Galerie foto. Lucrări întârziate. Mamaia - un imens șantier abandonat!

2223
5

Articole de la același autor

În urmă cu mai bine de doi ani, promenada din stațiunea Mamaia intra în reabilitare. Peste zece milioane de euro, cea mai mare parte din fonduri europene, ar fi trebuit să fie folosiți pentru a reface faleza, a reamenaja piațetele și a construi alei de acces și locuri de parcare. În prezent, stațiunea este încă un imens șantier dezordonat, cu zone terminate, dar nefinisate și zone unde de-abia acum se toarnă betoane.

Lucrările de modernizare au fost demarate în toamna lui 2013. "Refacerea coloanei vertebrale a stațiunii", așa cum anunța primarul suspendat al Constanței, Radu Mazăre, se dovedește însă destul de greu de finalizat. Lucrările sunt întârziate, iar turiștii care sunt așteptați în mai puțin de o lună de zile vor găsi și anul acesta un adevărat șantier, cu gropi, mormane de pietroaie și disconfort.

De la un capăt la altul, dinspre Satul de Vacanță, până dincolo de hotelul Rex, toată stațiunea a fost răscolită, pentru a se moderniza și reamenaja promenada. Astă vară s-a lucrat inclusiv în timpul sezonului estival; cu toate acestea, faleza încă nu este gata. Lucrările par abandonate de ceva timp. În ciuda timpului favorabil, se muncește prea puțin, având în vedere volumul mare de lucru.

Până la finele lunii mai a anului în curs, trebuie să fie reabilitată toată aleea pietonală principală din Satul de Vacanță, piațeta Perla, promenada de la hotelul Malibu până la Cazino, trebuie finisată piațeta de la Cazino și, mai departe, toată promenada până în vecinătatea hotelului Vega.

Unde este sambadromul?

Deocamdată, promenadele sunt nefinisate, încă mai sunt gropi și pavajul lipsește pe alocuri. În piațeta de la Perla, au fost scoase toate dalele pe o porțiune și se ridică scena pentru spectacole, dar lipsesc încă băncuțele și nu au fost plantați copacii promiși în proiect. Per total, zona nu seamănă nici pe departe cu sambadromul pe care îl visa Radu Mazăre, atunci când inaugura șantierul, în toamna lui 2014.

La finele lui 2014, managerul de proiect, Ani Merlă, director în cadrul Primăriei Constanța, spunea că lucrările sunt în termen și că vor fi finalizate înainte de începerea sezonului estival 2015. Se pare însă că socotelile de pe hârtie nu se potrivesc cu cele din teren, căci la stadiul în care arată Mamaia la această oră este puțin probabil ca totul să fie finisat și aranjat până când vor veni turiștii.

Proiect amplu, sincope multe

Conform proiectului, piațeta Perla ar fi trebuit să fie primul spațiu urban amplu din cadrul promenadei Mamaia. Pe o latură, este amplasată scena în aer liber, iar pe celelalte laturi, spații cu pietriș, bazine cu apă și băncuțe.

De la Perla, de-a lungul falezei, spre centrul stațiunii, există o zonă rutieră de aproape un kilometru, cu parcările aferente. Sunt, însă, multe lucruri lăsate nefinisate, ca și cum acolo nu s-a terminat treaba. Parcările au fost resistematizate și s-a realizat o pistă pentru biciclete, cu dublu sens. Lipsesc încă arborii și băncuțele de relaxare.

Mai departe, piațeta de la Cazino este singura care pare terminată. De altfel, aici s-a lucrat cel mai intens anul trecut, pentru a putea găzdui toate evenimentele programate pe timpul verii.

De la punctul de sosire al telegondolei, spre Hotelul Iaki, a fost păstrat tronsonul rutier, tot pe sens unic, cu parcări în spic, pe dreapta și pe stânga, cu peste 400 de locuri de parcare. Spre hotelul Rex s-a intervenit numai la nivelul pavimentului și a fost montat mobilier urban. Tot anul trecut a fost amenajată piațeta de la Rex, unde a fost interzis accesul auto și sunt spații de relaxare. 

