Invazie de țânțari la Constanța! Primăria spune că a stropit spațiile verzi

14009
11
"Nu mai putem să ieșim cu copiii în parc. Este invazie de țânțari. Oriunde te duci, după lăsarea serii, ești pur și simplu mâncat de viu de țânțari. Te înțeapă prin haine și chiar dacă te dai cu spray! Primă-ria Constanța chiar nu vrea să își facă datoria și să stropească cu soluții, să scăpăm de această invazie?", ni s-a adresat, în cursul zilei de vineri, un cititor indignat, după ce a fost pur și simplu ciuruit de insectele insistente.


Astfel de scene sunt, însă, la ordinea zilei, sau mai bine zis a nopții, în toată Constanța, dar și în stațiunea Mamaia. Autoritățile locale susțin că au început să stropească spațiile verzi cu soluții împotriva insectelor încă din luna aprilie și nu își explică de ce totuși acestea sunt în număr atât de mare.


Cel mai grav este că înțepăturile de țânțari, chiar dacă par inofen-sive și doar extrem de deranjante, pot provoca reacții alergice și chiar pot transmite diferite afecțiuni. "Am luat copilul de la grădiniță, în zona Faleză Nord, pe strada Unirii. Am stat jumătate de oră cu el în curtea grădiniței, la joacă, împreună cu alți copii. Când am ajuns acasă era ciuruită de ciupituri de țânțari și pur și simplu i se umflase toată fața. Am sunat la directoarea grădiniței să o întreb ce se petrece și mi-a spus că a mai primit semnale și de alți părinți îngrijorați, care credeau că au mâncat copiii ceva la grădiniță și au făcut infecție sau alergie! Nu este posibil așa ceva, ca, într-o zonă populară a Constanței, în grădina unei instituții școlare, copiii să pățească acest lucru!", ne-a povestit, supărată, și Vasilica P., o mămică din cartierul Faleză Nord.


Situația pare că a degenerat și în alte zone, de unde au fost semnalate invazii de țânțari. "În Parcul Tăbăcărie nu poți sta cu copilul seara, să te plimbi pe răcoare, după canicula de peste zi. Sunt roiuri de țânțari care atacă și înțepătura lor este foarte dureroasă, umflându-se imediat locul respectiv. Ar fi trebuit ca Primăria Constanța să fi luat deja măsuri să nu se ajungă aici. Înțelegem că suntem în zonă cu multe întinderi de ape, dar așa ceva este inacceptabil!", ni s-a plâns și Mihai R., din Constanța.


Spațiile verzi din Constanța, stropite periodic


Autoritățile locale susțin că au început acțiunile de stropire a spațiilor verzi din municipiu încă din luna aprilie. "Săptămânal, încă de pe 11 aprilie, se realizează acțiuni fitosanitare atât în stațiunea Mamaia, cât și în spațiile publice și parcurile din Constanța. Substanțele sunt biodegradabile, nu sunt toxice pentru om sau anima-lele de companie. 


Programul după care desfă-șurăm aceste acțiuni este între orele 8 și 16, pe domeniul public", a declarat, pentru "Cuget Liber", Luiza Pară, inspector în cadrul Serviciului Dotări Urbane, Ecarisaj, Dezinsecție și Deratizare din cadrul Primăriei Constanța.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Condrea
25 iunie 2016
Hexipharma 2

Daca Condrea &Co, au diluat dezinfectantii din spitale de 100 de ori, va dati seama de cate ori diluează nemernicii insecticidul.Ei declara ca stropesc din aprilie, deci de aproximativ 2 luni si nimic nu se intampla.Daca dai cu apa chioara,normal nu o sa se intample nimic. Alo, DNA C-ta se aude???Cand spargeti gasca din Primaria C-ta? PS.Domnilor procurori de la DNA C-ta, ne miscam si noi mai cu talent?Faza cu Papari mi-a placut.Constantenii asteapta actiuni si contra celorlalte slugi din gasca Drogatului si a Porcului Betivan.

Mazarica
25 iunie 2016
De stropit le-a stropit cu apa de ploaie.

Se poate sa fi folosit substanțe cumparate de la un colaborator al Hexi Pharma, sau apa de buna calitate de la Raja. Primăria Constanta - HOȚIE.

joker
25 iunie 2016
tantari

Dragii concetateni. Se foloseste apa foarte rece ca substanta. O parte din tantari mor de pneumonie ,ceilalti asteapta urmatoarea actiune a firmei care face prestatii de dezinsectii?!

Timiș nord
25 iunie 2016
Stropit

Astăzi au stropit la noi pe strada ! Au coborât 5 persoane din 2 mașini , 4 s-au prefăcut ca stropesc , unul i-a fotografiat si au plecat in 3 minute ! Așa ! treaba este bine făcută ! :)))))

daniel
25 iunie 2016
insecti-cide

Cum dracu sa moara tintarii daca au dat doar cu apa sfintita....

George
25 iunie 2016
Hahs

De ce va mirati,campania electorala sa terminat, bucurativa de inca 4 ani de PSD 😂😂

Nazi
26 iunie 2016
Opinie

Parcă la tântari li se mai spunea si machedoni sau invers what ever păi la câti sunt in primarie dezinsectia ar trebui incepută de acolo. Traiască psd si toti care iau votat doar ei se mai plimbă in parcuri.

votangiu
26 iunie 2016
sa va fie rusine

Stropiti cu insecticid bai nenorocitilor ... macar atat sa faceti pt Constanta !

fani
26 iunie 2016
tantarii...

Un primar " altfel " in orice oras civilizat arata ca nu-i indiferent de soarta celor care-i sunt in "parohie" si anunta IMEDIAT destituirea sefului/sefei Serviciului de resort din cadrul primariei ! Asta indiferent de cauze . Ele puteau fi eliminate de puzderia de inspectori din subordinea primariei ....Dar numai intr-un oras civilizat ,altfel se platesc niscai experti care oricum stiu sa abureasca cu argumente (de care nu se sinchisesc bietii tantari ).

CarmenD
1 iulie 2016
muste de nisip sau sandflies

Sunt foarte periculoase si mult mai rele decat tantarii. Sunt de dimensiuni mici si nu fac zgomot, plus ca nu mor cu una cu doua, adica trebuie stropit cu ceva anume pentru a le putea elimina.

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3897 secunde