Grevă de avertisment la Agenția de Mediu. Angajații cer salarii mai mari

169
Grevă de avertisment  la Agenția de Mediu. Angajații cer salarii  mai mari - grevamediu1-1493307709.jpg

Articole de la același autor

Ieri, timp de două ore, angajații Agenției Județene pentru Protecția Mediului Constanța au fost în grevă de avertisment, în semn de protest pentru indiferența cu care sunt tratați de repre-zentanții Guvernului și ai Ministerului Mediului.

"Având în vedere că, în urma protestelor anterioare din datele de 14 martie și 21 martie, nu a existat nicio reacție de susținere din partea ministerelor, guvernului, factorilor politici privind eliminarea discriminării angajaților din Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Agențiile Județene pentru Protecția Mediului, ne vedem nevoiți să continuăm protestele, ca expresie a situației disperate și umilitoare în care ne aflăm", a declarat Ciprian Șoavă, președintele Federației Sindicatelor Unite din Mediu.

Potrivit acestuia, în cadrul ședinței comune din data de 24 aprilie dintre Comisia pentru buget finanțe și bănci și Comisia pentru muncă și protecție socială unde au fost dezbătute în procedură de urgență amendamentele la proiectul de Lege pentru aprobarea OUG. nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost respins amendamentul ministrului Daniel Constantin, care propunea ca, începând cu luna iulie 2017, salariile de bază pentru angajații din Agenția Națională de Protecția Mediului și Agențiile Județene pentru Protecția Mediului să se stabilească, prin asimilare, la nivelul salariilor de bază aferente funcțiilor din cadrul Ministerului Mediului.

Recent, reprezentanții guvernului recunoașteau că personalul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Agențiilor Județene pentru Protecția Mediului, Gărzii Naționale de Mediu și Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării a fost discriminat față de alte categorii de bugetari cărora li s-au acordat după anul 2010 creșteri salariale.

Angajații APM Constanța spun că acesta este un ultim semnal de alarmă, înaintea declanșării conflictului colectiv de muncă, moment în care vor întrerupe activitatea pe timp nelimitat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3525 secunde