fiind de 50 la sută la 50 la sută, pentru prima dată în ultimii cinci ani. 


Vouchere de vacanță de peste un milion de euro 


Față de anul trecut, Venus înregistrează o creștere cu peste 13 la sută, Eforie Nord - peste 28 la sută, Jupiter - peste 38 la sută, Neptun - peste 10 la sută, Costinești - peste 10 la sută și Mangalia - peste 38 la sută. Vânzările pentru sud au crescut accelerat datorită investițiilor noi, a raportului calitate - preț și a deschiderii spre colaborare cu tur-operatorii din partea hotelierilor. 


"Voucherele de vacanță au susținut creșterea vânzărilor de sejururi pe litoral. Până la finalul lunii iulie, Eximtur a vândut vacanțe pe vouchere de vacanță de peste un milion de euro, în marea majoritate pentru vacanțe pe litoral. Apreciem că noua legislație referitoare la vouchere de vacanță acordate bugetarilor, implementată de Ministerul Turismului, alături de reducerea TVA la 9 la sută și a impozitului specific, vor susține în continuare dezvoltarea sustenabilă a turismului românesc și implicit a turismului pe litoralul românesc al Mării Negre. În același timp, doresc să apreciez efortul investitorilor hotelieri, în a da servicii corecte, de calitate, transparente, facturate și implicit purtătoare de taxe și impozite plătite statului român", a declarat Lucia Nora Morariu, președintele Eximtur. 


Unde s-au cheltuit cei mai mulți bani 


Valoarea medie a pachetului pentru litoral a fost, în 2017, de 760 lei pe turist. Pe stațiuni, valoarea medie a pachetului a fost, în Mamaia, 894 lei, în Venus, 910 lei, în Eforie Nord - 658 lei, în Saturn - 680 lei, în Jupiter - 636 lei, în Neptun - 534 lei, în Olimp - 538 lei, în Mangalia - 1.185 lei, Costinești - 585 lei, Eforie Sud - 351 lei, Cap Aurora - 616 lei, Techirghiol - 941 lei, Năvodari - 2.758 lei, 23 August - 1.0192 lei și Vama Veche - 467 lei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4662 secunde