Intervenție chirurgicală de top, efectuată în sistem de stat

125

Articole de la același autor

Neuronavigația, intervenția neuro-chirurgicală de top, a intrat în oferta de servicii medicale a Spitalului Militar Central, medicii specialiști din Secția Neurochirurgie a instituției medicale realizând, în premieră pentru sistemul public de sănătate, intervenția chirurgicală de rezecție a unui segment cerebral tumoral, utilizând acest procedeu.

Neuronavigația este utilizată în abordul chirurgical al tumorilor și angioamelor din zonele semnificative ale creierului, în timpul tratamentului chirurgical al epilepsiei sau în intervențiile chirurgicale în zona bazei craniere și a șalei turcești (sella), precum și pentru prelevarea de biopsii și terapie de intervenție. Totodată, neuronavigația compensează deplasarea creierului care apare în timpul unei intervenții.

Neuronavigația, sistem de dispozitive medicale și soft-uri IT, a intrat în dotarea secției Neurochirurgie a SUUMC la începutul lunii iulie.

''Intervențiile chirurgicale a fost efectuate la un număr de 10 pacienți, cu vârsta cuprinsă între 50 și 78 ani, diagnosticați cu diferite tumori cerebrale, într-un context fizio-patologic complex, determinat de comorbiditățile asociate patologiei principale și a căror localizare nu permitea abordul chirurgical clasic, acesta punând în pericol fie viața pacientului, fie evoluția post-operatorie. Datorită atât procedurilor chirurgicale pentru care a optat echipa de medici condusă de locotenent-colonel medic doctor Cristian Năstase, medic primar neurochirurgie, cât și a dispozitivelor medicale de ultimă generație, operațiile s-au desfășurat fără evenimente care ar fi putut pune în pericol viața pacienților'', informează un comunicat al instituției medicale.

Sursa: agerpres.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1356 secunde