Gripa aviară. S-au înmulțit focarele. Cumpărați păsări și ouă numai din unități autorizate!

169
Gripa aviară. S-au înmulțit focarele. Cumpărați păsări și ouă numai din unități autorizate! - gripaaviara-1492614919.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au anunțat că a fost confirmat un nou focar de gripă aviară la păsări domestice, în județul Teleorman, numărul acestora la nivel național ajungând la 47.

Cele mai multe focare s-au înregistrat în județul Constanța, însă în prezent sunt toate stinse. Potrivit reprezentanților Autorizației Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, tot la Constanța au fost și cele mai multe cazuri de gripă aviară, atât la păsări sălbatice, cât și domestice. "Numărul păsărilor domestice afectate de această boală se ridică la 2.134. Până la această dată nu a fost depistată prezența virusului influenței aviare în exploatații comerciale de păsări. Carnea de pasăre și ouăl, achiziționate din unitățile autorizate sau înregistrate sanitar-veterinar, sunt sigure pentru consum", a explicat președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu.

Potrivit acestuia, situația epidemiologică în România, în contextul influenței aviare, este monitorizată permanent atât de ANSVSA, cât și de structurile subordonate de la nivel local, pentru limitarea extinderii și eradicarea bolii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9764 secunde