În ce condiții puteți beneficia de primele de activare

226
În ce condiții puteți beneficia de primele de activare - prime-1503237129.jpg

Articole de la același autor

Un număr de 120 de constănțeni au beneficiat, până la acest moment, de primele de activare, în valoare de 500 lei. 


Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM), Adelina Vlad, această primă le revine numai șomerilor care au reușit să se angajeze cu normă întreagă în baza unui contract pe o perioadă de cel puțin trei luni. Proiectul de modificare a normelor Legii nr. 76/2002 a stabilit că trebuie să fii încadrat pe această perioadă minimă încă din momentul angajării. Dacă te angajezi pentru mai puțin de trei luni, nu poți obține prima de activare nici în cazul în care apoi se modifică durata încadrării în muncă. 


Pentru acordarea primei de activare de 500 lei, șomerii trebuie să depună documentele (personal sau prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail) la AJOFM, în termen de maximum 30 de zile de la data angajării. 


Cei care beneficiază de aceste prime de activare sunt obligați să prezinte la agenție dovada emisă de angajator că sunt încadrați în muncă până la data de 15 a lunii următoare celor trei luni necesare. Banii sunt primiți într-o singură tranșă, în luna următoare lunii în care a fost solicitată acordarea primei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5355 secunde