Germania, noua destinație a "căpșunarilor" constănțeni

3942
6
Germania, noua destinație a

Articole de la același autor

r Mulți din cei care au muncit

în Italia s-au mutat în Germania,

acolo unde salariile sunt mai bune și se găsesc mai multe joburi

Un loc de muncă în străinătate încă mai este

o opțiune pentru mulți constănțeni. De muncă se mai găsește, iar cei care sunt dispuși să o ia de la capăt peste hotare, au de unde alege. Cei care ciupesc un pic de limbă germană aleg Germania fără să ezite. Au aflat de la românii care deja lucrează acolo că, dacă ești serios, în câteva luni ai toate actele în regulă și nu te mai dă nimeni afară.

"În Germania românii sunt încă văzuți bine. Nu a ajuns până la ei valul de nemulțumiri din Marea Britanie și sunt muncitori. Noi am stat în Italia mai bine de șase ani. Apoi ne-am mutat la Londra, se spunea că acolo merg câinii cu covrigi în coadă. Dar nu am rezistat decât câteva luni. Nu ne-am putut acomoda nici cu clima, nici cu modul de viață. Am plecat în Germania și totul este perfect. Muncesc și eu și soțul meu, copilul merge deja la școală, suntem bine", ne-a povestit Ioana, o constănțeancă plecată de mulți ani din țară.

Agenția Județeană pentru Ocu-parea Forței de Muncă din Con-stanța propune, prin portalul Eures, săptămâna aceasta, 129 de joburi în străinătate. Dintre acestea, 15 sunt în Germania. Acolo se caută operatori (femei sau bărbați) pentru mașini mase plastice (extrudare, turnare, injecție). Salariul nu este specificat, dar se plătește lunar și angajatul primește și o primă de schimb sau primă de week-end. Tot în Germania, Centrala de Mediere a Străinilor și Specialiștilor ZAV Bonn, ca reprezentant al unui mare lanț de restaurante tip gastronomie de sistem din Germania, propune posturi de asistent manager, specialist în gastronomia de sistem. Nici în acest caz salariul nu este specificat. De asemenea, Personal Outsourcing Services Ltd. din Germania angajează șoferi profe-sioniști.

Oferte și pentru Irlanda și Marea Britanie

Locuri de muncă în Germania se găsesc și pe diferite site-uri de recrutări online. Se caută de la bone la muncitori pe șantier, curieri, vânzători, chelneri, ospătari. Salariile depind de funcție și pleacă de la 500 euro și pot ajunge la două - trei mii de euro.

Pentru cei care nu cunosc limba germană, oferta Eures cuprinde joburi și în Irlanda, Malta, Marea Britanie și Norvegia. În Irlanda, DemonWare vrea să angajeze ingineri români și le oferă un salariu de 55.000 euro pe an. În Marea Britanie sunt posturi disponibile de asistenți medicali și asistenți sociali. Salariile sunt cuprinse între 12 - 24 lire brut pe oră pentru cei din sistemul medical și între 31.296 și 34.887 lire brut pe an. În Norvegia sunt scoase la concurs posturi de senior geolog, geofizician exploatare, asistent bucătar șef, bucătar preparate indiene și bucătar șef. Salariile sunt negociabile și competitive.

Persoanele care doresc mai multe informații despre cum se pot angaja în străinătate se pot adresa Departamentului Eures din cadrul AJOFM Constanța. Consilierul Eures Elena Pană oferă date despre angajatori, dar îi și consiliază pe cei interesați. 

Comentează știrea

Liviu Chilian
18 octombrie 2013
De la "omul nou" la "capsunar", sau INVOLUTIA fostilor Romani

