Legume și fructe cu pesticide pe masa românilor. Supermarketurile refuză produsele românești pentru că "nu arată bine"

310
Legume și fructe cu pesticide  pe masa românilor.  Supermarketurile refuză produsele românești pentru că

Articole de la același autor

Federația AGROSTAR cere Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) clarificarea urgentă a situației pesticidelor din legumele și fructele românești, întrucât, în ultimele zile, s-a vehiculat că fructele și legumele românești conțin cantități mari de pesticide, fapt care aduce grave prejudicii financiare producătorilor români.

"În ultimele zile, mass-media a difuzat o știre potrivit căreia legumele și fructele românești conțin cantități mari de pesticide și sunt periculoase pentru consumatori. Astfel de informații trebuie clarificate urgent de către autorități atât pentru siguranța consumatorului, cât și pentru că aduc prejudicii mari, financiare și de imagine, produ-cătorilor români. Ar trebui ca Ministerul Agriculturii să difuzeze lunar sau trimestrial o situație reală privind concentrația de pesticide în legumele și fructele românești bazată pe analizele făcute de Agenția Fitosanitară, singura agenție acreditată pentru efectuarea unor astfel de analize. O astfel de măsură se impune cu atât mai mult cu cât, nu putem să nu remarcăm faptul că, această știre apare în contextul în care prevederile Legii 321/2009 nu se aplică, supermarketurile și hipermarketurile motivând că produsele românești «nu corespund din punct de vedere vizual» pentru a le achiziționa. Și, pentru că «nu corespund», în prezent, legumele și fructele românești nu se regăsesc în aceste magazine în cantitățile stabilite de lege", declară secretarul general al AGROSTAR, Horațiu Raicu.

Acesta mai spune că este de datoria Ministerului Agriculturii să ia măsuri, astfel încât producătorii români, grav afectați de secetă și de întârzierea plății subvențiilor, să nu aibă de suferit și de pe urma unor astfel de informații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.471 secunde