Inseminarea artificială, decontată de stat și pentru femeile necăsătorite

590
Inseminarea artificială, decontată de stat și pentru femeile necăsătorite - inseminaredecontata-1501416582.jpg

Articole de la același autor

Inseminarea artificială va fi decontată de stat și a doua oară, în cazul în care prima dată eșuează, pentru familiile care întâmpină dificultăți în conceperea unui copil, dar și pentru femeile necăsătorite, spun autoritățile decidente. Această veste este foarte bine primită de către cuplurile care nu pot procrea, chiar dacă, deocamdată, se află la stadiul de proiect de lege. 


Autoritățile decidente au afirmat că inseminarea artificială nu poate fi condiționată de a fi sau nu căsătorită mama. De asemenea, Ministerul Muncii și Ministerul Educației Naționale vor elabora normele de aplicare în 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. 


Acest proiect de lege urmărește eliminarea unei bariere artificial create, pentru a limita numărul de mame care pot să apeleze la o astfel de soluție, prin înlăturarea condiționării de a fi sau nu căsătorită. Prin această lege, se dorește și încurajarea natalității în România, în familii cu părinți care muncesc, în vederea acordării condițiilor de trai decent de creștere și învățare pentru copii. 


Proiectul de lege prevede, de asemenea, ca mamele care dau naștere și cresc mai mult de un copil să beneficieze de reducere fiscală la impozitul pe salariu. 


"Acest proiect de lege mi se pare benefic pentru cuplurile care nu reușesc să conceapă un copil, deoarece un astfel de proces include traume mari, fizice și psihice, și costuri uriașe. Nu este ușor să nu poți concepe un copil, să îți dorești acest lucru, dar să nu ai bani pentru procedura de inseminare și pentru tratamentul ulterior. Pe de altă parte, este benefic și pentru mamele care vor să conceapă, dar nu vor să se căsătorească, după modelul occidental. Cu toate acestea, această lege ar putea intra în contradicție cu unele reguli morale. Însă, categoric, există o parte pozitivă, destul de importantă, în acest proiect de lege", explică dr. Mihaela Dobre, specialist obstetrică și ginecologie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1765 secunde