GALERIE FOTO / Ce mai înseamnă, azi, Constanța?

3623
13
Constanța văzută de sus. Cenușie, sufocată. O imensă mare de betoane ce pare a se revărsa în albastrul valurilor. Clădiri mai mari, mai mici, blocuri și hoteluri cățărate pe orice palmă de teren liberă. 
GALERIE FOTO / Ce mai înseamnă, azi, Constanța? - constantacartiertomisnordvedered-1495717836.jpg
Parcuri masacrate, defrișate ce arată mai degrabă a ogoare arse de soare și năpădite de bălării. O stațiune ce era perla litoralului românesc devorată de dezvoltatori imobiliari, politicieni și grupuri de interese, care au turnat ciment până și pe plajă.
GALERIE FOTO / Ce mai înseamnă, azi, Constanța? - constantavederedesuscentru1-1495717870.jpg

Ultimii 15 ani s-a muncit asiduu la sluțirea orașului. Urbaniștii și arhitecții puși în sluba comunității locale au amputat orice element de identitate a vechii cetăți Tomis, permițând adevărate "crime" urbanistice. Nu le-a păsat, au fost obligați, șantajați, mituiți sau nu s-au priceput? Nici nu mai contează. 
GALERIE FOTO / Ce mai înseamnă, azi, Constanța? - fagadaufacebook-1495717958.jpg


Au înfipt în inima orașului atâta kitch, urâțenie și mizerie încât reabilitarea Constanței devine aproape imposibil, indiferent de numele primarului sau bunele sale intenții.
GALERIE FOTO / Ce mai înseamnă, azi, Constanța? - peninsula1-1495717938.jpg
 Răul a fost de mult timp făcut, iar antidotul acestei boli nu se găsește decât în lama buldozerelor. Dar cine să-i demoleze? Ăștia care le-au permis și i-au încurajat să construiască? Aceiași funcționari publici care și-au pus semnăturile pe autorizațiile de urbanism și de construire? 
GALERIE FOTO / Ce mai înseamnă, azi, Constanța? - brasovimg-1495717975.jpg
FOTO: BRAȘOV


Constanței i-a lipsit și îi lipsește o viziune, un plan urbanistic general care să țină cont de interesele și viitorul orașului și nu de influențele și prieteniile celor care ridică în toate colțurile orașului clădiri după clădiri. 
GALERIE FOTO / Ce mai înseamnă, azi, Constanța? - brasovw005-1495718026.jpg
FOTO: BRAȘOV


Aceasta goană nebună după betoane ne lasă fără spații verzi, fără copaci, fără aer. Sute de hectare de teren în Constanța au ajuns pe mâinile grupurilor de interese printr-o suveică aproape perfectă a retrocedărilor. Fapt descoperit și anchetat inclusiv de procurori. Primăria Constanța ar trebui să se decidă, lucrează pentru noi, constănțenii, sau pentru ei?

GALERIE FOTO / Ce mai înseamnă, azi, Constanța? - iasi-1495718039.jpg

FOTO: IASI


xxx 

În galeria de imagini vedeți cum arată, cum s-au dezvoltat marile orașe ale României. Mi se strânge inima când văd diferențe atât de mari, când am impresia că după o vizită la Brașov, Iași sau Sibiu mă întorc acasă într-un oraș de provincie din Balcani, prăfuit și fără culoare. Nici măcar amărâtul ăsta de Cazinou nu suntem în stare să îl reabilităm...

GALERIE FOTO / Ce mai înseamnă, azi, Constanța? - sibiu-1495718065.jpg
Foto: SIBIU


GALERIE FOTO / Ce mai înseamnă, azi, Constanța? - cluj-1495718148.jpg
FOTO: CLUJ


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Constantin
25 mai 2017
... tarziu!!!

Adevarat, doar lama buldozerului mai poate indrepta nenorocirea orasului! Toata clasa politica, toate autoritatile statului, toata mass media locala, toti suntem vinovati de cancerul care ne mananca verdele de sub picioare!... si nu ne oprim! Aruncam cu betoane in stanga si in dreapta. Am sufocat totul!!! Am devenit si noi gri! Plamanii si mintea noastra sunt de un gri inchis! Ce vina au copiii acestui oras?... si viata e atat de scurta...

