Inginerii constructori, la mare căutare pe piața muncii din străinătate

529
Inginerii constructori, la mare căutare pe piața muncii din străinătate - eures-1486741785.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) pune la dispoziția constănțenilor aflați în căutarea unui loc de muncă un număr de 1.093 de oferte, prin intermediul EURES. 


În Belgia, un electrician va încasa 12 euro pe oră, în timp ce în Danemarca, lucrătorilor în agri-cultură, mai exact culegătorilor de căpșuni, li se plătește munca în funcție de cantitatea recoltată. Aici, se plătește echivalentul în coroane daneze a aproximativ un euro pe kilogram, plus 6,75% spor de muncă grea și chiar 12,5% bani de vacanță, aplicați la suma totală. 


Pentru lucrătorii hotelieri care aleg să își desfășoare activitatea în Franța, aceștia vor fi recompensați pentru munca prestată cu aproape zece euro pe oră. 


Vestea bună vine pentru inginerii constructori care vor să plece la muncă în Germania, unde salariul oferit de angajatori pornește de la 3.200 de euro brut pe lună, în funcție de experiența profesională și de performanță, conform contractului colectiv de muncă în domeniu. În această țară, dulgherii primesc 19 euro pe oră, iar un asistent medical primește între 2.200 și 2.800 de euro pe lună, în timp ce unui bucătar i se va oferi un venit de 2.300 de euro pe lună. 


În Marea Britanie, un îngrijitor de persoane încasează între 8 și 12 euro pe oră, iar în Polonia, o croitoreasă va primi doar 2.500 zloți pe oră. Un culegător de zmeură va fi răsplătit în Portugalia cu un salariu de 530 de euro pe lună, iar un electrician, cu 1.000 de euro pe lună, în Cehia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Februarie 2017
Stire din Social : Cum devii rapid coafeză sau pizzar
Luni, 06 Februarie 2017
Stire din Social : Cursuri de formare pentru șomeri
Miercuri, 01 Februarie 2017
Stire din Social : Cine poate beneficia  de "Prima chirie"
Pagina a fost generata in 1.1161 secunde