În Mamaia, se lucrează pe toate fronturile. Cum sunt așteptați turiștii

603

Articole de la același autor

Mai sunt numai câteva zile până când primi turiști vor sosi la Mamaia. Vor găsi o stațiune întinerită, animată mai ales de șantiere. Încă se lucrează pe toate fronturile. Pe plajă, umblă utilajele care fac digurile pentru stoparea eroziunii costiere, pe faleză se finisează promenada, iar la șosea se construiește de zor la blocurile și hotelurile deja în execuție.

De asemenea, se lucrează de zor la parcarea supraetajată pe care o construiește Primăria Constanța cu fonduri europene, în apropiere de Piațeta Cazino. Deși aceasta ar fi trebuit să fie gata până la sosirea primilor turiști, mai ales că autoritățile locale au și obținut anul trecut dreptul de a construi și în timpul sezonului estival, lucrările abia dacă sunt la jumătate. Dacă trag tare, constructorii ar putea să fie totuși, gata, în următoarele două - trei luni.

O construcție de peste 23 de milioane de lei

Parcarea Albatros, așa cum a fost numită de autoritățile locale, va avea formă de triunghi, cu parter, șapte etaje și o terasă. În total, vor fi 394 de locuri pentru autovehicule. Va fi prevăzută cu un sistem de moni-torizare a locurilor libere de parcare prin senzori dispuși în dreptul intrării și ieșirii din parcare, cu afișaj pe o tabletă electronică poziționată deasupra intrării. Circulația auto-turismelor pe verticală se va face prin intermediul de rampe drepte cu sens dublu, iar sensurile de circulație și locurile de parcare vor fi marcate în pardoseală. Circulația pietonală pe verticală se va face prin intermediul a trei scări, amplasate fiecare pe colțurile clădirii și a două lifturi de opt persoane, iar traseul pietonal va fi marcat pe pardoseală prin culoare diferită de circulația mașinilor.

Noua construcție de lângă Piațeta Cazino va semăna foarte mult cu parcarea de la Spitalul Județean Constanța. "Este același proiectant și cele două construcții se aseamănă. Pe timpul iernii parcarea din Mamaia va fi închisă și conservată, iar vara va fi deschisă tuturor turiștilor și constănțenilor", a declarat Ani Merlă, directorul executiv al Direcției de Programe și Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanța. În total, valoarea proiectului este de peste 23 milioane de lei, din care aproape 19 milioane de lei este contribuția Uniunii Europene și peste 4 milioane de lei contribuția Guvernului României.

Promenada este aproape gata

Potrivit reprezentantului Primăriei Constanța, lucrările nu sunt întârziate, deși încă mai este șantier în multe zone. "Mai sunt doar trei procente din proiect de executat. Se fac și câteva remedieri și urmează montarea acelor panouri led pe care vor putea fi vizualizate spectacolele care au loc în Mamaia. Apoi se va face recepția și inaugurarea oficială, undeva la mijlocul lunii iunie", a mai adăugat Ani Merlă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6164 secunde