Încep pregătirile pentru Paște. Controale la sânge în piețe și supermarketuri

624
1
Încep pregătirile pentru Paște. Controale la sânge în piețe și supermarketuri - fotofondcontroalemiei-1490799779.jpg

Articole de la același autor

r Echipe mixte, formate din inspectori DSP, DSV, OPC, ANAF, polițiști, jandarmi vor lua la rând toate locurile unde se vând miei

Două săptămâni mai avem până la Paște și constănțenii au început deja pregătirile. Primul pe lista de cumpărături este mielul. Urmează legumele și condimentele pentru drob, cozonacii, vinul, lumânările și cadourile pentru cei dragi.

Autoritățile locale s-au organizat deja pentru a se asigura că nu vor fi probleme în această perioadă, că agenții economici și piețarii vor respecta condițiile pentru siguranța consumatorilor și nu le vor pune sănătatea și chiar viața în pericol. La nivelul Prefecturii județului Constanța a fost constituită o comisie mixtă, formată din reprezentanți ai instituției Prefecturii, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar-Veterinare, ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, ai Poliției, ai Jandarmeriei și ai ANAF, care va lua la rând, în următoarele două săptămâni, piețele, abatoarele și supermarketurile pentru verificări la produsele specifice sărbătorilor pascale.

Inspectorii din cadrul DSP Constanța vor avea în vedere dacă operatorii economici asigură condițiile igienico-sanitare, dacă păstrează produsele la temperatura indicată pe etichetă, dacă personalul este în cu analizele la zi și dacă unitățile de lucru sunt spălate și dezinfectate corespunzător.

"Dispeceratul DSP funcționează permanent, la numărul de telefon 0241/480.940, unde se pot primi sesizări. Avem și o echipă de serviciu la domiciliu care poate fi mobilizată în urma sesizărilor și se va acționa rapid, în caz de probleme", a declarat dr. Cristina Lepăr, inspec-tor șef în cadrul DSP Constanța.

Centrul de sacrificare și vânzare miei și iezi, la Piața Pescăruș

La rândul lor, medicii veterinari din cadrul DSV Constanța vor fi mobilizați în această perioadă.

"Se vor face controale în piețe, privind condițiile sanitare și în unitățile de tăiere și procesare. La nivelul județului Constanța, au fost autorizate temporar trei centre de sacrificare a animalelor, în Constanța, Cernavodă și Albești. Cel din Constanța va fi în Piața Pescăruș, din zona Faleză Nord", a explicat dr. Mihăiță Gheba, reprezentantul DSV Constanța.

Potrivit acestuia, în cazul în care veți dori să reclamați unele situații în ce privește vânzarea mielor sau altor produse alimentare, în piețe, puteți suna la numărul de telefon 0241/682.417, de la Dispeceratul DSV.

De asemenea, în această perioadă, se vor afla pe teren și comisarii Protecției Consumatorilor. Aceștia vor organiza controale tematice privind etichetarea, prezentarea și comercializarea produselor specifice sărbătorilor pascale. "Noi vom verifica toată carnea preambalată și vom viza starea ambalajului, încadrarea în cantita-tea declarată de producător, încadrarea în termenul de valabilitate sau în data limită de consum, precum și încadrarea în parametrii de calitate indicați de producător pe etichetă", a precizat Radu Cornel, comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consu-matorilor Constanța.

În plus, se va asigura permanența și vor fi preluate toate sesizările făcute de consumatori la numărul de telefon al instituției, 0241/550.550. "Avem o echipă de control pentru evenimente deosebite. Vor fi preluate toate reclamațiile și vom merge ulterior să verificăm cele sesizate", a mai spus șeful CJPC Constanța.

Primăria Constanța nu a anunțat deocamdată dacă intenționează să stabilească, așa cum a procedat și în anii anteriori, "prețul corect" pentru miei. În anul 2016, acesta a fost de 23 de lei per kilogram, însă numeroase supermarketuri au venit cu oferte mai avantajoase, chiar cu 20 de lei la kilogram și mulți dintre comercianții din piețe s-au văzut nevoiți în ultimele zile să mai lase la preț.

Comentează știrea

Obezul
30 martie 2017
La dieta

cei care se tem de boli, sa manance ce au fara sa cumpere alimente care sunt pline de e-uri si microbi /pofta buna!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3435 secunde