În 2014 vom avea BULETINE ELECTRONICE! Cum arată NOILE cărți de IDENTITATE

1687
2

Articole recomandate

Noile cărți electronice de identitate, care vor conține mai multe elemente de particularizare, vor fi puse în circulație începând cu 1 aprilie 2014, prevede un proiect de HG al Ministerului Administrației și Internelor (MAI). Printre caracteristicile noi se află și specificarea prenumelui părinților, dar și amprentele a două degete.

Avand in vedere ca legislatia in materie trebuie armonizata, Ministerul Afacerilor Interne propune modificarea mai multor acte normative ce stabilesc forma si continutul de date ale documentelor de identitate, potrivit AvocatNet.ro. Mai precis, institutia propune un nou model pentru actele de identitate ce urmeaza a fi puse in circulatie incepand de anul viitor, acesta fiind in conformitate cu noile dispozitii introduse in luna iulie.

Buletinele electronice se vor elibera incepand din 1 aprilie 2014, iar punerea in circulatie a noilor documente de identitate se va realiza, in mod esalonat, in termen de maximum 18 luni de la data emiterii primei carti electronice de identitate, pe masura asigurarii cu suportul tehnic necesar a serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor.



CLICK AICI PENTRU A VEDEA NOUA CARTE DE IDENTITATE


Concret, proiectul de act normativ stabileste, printre altele, forma si continutul de date ale documentelor de identitate ce urmeaza a fi puse in circulatie incepand cu data de 1 aprilie 2014. Mai precis, este vorba despre cartea de identitate (C.I.), cartea electronica de identitate (C.E.I), cartea de identitate provizorie (C.I.P.) si dovada de resedinta in cazul cetatenilor romani si de cartea de rezidenta, cartea electronica de rezidenta (C.E.R.), cartea de rezidenta permanenta si cartea de rezidenta electronica permanenta, pentru cetatenii statelor membre ale UE, Spatiului Economic European si Confederatiei Elvetiene care au resedinta pe teritoriul Romaniei.

Astfel, documentul publicat de MAI prevede ca noile carti de identitate vor contine date in format tiparit sau in format inscriptionat prin tehnici speciale si datele inscrise in mediu de stocare, precum si elemente de particularizare si de siguranta, suplimentare fata de cele aflate in circulatie in prezent.

Datele cu caracter personal vizibile sunt:

- numele si prenumele titularului;

- sexul;

- cetatenia titularului;

- data si locul nasterii titularului;

- semnatura olografa a titularului;

- imaginea faciala a titularului;

- C.N.P.;

- adresa de domiciliu a titularului


Comentează știrea

admirator
3 ianuarie 2014
dati mai multe amanunte:

se vor schimba toate, brusc, sau pe masura ce expira cele vechi? trebuie sa venim iar cu parintii, sa semneze de primire in spatiu? batrinii de peste 65,75 de ani etc. le vor mai schimba?

itic
3 ianuarie 2014
clar

pe documentul identitate este marcat clar data la care expira de catre institutia emitetnta, recte M.A.I. punct atunci cand o sa expire documentul o sa ma prezint sa-l prelungesc. asta daca nu cumva pana atunci voi fi cetatean european si voi avea cu totul si cu totul alete documente... pana atunci atentie la alegeri !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4958 secunde