Impozit majorat pentru proprietarii mai multor clădiri

330
1
Impozit majorat pentru proprietarii mai multor clădiri - impozitulmajorat-1408713650.jpg

Articole de la același autor

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța amintește persoanelor fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri, situate pe teritoriul României, că au obligația depunerii unei declarații speciale la compartimentele de specialitate ale autorităților administrației publice locale în raza cărora își au domiciliul, cât și la cele în raza cărora sunt situate celelalte imobile.

Astfel, impozitul pe clădiri va fi majorat după cum urmează: cu 65% pentru prima clădire în afara celei de domiciliu; 150% pentru a doua clădire în afara celei de domiciliu; cu 300% pentru a treia clădire și următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

Impozitul datorat de persoanele fizice care dețin în proprietate mai multe clădiri, dobândite prin succesiune legală, nu se majorează. Imobilele obținute pe această cale se iau însă în calcul la determinarea ordinii de dobândire necesară stabilirii majorării impozitului pe clădiri.

Orice modificare se declară în termen de 30 de zile de la data dobândirii/modificării, iar depunerea peste termen a declarațiilor speciale de impunere privind stabilirea impozitului pe clădiri majorat în cazul persoanelor fizice deținătoare a mai multor clădiri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 70 la 279 lei.

Comentează știrea

admirator
24 august 2014
apartamentul la bloc

e considerat cladire?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 August 2014
Stire din Cetățenești : Uite popa,  nu e popa!
Pagina a fost generata in 0.7086 secunde