Hotelierii de pe litoral acuză: "Suntem sabotați de CNADNR"

710
4

Articole de la același autor

Sezonul estival ar putea fi un eșec anul acesta după ce Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a anunțat că va demara, în curând, lucrări de reparații pe Autostrada A2. Deși conducerea companiei promite că va căuta soluții pentru a nu afecta traficul rutier, experiența anilor anteriori a arătat că astfel de lucrări au fost deseori gestionate foarte prost și au existat întârzieri majore și numeroase probleme pentru șoferi.


Patronatele din turism se arată însă îngrijorate de modul cum se va desfășura sezonul estival în acest an din cauza lucrărilor anunțate la Autostradă, dar și la podul de la Agigea. "Am aflat din mass-media, cu neplăcută surprindere, despre anunțul privind reparațiile care urmează să fie făcute în plin sezon estival, atât pentru podul de la Agigea, cât și pentru un tronson de 40 de kilometri al Autostrăzii Soarelui. Deși suntem conștienți că lucrările de reparații sunt necesare și ne bucură faptul că acestea sunt efectuate, constatăm că nu există o planificare rațională a exploatării autostrăzii de că-tre CNADNR", transmit reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc.


Operatorii economici consideră o idee foarte proastă de a demara aceste lucrări fix înainte de începerea sezonului estival. "Eventualele reabilitări nu au fost corect planificate, analizate și nu a fost evaluat impactul economic asupra activității turistice pe litoral, în sezonul estival. Constatăm, încă o dată, că nu există, așa cum ar fi normal, un schimb de informații interministeriale pe subiecte care pot afecta anumite sectoare ale economiei. CNADNR nu a informat autoritățile din turism și, cu atât mai puțin, mediul privat despre începerea acestor reparații, care vor afecta traficul de turiști pe litoral în sezonul estival", mai spun reprezentanții FPTR.


Turiștii de week-end nu vor mai veni la mare
Patronatele din turism se tem că lucrările anunțate pentru la vară, care vizează reparația unui tronson de auto-stradă și a podului de la Agigea, vor afecta fluxul de turiști către litoral. "Solicităm CNADNR să prezinte un ca-lendar al execuțiilor lucrărilor, din care să rezulte evitarea efectelor economice negative, asupra industriei turismului. În contextul în care o serie de destinații turistice europene au devenit nesigure din cauza atentatelor teroriste sau a amenințărilor venite din această direcție, șansa României, conside-rată o țară sigură, de a atrage turiști, este boicotată de piedicile puse de CNADNR. Dacă mulți turiști aleg în fiecare week-end să meargă pe litoral, atrași și de durata scurtă a călătoriei, în jur de două ore, în care ajung din București la mare, ne în-trebăm ce vor decide aceștia când vor constata că vor petrece de două ori mai mult timp în trafic. Ne întrebăm, de aseme-nea, ce se va întâmpla în cazul unui accident pe tronsonul pe care circulația va fi restricționată în timpul lucrărilor și în cât timp vor ajunge, în acest caz, turiștii la mare", se arată în comunicatul transmis de hotelieri.


FPTR solicită ca CNADNR să eva-lueze și să planifice lucrările necesare în mod judicios evitând atât afectarea confortului turiștilor care vor veni pe litoral, în perioada sezonului estival, cât și afectarea activității economice din industria turismului.


"Încercăm să găsim soluția cea mai bună!"
De cealaltă parte, conducerea CNADNR consideră reabilitarea o urgență și esti-mează că nu vor fi probleme pentru sezonul estival. "Reabilitarea acestui tronson este foarte necesară. Având în vedere că procesul de licitare la noi ar putea dura, conform prevederilor legale, până la 120 de zile, am alocat fonduri pentru DRDP Constanța, astfel încât acestea să înceapă procedura de lici-tație a proiectului cât mai curând. Cu scuzele de rigoare, cerem înțelegere din partea participanților la trafic, însă drumul necesită o intervenție cât mai rapidă. Ne așteptăm, conform estimă-rilor noastre, ca traficul în perioada estivală să nu fie afectat, dar în momen-tul în care vom fi gata să lucrăm, împreună cu Poliția Rutieră, vom încer-ca să găsim soluția cea mai bună, astfel încât traficul rutier să fie cât mai puțin afectat", a declarat directorul ge-neral al CNADNR, Cătălin Homor.


Comentează știrea

adevar
26 martie 2016
adevar

Straini nu o sa si mai cheltuie bani in Romania pentru ca romani sunt animale bolnavi psihic

DODO
26 martie 2016
terorism !

aceasta institutie saboteaza de ani buni toata Romania

cip
26 martie 2016
ca la nou

Ne consideram un popor de oameni destepti si inventivi, dar la asemenea exemple incep sa cred ca suntem doar niste idioti laudarosi.

omuletul gopo
27 martie 2016
simplu

nu inteleg de ce nu fac intai un sens cu pastrarea circulatie catre Bucuresti (Constanta respectiv) intermitent in Weekend. iar circulatia pe sensul care se repara sa se duca pe DN. Ei vroiaua sa pastreze un sens si sa faca circulatie din ambele sensuri pe el - un drum cu 1 banda

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6272 secunde