Linie telefonică gratuită pentru victimele violenței domestice

1799
Linie telefonică gratuită  pentru victimele violenței domestice - linietelefonica-1449079845.jpg

Articole de la același autor

Femeile agresate de soți, bătrânii agresați de fiii lor sau chiar bărbații bătuți de neveste au la dispoziție o linie telefonică gratuită unde pot primi consiliere la orice oră din zi sau din noapte.

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) a lansat primul call-center național pentru victimele violenței domestice. Numărul la care pot apela victimele violenței domestice este 0800/500.333, o linie telefonică gratuită, la care operatorii vor răspunde non-stop.

Aceștia vor direcționa victimele către 42 de echipe de intervenție, interinstituționale și multidisciplinare, înființate la nivelul celor 41 de județe și al municipiului București. "Datorită măsurilor aplicate de Ministerul Muncii, numărul persoanelor abuzate a scăzut în 2015 față de anul 2014, respectiv de la 11.598 la 9.014. Lansarea acestei linii gratuite mă va sprijini, în calitate de ministru, să identific posibilele măsuri și politici care vor contribui la reducerea în continuare a numărului de abuzuri", a declarat ministrul Muncii, Ana Costea, în deschiderea evenimentului. Ministrul Muncii a încurajat, pe această cale, cooperarea dintre autorități, societatea civilă și organizațiile neguvernamentale, în vederea adoptării și aplicării unor măsuri și politici proactive pentru stoparea violenței domestice.

La rândul său, secretarul de stat ANES, Ioana Liana Cazacu, a subliniat importanța deosebită a lansării acestui call-center pentru prevenirea și combaterea violenței domestice în România:

"Acest call-center va contribui la combaterea, dar mai ales la prevenirea fenomenului violenței domestice, care afectează tot mai multe persoane, în special copii și femei. Violența ucide mai multe femei decât cancerul, prin urmare toți factorii de decizie trebuie să sprijine schimbarea mentalității, de la operatorul acestui call-center și până la Poliție, Spital sau serviciile de Asistență Socială".

Linia telefonică a fost înființată în cadrul proiectului "START - O viață de calitate în siguranță!", derulat de ANES pentru a preveni și combate violența domestică și traficul de persoane. Proiectul "START – O viață de calitate în siguranță!" urmărește dezvoltarea, la nivel național, a unor mecanisme, măsuri, proceduri și instrumente aplicabile la nivel național care să genereze beneficii pe termen lung pentru toate persoanele aflate în situații de risc privind violența domestică și traficul de persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7743 secunde