GALERIE FOTO / Promenada din Mamaia, un bazar renovat cu zeci de milioane de lei

3215
10

Articole de la același autor

Tone de granit, mii de arbuști, sute de băncuțe și peste 68 de milioane de lei au fost folosite la noua promenadă din Mamaia. Toată faleza, piațetele și zonele de parcare au fost refăcute, resistematizate și redate turiștilor și constănțenilor. Investiția, realizată în cadrul unui proiect amplu, cu bani europeni, ar fi trebuit să aducă un suflu nou și să schimbe fața îmbătrânită a stațiunii. Însă, după terminarea lucrărilor, faleza a devenit un adevărat bazar. Sute de comercianți și-au întins tarabele, terasele și restaurantele țin ocupate locurile de parcare, magazinele și-au scos umbrelele și giugelele pe trotuare.

Dacă faci abstracție de mulțimea colorată și poți să vezi dincolo de multitudinea de produse, arhitectura promenadei și peisajul urban sunt într-adevăr reușite. "Proiectul a fost dificil, mai ales că a fost vorba despre o zonă intens circulată, plină de turiști și constănțeni, unii dintre ei foarte supărați că lucrăm. Tocmai de aceea am decis sistarea lucrărilor vara trecută și reluarea lor după încheierea sezonului estival. Recepția finală a fost făcută în luna iulie, astfel încât să intrăm cu bine în noul sezon", a declarat Ani Merlă, directorul de programe din cadrul Primăriei municipiului Constanța.

Vor fi reglementate activitățile economice

Autoritățile locale recunosc că mai sunt câteva mici reveniri de făcut, la sistemele de canalizare și colectare a apelor pluviale, că trebuie reglementată și situația cârciumarilor care țin blocate cu navete câte două - trei locuri de par-care, dar și a comercianților care au împânzit stațiunea cu kitschuri. "Pentru anul următor, ne-am propus, tot printr-un proiect, să distribuim pliante, să trimitem voluntari în stațiune și să-i obișnuim pe pietoni să nu meargă pe pista pentru bicicliști și pe bicicliști să circule pe pista specială pentru ei. De asemenea, vom reglementa și problema parcărilor blocate. În ceea ce privește agenții economici, am făcut mențiuni colegilor de la Direcția de Autorizare Agenți Economici ca, pentru zona peninsulară și stațiunea Mamaia, tipul de activitate economică și modul de autorizare a agenților economici să fie reglementate de un regulament unitar și să fie impuse niște norme pentru Constanța anului 2016", a mai adăugat Ani Merlă.

Reabilitarea promenadei a inclus modernizarea și reamenajarea piațetei Perla, piațetei de la Cazino și piațetei de la Rex și refacerea întregii faleze de la Hotel Malibu, până la Hotel Bicaz. În proiect a fost inclusă și aleea principală din Satul de Vacanță, de la bulevardul Alexandru Lăpușneanu până la pasarela pietonală "Iaht".

Comentează știrea

gogu
30 iulie 2015
mii de arbusti

asta dupa numaratoarea lui mazare? o mizerie de statiune, o intindere de betoane si nimic mai mult... acum, cand a dat caldura cu adevarrat, se rresimte din plin atmosfera fierrbinte, la propriu, din mamaia.

stelu
30 iulie 2015

> Oportunitate pentru >> oricine! Aceasta >> > oportunitate este unica, rodul muncii unei echipe >> de >> > profesionisti >> > inimosi, gata sa va ofere si dvs o cale de a va >> rotunji >> > veniturile! Va >> > asteptam sa incepeti si sa castigati bani acum, din >> prima >> > luna, in >> > ritmul dvs, fara stres, fara obligatii! Cereti mai >> multe >> > informatii la >> > adresa mea de email: [email protected]

popey marinarul
30 iulie 2015
dezastru

Asfalt si hoteluri pe plaja nu mai e nici o statiune este un cartier al constantei

autor
30 iulie 2015
Tigănia din mamaia

promenada este ok dar bazarul de la cazinou este tiganie curată ,plus toate constructiile alea de pe faleză care sunt grotesti, si nu se încadrează în peisaj ce să mai tigănie ala mazăre.

Gigi Ionut
30 iulie 2015
Mamaia

Dun care umbla vorba n statiune toti comerciantii care stau pe trotuar sunt fara autorizatie de ext pe domeniul public si sunt taxati la buzunare de Pripisi de la locala si de sefa acestuia din Mamaia una Mihaela. Poza este de la galeriile lui ciote si a lui Gabi Stan vicele care are o sageata in acte la inaintare

Constantean
30 iulie 2015
Mamaia...

Mii de arbusti ? Spațiul verde de la Perla, Cazino si Internațional a fost distrus și inlocuit cu dale de granit si parcări. Au desființat trotuarele si acuma vor să-i invețe pe pietoni unde să meargă ? Păcat! Iar băncile fără spetează sunt incomode. Numai pe faleza de la Cazinoul din Constanța mai ai loc să mergi si să respiri aer curat. Acum vor să distrugă si Parcul Arheologic, cel de lângă Primărie, cu dale de granit.

ff
30 iulie 2015
ff

tiganie totala, pentru turistii tigani, moldoveni, rupti in coor, cu veceu in fundu curtii. oamenii care se respecta si vor liniste se duc in olimp, neptun...alta viata...verdeata cat cuprinde

Corina Martin
30 iulie 2015
Hotelieri , banii incasati de la voi sunt in siguranta...

Este exact cum mi-am dorit , atmosfera de balci imi palce si caut sa ma integrez cat mai bine in atmosfera aceasta , facand pe mascariciul in locul psihopatului urat si drogat , Stefan Ramses cel Mare. Totusi , nu stiti pe cineva care vrea sa-mi cumpere copiii ?!?...

Radio Erevan
30 iulie 2015
Broect de promenada,masterplan de tiparit pleante

Cine proiecteaza pliantele ? Doamna Perla cand se plictiseste in premărie.Doamna Perla este directorul de programe din cadrul Premăriei muncipiului Constanta.Cine tepărește pleantele ? Ati gâcit,o firmă de casa abonata la banii publici.Cine vopseste vapoarele de pe strada ? Ati gâcit,o firmă de casa abonata la banii publici. Are premăria bani.Imi place cladirea supermarketului Mamaia.Imi aduce aminte de cotetul ratelor de la bunica.Dovada ca arhitectura promenadei și peisajul urban sunt într-adevăr "reușite",broectul a fost dificil.SICTIR ARHITECTILOR ! E greu de proiectat un cotet.Iti trebuie imaginatie multa.Am comentat ca sa va convingeti de pregatirea profesionala si de gustul directorilor din primarie,tiganie ca in Bangladesh.

eolian
30 iulie 2015
pista de biciclete

pista de biciclete a fost construita degeaba. toti biciclistii trebuie fie sa faca scurta la mana de la claxon, fie sa mearga pe strada, unde sunt apostrofati tocmai de pietoni! acum cateva zile am auzit pe cineva spunand " ia uite-i si pe astia, merg cu bicicletele in aglomeratia asta". nu se poate asa ceva!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4426 secunde