Belphegor
25 mai 2017
27 ani de lucru manual

Ce ne tot vaitam atat?Noi cu mainile noastre i-am pus in fruntea urbei pe acesti corupti. Timp de 27 de ani am votat numai" vandali" sau " huni" moderni ,care au jefuit orasul. Timp de 27 de ani, constantenii au acceptat sa devina asistați sociali si sa-si vanda sufletul si libertatea ptr un pui congelat,1ltr de ulei si 1kg de zahar. Cum a fost posibil asa ceva?Lipsa societatii civile si a reperelor morale si culturale, ale acestui oras, a facut ca acest gol sa fie umplut de catre toti farisei si corupti, toata pleava si scursura acestui oras. Cum naiba crezi ca poate sa arate un oras ,in care toate cele 3 mari institutii de invatamant superior au fost zguduite de scandaluri de coruptie, managerul Spitalului Judetean este arestat si este condamnat pe banda rulanta ptr acte de coruptie? Cum naiba sa ai pretentii de la cetatenii acestei urbe sa fie corecti si cinstiți ,cand Arhiepiscopul Tomisului , care ar fi trebuit sa fie un monument de moralitate,este un "fariseu" mai mare decat Anna si Caiafa si un hot mai mare decat toti cei 40 de hoti din povestea lui Ali-Baba,este trimis in judecata ptr acte de coruptie,Cat despre demisie de onoare, nu se pune problema.Ce Lucifer, si-a dat demisia cand a fost alungat din Rai?Nu ,tata,in BOR este la fel ca-n Biblie, doar metoda" sutul in cur" functioneaza. Domn Zaporojan,pana si-n Sicilia ,care este mai corupta ,pana si acolo biserica catolica a luat atitudine fata de mafie si coruptie si a trecut de partea cetatenilor , a societatii civile. PS.Ca sa renastem, trebuie " sa ardem complet ".Pasarea Phoenix renaste cu o singura conditie,sa arda 100%,sa se transforne total in cenuse.Din pacate trebuie sa asteptam ,iar alegerile urmatoare si atunci poate o sa alegem un om care sa "arda kitschurile ultimilor zeci de ani.

SEVER
26 mai 2017
si altele......

POATE ODATA O SA VORBITI SI DESPRE TRANSPORTUL IN COMUN. CEA MAI SARACA RETEA DE TRANSPORT DIN TOATA ROMANIA. IN AFARA DE CATEVA BULEVARDE SI CATEVA STRAZI PRINCIPALE NICIUN CARTIER NU ESTE DESERVIT .SE FACE CAM 1KM PANA LA CEA MAI APROPIATA STATIE. O RETEA IDIOATA FARA LEGATURI INTRE AUTOBUZE(CA ALTCEVA NU EXISTA). INTRE FALEZA NORD SI BD MAMAIA, NIMIC.DEASEMENI INTRE BD MAMAIA SI BD LAPUSNEANU. NIMIC INTRE CTA SI MAMAIA.NU O LUNGESC.ESTE CEA MAI IMBECILA RETEA DE TRANSPORT .CTA -CARFOUR "0". NOROC CU VECHITURILE DE MICROBUZE. BETOANELE SUNT ACOLO UNDE SUNT,NU ESTE NIMIC DE FACUT.DOAR NU VA IMAGINATI CA O SA LE DEMOLEZE CINEVA.APROBARILE CINE LE DA? CRETINII, CORUPTII SI INCAPABILII. DAR CU TRANSPORTUL SE POATE REZOLVA. RETEA DENSA, AUTOBUZE ADAPTATE LA STRAZI INGUSTE,LEGATURI ETC. ASTA SE POATE, DAR DIN PACATE TOT DE CRETINII AJUNSI EDILI DEPINDE. VA MIRA BETOANELE SI ANARHIA URBANA? ZIUA SPORTULUI A FOST SARBATORITA IN FATA RUINEI CAZINOULUI IN TIMP CE BAZELE SPORTIVE SI STADIONUL SUNT IN STARE DE PRABUSIRE.TOT CRETINII ,INCAPABILII SI TALHARII DIN FRUNTEA URBEI AR TREBUI SA RASPUNDA.

S-auzim de bine
26 mai 2017
Alea iacta est

@ Belphegor.. Mare mistificare .. Mare si nerusinata... Orasul este slutit nu de 27 de ani.. Este nenorocit de cand s-a instalat la conducerea tarii dictatura proletara.. Blocurile alea care aveau drept scop "sa dea dormitor" la tot omul, sa ne omogenizeze, sa avem acealsi peisaj oriunde in Romania nu au temelia pusa in ultimii 27 de ani. Sufletul arhitectului a fost nimicit de tovarasii care ii luau cu duba pe cei care rezistau directivelor, sa ii convinga de maretele idealuri, pe unii chiar i-au suit la cele mai inalte niveluri si i-au aruncat la pamant. Ad-literam. Peste ei au turnat asfalt sau au pus numai macadam. Care arhitecti ? