Joburi în străinătate. Bucătarii și culegătorii de zmeură, la mare căutare

243
1
Joburi în străinătate.  Bucătarii și culegătorii  de zmeură, la mare căutare - muncaeures-1483632136.jpg

Articole de la același autor

Constănțenilor le sunt oferite, la început de an, circa 800 de locuri de muncă peste hotare.

Cele mai bine plătite joburi sunt în Germania, unde un bucătar va primi pentru delicioasele preparate un salariu cuprins între 1.653 și 2.922 de euro, în funcție de calificarea și experiența profesională. Tot aici, un asistent medical va primi 2.800 euro lunar, iar un operator mașini va intra în posesia unui salariu conform contractului colectiv de muncă în domeniu, care este comunicat încă din timpul interviului. În ceea ce-i privește pe mecanicii auto, salariile sunt negociabile. Țiglarilor și tinichigiilor li se oferă, în schimb, între 12 și 16 euro pe oră.

Șomerii care preferă să plece în Austria ca lucrători forestieri vor fi răsplătiți pentru munca prestată cu 6,5 euro pe oră, iar tehnicienii de poduri rulante plecați în Belgia vor primi 16 euro pe oră.

În Portugalia, se caută în continuare culegători de zmeură, care vor primi un salariu de bază lunar în valoare de 530 de euro, la care se adaugă 100-200 de euro, ca ore suplimentare și alți 250 de euro, premii de productivitate.

Ultimele locuri de muncă valabile în această perioadă sunt disponibile în Slovacia, unde un operator de producție va primi un salariu brut de 680 de euro pe lună, iar un lucrător în asamblarea echipamentelor electrice - 760 euro.

În Spania, nu se mai caută la acest moment decât maseuri, pentru un venit lunar de 960 de euro și cărora li se cere obligatoriu cunoașterea limbii germane, spaniole sau engleze. 

Comentează știrea

Cicione
6 ianuarie 2017
Plecam din tara,cat se mai poate

Si in Romania se cauta cu disperare lucratori calificati care sa munceasca pe mai nimic,cei care refuza traiul de sclav fiind trecut in categoria puturosi sau nepatrioti.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2845 secunde