Gripă aviară la Constanța! A fost activat Centrul Local de Combatere a Bolilor la animale

139
Gripă aviară la Constanța! A fost activat Centrul Local de Combatere a Bolilor la animale - gaina-1485442607.jpg

Articole de la același autor

Gripa aviară se extinde cu repeziciune în județul Constanța. Alte patru cazuri de gripă aviară au fost confirmate în ultimele zile, iar Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța a notificat toate autoritățile publice locale și Prefectura județului.

Astfel, prefectul Adrian Nicolăescu a activat Centrul Local de Combatere a Bolilor la animale și au fost demarate ample controale sanitar – veterinare în localitățile Constanța, Mamaia, Palazu Mare, Lazu, Agigea, Cumpăna, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costinești, Schitu, Mangalia, Olimp, Nepun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Vânători, Arsa, Hagieni, Limanu, 2 Mai, Vama Veche.

În acest sens, au fost activate Unitățile Locale de Sprijin constituite la nivelul autorității publice locale Constanța, Agigea, Albești, Costinești, Cumpăna, Eforie, Limanu, Mangalia, Pecineaga, Techirghiol și Tuzla, care vor dispune măsurile necesare pentru popularizarea și informarea deținătorilor de păsări asupra măsurilor care se aplică în zona control sanitar - veterinar.

La nivelul D.S.V.S.A. Constanța a fost instituit serviciul de permanență, iar în situația în care vor fi semnalate evenimente de acest tip, un medic veterinar se va deplasa cu autolaboratorul, pentru ridicarea oricăror cadavre de păsări (sălbatice sau domestice), în vederea efectuării de analize în laboratorul specializat.

În continuare, DSVSA Constanța va notifica Instituția Prefectului – Județul Constanța asupra oricărei modificări a situației existente privind evoluția acestei boli pe teritoriul județului nostru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0912 secunde