De 1 Iunie

Jocuri pe plajă, înghețată și multă veselie, pentru copiii din centrele de plasament

491

Articole de la același autor

"Toți oamenii mari au fost cândva copii". Sub acest titlu se sărbătorește, în acest week-end, Ziua Copilului, la Constanța. De ziua lor, copiii din centrele de plasament din întreg județul Constanța vor avea parte de numeroase evenimente și petreceri organizate în cinstea lor, vor primi cadouri și se vor bucura alături de cei pe care îi consideră familiile lor.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și Asociația "United Hands" lansează sâmbătă, 1 iunie, proiectul educațional "Toți oamenii mari au fost cândva copii!". Peste 270 de copii din șapte centre de plasament ale DGASPC și alți 55 de copii din alte instituții de plasament vor fi sărbătoriți pe plajă, cu multe jocuri distractive, vor mânca prânzul la un restaurant din Eforie Nord, vor dansa și se vor delecta cu înghețată și multă voie bună. De asemenea, ei vor afla care este semnificația zilei de 1 Iunie și care le sunt drepturile lor de copii.

"Beneficiarii acestui proiect sunt copiii din centrele de plasament din Constanța «Antonio», «Micul Rotterdam», centrul de plasament din Agigea, «Delfinul», Adăpostul de Zi și Noapte pentru Copii, Centrul de primire a copilului în regim de urgență, Centrul de plasament «Don Bosco» și Centrul de plasament «Fair Play». Alături de ei se vor afla voluntari ai Asociației «United Hands», Militari din Marina Americană și trupa de la Școala de Arte", a declarat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța.

Copiii vor ajunge la Eforie Nord în jurul orei 10,00, iar timp de două ore, vor desfășura diferite activități și concursuri pe plajă. La ora 12,30, vor servi prânzul, apoi vor avea parte de alte jocuri în aer liber. Nu vor pleca însă spre centrele de plasament înainte de a primi cadouri de la organizatori.

"Dă o speranță!"

Tot sâmbătă, pe 1 iunie, la Complexul comercial Maritimo Mall, Consiliul Județean Constanța și Fundația Fantasio organizează ediția a patra a campaniei "Dă o speranță" 2013, începând cu ora 15,00. Avem astfel ocazia ca împreună, să venim în ajutorul unor oameni cu necazuri. Sunt copii și adulți care trec prin momente grele, pentru că suferă de boli cumplite, care le macină trupul. Singura lor salvare sunt tratamentele în străinătate, dar pentru asta au nevoie de foarte mulți bani. A nu rămâne indiferent și a arăta că sunteți alături de cei pentru care viața este o lungă suferință denotă faptul că mai există oameni de bine. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Mai 2013
Stire din Diverse : Idei de cadouri pentru 1 Iunie
Pagina a fost generata in 0.6795 secunde