Himalaya de Constanța: munți de zăpadă pe străzi și pe trotuare

7128
8

Articole de la același autor

Ninsoarea s-a terminat, gerul s-a mai dus, dar munții de zăpadă au rămas, în Constanța. De câteva zile, peisajul constănțean aduce mai mult cu cel de munte. 


La fiecare colț de stradă este câte un morman de zăpadă de trei - patru metri înălțime. Fiecare trecere de pietoni este flancată de munți de zăpadă, în intersecții sunt nămeți imenși, stațiile de autobuze sunt acoperite de câte un munte de zăpadă și s-a făcut loc doar cât să intre autobuzul și câte o alee să treacă pietonii. 


"Acum nu ne deranjează foarte tare, dar, în curând, toată zăpada asta albă va deveni neagră și peisajul va fi de-a dreptul sinistru. Ar trebui totuși să înceapă să o ducă de aici, poate la marginea orașului, nu știu și nu este treaba mea, dar nu o putem lăsa pe străzi, așteptând vara să se topească", ne-a spus, indignată, Mioara S., din Constanța. 


Singurii care sunt bucuroși de peisaj sunt copiii care profită de nămeți pentru a-și încerca abilitățile de alpiniști. Sunt însă zone unde tonele de zăpadă adunată de pe străzi au fost depozitate pe alei, blocând astfel accesul autoturismelor și chiar al mașinilor de gunoi ori, Doamne ferește!, al ambulanțelor și pompierilor. 


Prioritatea este deszăpezirea și colectarea gunoaielor 
Firma care se ocupă de deszăpezire susține că a mobilizat toate utilajele pentru a debloca arterele și străzile, însă, deocamdată nu a început evacuarea zăpezii. 


"25 de utilaje de deszăpezire, 17 pluguri, 8 sărărițe, aproximativ 160 de angajați Polaris acționează pe străzile municipiului Constanța pentru îndepărtarea zăpezii de pe arterele principale, încă de vineri, 6 ianuarie. În prezent, se circulă în condiții de iarnă, iar activitatea de deszăpezire și de combatere a pole-iului continuă având în vedere avertizările meteorologice. În paralel cu activitatea de deszăpezire, utilajele Polaris au început colectarea deșeurilor munici-pale începând de luni, 9 ianuarie", a declarat Călina Spirea, purtătorul de cuvânt al Polaris. 


Pe străzile secundare se intră eșalonat 
De asemenea, au fost împrăștiate aproximativ 2.500 de tone de material antiderapant. 
"Subliniem că deszăpezirea pe străzile secundare se va realiza eșalonat, în funcție de condițiile meteorologice și de degajarea zăpezii de pe bulevarde și străzi principale. Ulterior, vor fi scoase camioanele pentru evacuarea și transportul zăpezii", a mai spus reprezentantul firmei de deszăpezire. 


v v v


Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, în cursul zilei de astăzi vor fi evacuate tonele de zăpadă de pe străzi, după ce aseară au început să se care munții de zăpadă de pe marile bulevarde și din intersecții. 




Comentează știrea

costel
13 ianuarie 2017
proasta organizare

Daca ningea o luna de zile, murea jumate de oras. Proasta organizare de care ca de obicei nu e vinovat nimeni. Dezapezirea trebuie inceputa cand cade primul fulg de nea si terminata cand se opreste ninsoarea. Pe marginea drumurile din afara localitatilor trebuiesc plantate perdele forestiere de protectie impotriva viscolului. La noi se taie orice copac. Trebuie sa existe un plan coerent, aplicat la virgula. Sunt state care au rezolvat problema asta, noi nu trebuie decat sa aplicam ce se face acolo.

ion
13 ianuarie 2017
zapada

iar au pus botul la spaga de la polaris si nu au facut nimic cu deszepezirea in oras.Pe strazile laterale nu se poate intra. Ar trebui scosi sa care zapadat toti hadicapatii care au votat cu Fagadau .Consiliul judetean si primaria sa-si dea demisia. Fagadau trebuie starpit

netplusultra
13 ianuarie 2017
aceeasi Marie cu aceeasi palarie

Nu s-a schimbat nimic in Constanta de la debarcarea lui Mazarel si Nicusor. Tot Polarisul se face ca deszapezeste , fara sa care zapada din oras si neglijand complet aleile dintre blocuri .Cum i s-a atribuirt contractul cu o dotare asa de precara ?(au pus lame la masinile de gunoi si gata) . Nu ne mai facem bine , pana nu se ia odata taurul de coarne.

cal alb
13 ianuarie 2017
de 3 zile

nu au mai scos un utilaj de 3 zile in Constanta , nici pe bulevarde , pe stradute sunt povesti de groaza ! Nenea primaru' esti multumit ? Constanta nu este !!

constantean
13 ianuarie 2017
bataie de joc

Intrebare retorica: oare motorina ,care se consuma mutand zapada dintr-o parte in alta cu buldoescavatoarele in loc sa fie ridicata cu camioanele si scoasa din oras, nu este risipa!? sau bataie de oc?!

unu
13 ianuarie 2017
munti de zapada

ce ar face autoritatile locale in cazul unei ierni ca in 1954?

Iarna
13 ianuarie 2017
munti de zapada

Liniste, in primarie se doarme bine, numai cand vine ziua de salariu atunci bugetarii sunt vioi!

bonifacio
13 ianuarie 2017
...."....

fagadau la fel de mizerabil ca mazare, a fost ales psdul i se rupe pixul. îmi e sila sa mai comentez

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5592 secunde