Grevă generală în administrația publică, mâine, la Constanța

365

Articole de la același autor

Angajații din primării și Consiliul Județean Constanța nu vor lucra mâine. Aceștia au anunțat că opresc activitatea în întregul sistem instituțional al administrației publice locale, în semn de protest față de salariile mici pe care le au. 


Anunțul a fost făcut de Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP), împreună cu Federația Sindicatelor din Administrația Publică Locală "Sed Lex", Pro Lex, FNSA, Forța Legii și Proadministrația, organizații sindicale care reprezintă interesele membrilor de sindicat din cadrul Administraței Publice Locale.


"Nemulțumirile care stau la baza declanșării acțiunilor de protest sunt lipsa unei grile de salarizare pentru personalul angajat în administrația publică locală, neaplicarea Deciziei Curții Constituționale nr. 794/2016 și încălcarea Legii nr.188/1999 privind statutul funcționarilor publici în ceea ce privește salarizarea funcționarilor publici", explică președintele SNFP, Sebastian Oprescu.


Potrivit acestuia, ulterior va fi organizat un miting de protest în fața Camerei Deputaților în ziua în care va fi dezbătut proiectul legii salarizării "unitare" în plenul Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3894 secunde