ITM. Controale în port, la operatorii de depozitare și manipulare mărfuri

146
ITM. Controale în port, la operatorii de depozitare și manipulare mărfuri - portcta-1469533701.jpg
Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța a desfășurat, recent, o amplă acțiune de control în Portul Constanța. Aceasta a avut drept scop verificarea operatorilor portuari și societăților subcontractoare, ce desfășoară activități de depozitare și manipulare mărfuri . 


La acțiune au participat atât inspectori de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă cât și securitate și sănătate în muncă, coordonați de inspectorul general de stat, Danteș Nicolae Bratu. 


!S-a urmărit cu precădere modul în care angajatorii respectă prevederile legale cu privire la organizarea activitățți din punct de vedere al securității și sănătății în muncă, acordarea și purtarea echipamentului individual de protecție, munca prestată în baza contractului individual de muncă, organizarea timpului de muncă și de odihnă, munca suplimentară și munca de noapte, repausul săptămânal și concediul de odihnă, precum și acordarea tuturor drepturilor salariale și plata acestora pentru munca prestată", a declarat Eugen Bola, directorul executiv al ITM Constanța.


Potrivit acestuia, au fost verificați patru angajatori, urmând ca finalizarea controalelor să se facă în perioada următoare. Pentru neregulile depistate inspectorii de muncă, vor dispune masuri de remediere sau vor aplica sancțiuni contravenționale, după caz.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7806 secunde