Comentează știrea

gogu
13 aprilie 2015
tzeapa

ca toate proiectele demarate de mazare, cu surle si trambite, s-au dovedit a fi tzeapa data constantenilor pe bani publici cheltuiti din bugetul local. cel mai recent exemplu: cimitirul de elefanti numit "proiect peninsula", o mare de beton si granit de proasta calitate intinsa pe toata suprafata peninsulei

SEVER
14 aprilie 2015
NUDE-I PROBLEMA?

DE REMARCAT CA MATERIALELE ,IN SPECIAL GRANITUL SI MOBILIERUL URBAN, CARE NU PROVIN DIN ROMANIA SUNT DE FOARTE BUNA CALITATE, DAR "MESERIASII" ,NISTE LENESI DEZINTERESATI SI NECALIFICATI SUNT "MADE IN ROMANIA". ASTA ESTE CAUZA INTARZIERILOR. AM ASISTAT DE MAI MULTE ORI LA NISTE SCENE DE FILM COMIC. 5-6 MUNCITORI SE UITA SI DAU SFATURI UNUIA PT INBINAREA BORDURILOR LA INTERSECTIE. IN PENINSULA MULTE DALE SUNT SPARTE SAU NU SUNT LA NIVEL ETC. ADICA :MERGE SI ASA. DAR DE CE SA NE MIRAM. PODUL DE LA BUTELII A AVUT NEVOIE DE 2 ANI DE REABILITARE, CINEMAUL REPUBLICA (SANTIER DE 2 LEI) TREBUIA SA FIE GATA DE 1 AN SI MULTE ALTELE. MESERIASII DE CALITATE SI INTERESATI FINANCIAR SUNT IN VESTUL EUROPEI, CA SI DOCTORII SI TOTI OAMENII DE CALITATE. DECI, SITUATIA DE LA NOI ESTE CAT SE POATE DE NORMALA.

maidanezul vigilent
14 aprilie 2015
.........................

mamaia nu mai este o statiune, ci un oras inabusit de betoane in care oriunde te-ai afla nu ai nicio perspectiva. vederea se opreste in blocul urmator.de pe malul lacului la malul marii blocuri, zise hotele, fara nici un caracter de statiune. carciumioare cu sutele si muzica imbecila la maxim. unul din motivele pt care se baga milioane de E pt largirea plajei este ca o gramada de "afaceristi " cu 3 clase au ocupat plaja cu constructii imbecile.

naekst
14 aprilie 2015
Mamaia, un imens santier

Eu nu de asta imi fac griji, turistii captivi ai litoralului romanesc vor fi prezenti in numar mare si in aceste conditii, ei de altceva doar de ei stiut revin an de an. Si oricum, cit de frumos si curat ar fi, au ei grija sa umple peisajul de peturi, sacose de plastic, ambalaje fastfood, chistoace si flecme. Ce ma framinta, ca toata Romania ultimilor 25 de ani este un santier perpetuu in care se cheltuiesc multi,foarte multi bani si unde nici nu se construieste ceva.

razvan
14 aprilie 2015
Cea mai noua oferta de lucru!

Locuri de Munca - Operator OnLine ! Uneori Oportunitatile "pica din cer" Esti salariat si nu-ti ajung banii? Esti somer si cauti un loc de munca? Inca nu ai gasit jobul care sa-ti asigure un trai linistit? Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Nu este un job, ci o afacere. Tu vrei stabilitate, vrei siguranta, vrei performanta. Si le vei obtine, dar numai daca acorzi maxima importanta construirii solide și migaloase a unei afaceri puternice! Concentreaza-te pe obiective ce pot fi atinse rapid si usor ,dar acorda atentie deplina si planului pe termen lung al afacerii! Puteti desfasura aceasta activitate acasa la dumneavoastra de la calculatorul personal. Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - varsta minima 18 ani - rabdare - seriozitate Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singur in aceasta activitate profesionala. Program part-time/full-time . Cu perseverenta, 2-3 ore pe zi poti obtine cel putin 300 $ lunar sau chiar mai mult. Oferim si cerem seriozitate maxima. Va oferim detalii dupa ce trimiteti textul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2062 secunde