Motto: "Rromarlanul-caine rabiat pe fond subuman-cleptomaniac, nu te iarta pana nu devii ca el"(proverb romanesc) --- Socialismul a vrut sa faca din Roman, un om nou. KkpIUDAlismul jewnglishtanez a facut din Roman, Rromarlanul si capsunarul, dupa cum vad ca'i place si merdialqaedanei sa zgarie pe ecran. --- Dupa August 1991, omenirea este TERORIZATA de morbul jewnglishtanitei megalomaniace. Megalomania, sau grandomania, pe romaneste, este o tara psihopatologica. Iata ce spune un Roman: "De boala grandomaniei suferă de regulă personaje ajunse publice din tot felul de meserii umile care i-au ținut pe titulari departe de viața publică, care-i atrage ca un magnet și în care de regulă își găsesc sfârșitul politic mulți. Grandomania îl transformă pe fricos în curajos și-i conferă puteri nebănuite care îi iau mințile și-l transformă într-o fiară de labele căreia depinde viața multor nefericiți care nu mai au în comun nimic cu fiara care urlă cât o țin bojocii că-i reprezintă…" --- Iata ce guitza si Englezingarii: "Megalomania is a psychopathological disorder characterized by delusional fantasies of power, relevance, or omnipotence, "Megalomania is characterized by an inflated sense of self-esteem and overestimation by persons of their powers and beliefs." Historically it was used as an old name for narcissistic personality disorder prior to the latter's first use by Heinz Kohut in 1968, and is used these days as a non-clinical equivalent. It is not mentioned in the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) or the International Statistical Classification of Diseases." --- O RASISTA Nemtoaikk din Rromarlania, Dani Rockhoff, fosta ghid antituristic in coMuism, plekkta in Jewrmania dupa Decembrie'nsangerat, unde guitza despre Romani asa: "Rumanische Zigeuneren", a indraznit chiar sa zgarie o "carte" in care'i INSULTA pe bietii Rumani alungati din Tara lor, de catre 0,15% politicastri si medialqaedani MEGALOMANIACI; fosti criminali, calai si tzutzeri ceausisti deveniti suspusi in antisocietatea GRANDOMANIEI kkpIUDAliste - vezi cele mai notorii cazuri: Iliescu, un pui de Tzigan ce n'a batut un cui in viata lui, si'a'mpuscat tatal in Ziua de Craciun, pentru a deveni imparat; Bashitler, un marinar-alcoolic ce le preda socialism stiintific marinarilor pe nava, le guitza de cinste, in timp ce el facea contrabanda ordinara; Elena Woodry, prostituata ce aspira la titlul de Fuhreresa 'tutulor' Rromarlanilor; Poanta, un Gabor ce s'a ocupat cu SHPARLITUL in Paris, ajuns porKuror si Reichsfuhrer. --- Multi "jurnalisti" din Tampitopole si Kustendge, sunt ofuskkti cand citesc cuvantul "merdialqaedan"(terorist de media). De ce? Care'i diferenta dintre "capsunar" si "merdialqaedan"?! Niciuna. Doua neologisme - primul O INSULTA, al doilea, o realitate nociva! --- Rusine merdialqaedanei ce'i insulta pe bietii oameni si copiii lor ramasi acasa!

maidanezul vigilent
18 octombrie 2013
SALATA LUI MICIURIN

MA CHERE ANDREEA, NU A GASIT NIMENI PRIN REDACTIA DV. O IMAGINE CU CAPSUNI? PARCA DESPRE ASTA SE VORBESTE IN ARTICOL, NU DESPRE SALATA VERDE..... SE INTAMPLA F. DES SA APARA IN PUBLICATIA DE FATA FOTOGRAFII CARE NU AU NICI O LEGATURA CU TEXTUL.

FONDURI UE
18 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

AFACEREA TA
18 octombrie 2013
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

Dr. Van Ghelie
18 octombrie 2013
Oferte locuri de munca

IN ROMANIA:la cules de banane,la cules de morcov din Spania,bomboane agricole,ziua recoltei, Saraiu,Constanta,Cumpana,Mariana Gaju,Constantinescu,Navodari,crescator de caini,ingrijitor de pisici,aplaudaci,votaci,campanii electorale,paranghelie,veselie,Moga,Hasotti,betie, bogatie,subventii,pace,socialism stiintific,armonie si bascalie. IN GERMANIA:bone,santier,curieri,vanzatori, chelneri,ospatari,prostituate,copii abandonati,familii despartite,capsunari,bascalie la ziar.

AFACEREA TA
18 octombrie 2013
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1308 secunde