Jale în Mamaia! Restaurante de fițe, închise de OPC: mâncare stricată și mucegăită

10311
10

Articole de la același autor

Nici nu a început bine sezonul estival și problemele au apărut pe litoral. Comisarii Protecției Consumatorilor au dat deja o raită pe la terasele și restaurantele din stațiuni și s-au îngrozit de ce au găsit.

Mâncare alterată, produse preparate și recongelate, produse expirate, sunt numai câteva din preparatele ce urmau să fie servite turiștilor, ieri, în stațiunea Mamaia. Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Alexandru Marius Dunca, însoțit de mai mulți comisari, au controlat, la orele prânzului, în mai puțin de o oră, trei terase din sudul stațiunii.

Toate au fost depistate cu probleme, iar administratorii au fost amendați la sânge.

Prima vizită a reprezentanților OPC a fost la terasa Azur, chiar pe malul mării. Autoservirea era deja plină la acea oră, iar turiștii mâncau cu poftă, ca la mama acasă. Nu mică le-a fost, însă, mirarea atunci când au văzut ce au găsit comisarii în bucătăria bine camuflată. Chifteluțele și sarmalele erau de zilele trecute și puse la dezghețat pentru a fi vândute astăzi, peștele era deja pre-parat, dar mirosea ciudat, iar preparatele de carne erau toate congelate. În frigidere au fost găsite pungi cu bucățele de carne și de burtă, congelate și ele, și care erau puse în porțiile de ciorbă ale clienților, chiar la momentul servirii.

De asemenea, numeroase preparate nu erau etichetate și nu putea fi dovedit că fuseseră pregătite ieri dimineață. Pentru toate aceste deficiențe, președintele ANPC a dispus închiderea temporară a unității de alimentație publică, până la remedierea defecțiunilor și o amendă de 20.000 de lei.

Brânză stricată, murături cu mucegai

Vizavi de terasa Azur, aceleași frigidere de groază îi așteptau pe comisari. Restaurantul "La balansoar", mult mai cochet, era și el plin de clienți, care nici nu bănuiau ce au în farfurii. Brânza era stricată, murăturile aveau mucegai pe ele, iar carnea era depozitată necorespunzător. Cu toate acestea, administratorul terasei susținea că nu reprezintă niciun pericol pentru consumatori. Apoi, controlul s-a mutat la terasa Mike’s, tot pe malul mării, unde au fost găsite în frigidere produse expirate, congelate și recongelate, preparate neetichetate. Amenda pentru toate neregulile a fost din nou de 20.000 de lei.

"Își bat joc de turiști!"

La final, președintele ANPC s-a arătat foarte supărat de situația găsită pe teren și a anunțat că va continua verificările cu și mai mare atenție. "Am crezut că anul acesta nu vom avea neregulile pe care le-am găsit anul trecut. Dar sunt în continuare probleme. Vom supraveghea și vom da amenzi să vedem dacă își mai pot permite să facă de capul lor. Am constatat că trebuie să facem noi curățenie în bucătării, să scoatem tot ce nu este bun din frigidere și să distrugem. Nu se gândesc și la sănătatea turiștilor, își bat joc și profită și le dau tot ce au în frigider", a declarat, la finalul controalelor, Alexandru Marius Dunca.

Comentează știrea

dani
25 iunie 2015
Veniti in Mamaia sa vedeti ce patroni avem !!!

Tot mai vreti sa veniti in Mamaia ? Pana nu va intoxicati si nu ajungeti in spital tot veniti aici ? Tot vreti sa umflati conturile acestor nenorociti, pardon patroni care va considera si ei asa de prosti ? N-ati aflat ca adevaratul turism si servire pe masura gasiti in orice alta tara, mai putin in Romania ?

nae
25 iunie 2015
turismuol e in mina lor

Numai machidoni se vede la moace si la vorba,bineinteles sint artagosi fiid obisnuiti numai cu cistigul si controlul de mintuiala facut cu spaga de rigoare, se vede la vi rsta ca provin din fostii circiumari comunisti sau gestionari de alimentare..Clientul care poate ajunge la spital sau cimitir e numai bun de jecmanit ptr vile,masini nunti pompoase ,blocuri ridicate pe spatii verzi date pe spaga de primar .Oare cind va fi redata Consta nta ....constantenilor

mascatu
25 iunie 2015
Mamaia

Veniti la mamaia dar nu mai mâncati în speluncile alea , iar patronilor le trebuie închisă afacerea de tot si sa li se interzică sa mai facă comert vreodată în România, 20000 lei îi scot într-o zi deci nu este nici o problemă pentru ei să plătească amenda si să îsi vadă mai departe de afaceri.

anonim
25 iunie 2015
coment

Și la Cleopatra la fel .da nu au văzut sau au luat Spaga

daniela
25 iunie 2015
cea mai noua oferta de lucru

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

catalin
25 iunie 2015

Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

ada
25 iunie 2015
Nu ai dreptate!!

Du-te tu mai dani afara, multi dintre noi nu isi permit. In plus eu eu am calatorit mult cu serviciul prin Europa, dar tara ca a nostra nu am mai vazut...delta, mare, munti, paduri, avem o tara minunata..dar uite mai sunt si exceptii nu trebuie generalizat..ce daca in Bulgaria i-au furat masina lui vecinu meu, sau in Germania mi-au disparut de doua ori actele din masina inseamna ca e mai cool in alte tari??? nici pe departe...Romania e minunata !!

Răspuns la: Veniti in Mamaia sa vedeti ce patroni avem !!!
Adăugat de : dani, 25 iunie 2015
Tot mai vreti sa veniti in Mamaia ? Pana nu va intoxicati si nu ajungeti in spital tot veniti aici ? Tot vreti sa umflati conturile acestor...
MARIA
28 iunie 2015
fURTUNA GANDIRII POZITIVE

" IMPORTANT ESTE LOCUL SPRE CARE TE INDREPTI , NU LOCUL IN CARE TE AFLI ACUM ". CAUTAM URGENT, COLABORATORI PART TIME CARE VOR SA CASTIGE BANI IN TIMPUL LIBER, INTR-UN PROIECT UNIC LA NIVEL MONDIAL. INCHEIEM CONTRACT DE COMISION Pentru detalii, trimiteti mesajul"PROIECT" la adresa: [email protected]

Ioana
29 iunie 2015
Oportunitate de castig rapid!

Oportunitate de castig rapid! Iata ca a aparut, in sfarsit, o oportunitate prin care poti sa castigi bani rapid, imediat, acum, din prima luna, fara sa recrutezi oameni, fara stres, fara sefi! Adica exact ceea ce cautai de mult timp! Te astept sa colaboram, asa ca cere acum mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]

Maria Caicedo
13 ianuarie 2017
Ai nevoie de un împrumut?

Noi oferim împrumut la o rată scăzută a dobânzii de 2% și cu nici o verificare de credit, oferim credite personale, credite de consolidare a datoriilor, de capital de risc, împrumuturi de afaceri, credite de educație, credite pentru locuințe sau împrumuturi pentru orice motiv, gama de 1.000 $ la 50.000.000 $. Du-te înapoi la noi acum la ([email protected] și [email protected])

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1715 secunde