Din ce în ce mai multe cazuri de bullying, în școli

Lacrimi și suferință! Copii batjocoriți de colegii lor

1115
6
Lacrimi și suferință! Copii batjocoriți de colegii lor - fotofondbullying1-1453394915.jpg

Articole de la același autor

Pe măsură ce descoperă faptul că a fi necăjit de colegi nu este un lucru normal, ci un abuz, copiii din România prind curaj și cer ajutor. Fie că sună la Telefonul Copilului, doar ca să povestească prin ce trec, fie că își iau inima în dinți și le spun părinților

ce au pățit, copiii români sunt din ce în ce mai conștienți că sunt abuzați.

Numărul băieților care au raportat cazuri de bullying la Telefonul Copilului 116111 a crescut de peste 20 de ori, de la 25 de cazuri în anul 2014 la 534 de cazuri în anul 2015. Totodată, totalul solicitărilor de ajutor în general formulate de băieți s-a dublat, în perioada analizată înregistrându-se 1.094 de cazuri. În principal, aceștia au sesizat cazuri de abuz de tip bullying. Solicitările de consiliere psihologică au reprezentat totodată un procentaj semnificativ, de aproape jumătate, atât în ceea ce privește bullying, cât și probleme sentimentale, criză de identitate, nevoia de comunicare și relaționare cu părinții, relații de prietenie.

"Asociația Telefonul Copilului atrage atenția asupra faptului că tot mai mulți copii și adolescenți care au apelat 116111 anul trecut s-au confruntat cu probleme de natură psihologică. Comparativ cu anul 2014, numărul solicitărilor de consiliere psihologică s-a dublat, iar cele mai frecvente stări emoționale în care copiii au solicitat sprijinul specialiștilor noștri au fost depresia, amăgirea, izolarea, stima scăzută, singurătatea, nefericirea în sânul familiei, frica, panica, stări cu efecte devastatoare asupra sănătății psihice a copiilor. Este esențial să încurajăm copiii să vorbească despre problemele cu care se confruntă, despre maniera în care familia, societatea și tehnologia le influențează viețile. Rămânem la celălalt capăt al firului pentru fiecare copil care are nevoie de sprijin și ne așteptăm la o nouă creștere semnificativă a acestui segment de cazuri, luând în considerare rezultatele înregistrate deja în primele trei săptămâni ale acestuia an", a declarat Cătălina Surcel, director executiv al Asociației Telefonul Copilului.

Constanța, în topul negru al abuzurilor

Numărul total de apeluri înregistrate la 116111 în anul 2015 a fost de 105.194, iar dintre acestea, 7.745 reprezintă cazuri care au necesitat intervenție și monitorizarea de lungă durată a specialiștilor Asociației Telefonul Copilului, în colaborare cu reprezentanții instituțiilor abilitate la nivel local.

Din numărul cazurilor în care a fost necesară intervenția instituțiilor abilitate, 40,58 la sută au fost cazuri de abuz asupra copilului și violență în familie, respectiv 3.143 de cazuri. Formele cele mai grave sesizate au fost molestarea fizică, neglijare și abuz emoțional.

În ce privește consilierea psihologică, în 2015, au fost înregistrate 2.713 de cazuri, dublu față de 2014. Jumătate din aceste cazuri care au necesitat consiliere psihologică au fost sesizate de adolescenți și s-au referit la situații de bullying, probleme specifice adolescenței: probleme sentimentale, crize de identitate, manifestarea sentimentelor de excludere și dificultate în relaționare. De asemenea, copiii au contactat online Telefonul Copilului pentru a-și îmbunătăți relația cu părinții, ca o particularitate față de alți ani fiind gestionarea relației cu părinți alcoolici.

Per total, cele mai multe cazuri au fost înregistrate din județele Vrancea, Teleorman, Dolj, Vaslui, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Olt, Bacău și Iași. 

Comentează știrea

DODO
22 ianuarie 2016
la ce va asteptati ?

Copii fac ceea ce vad la parinti, din ,, ciumeci ,, rezulta miniciumeci ,, saminta educatiei se sadeste in familie. Cind la noi sint date ca modele , ca vedete manelistii , nesimtitii si cocalarii , la ce va asteptati ?

Dan
22 ianuarie 2016
Castiguri part time

Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

dupa nume
22 ianuarie 2016
DODO

esti sigur manelar

mioara
22 ianuarie 2016
lucru de acasa

Lucru la domiciliu! Oferta noua! Cautam in toate localitatile tarii persoane serioase care vor sa castige bani in regim de colaborare. Asiguram: contract de comision, instruire gratuita, asistenta pas cu pas in desfasurarea activitatii. Cerinte: calculator, conexiune la internet, circa doua ore libere zilnic. Solicitati acum mai multe detalii la adresa de email:[email protected]

DODO
22 ianuarie 2016
trosc !

Ce inseamna MANELAR ??? poate manelist iar numele , talimba ,este un pseudonim si ca o confesiune iti spun ca manelistii ( ca tine , ca te-am ghicit ) si cocalarii sint beneficiarii dispretului meu

adevar
7 martie 2016
adevar

Stim ca sunteti nebuni

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Ianuarie 2016
Stire din Social : Stop violenței asupra copiilor!
Pagina a fost generata in 0.3716 secunde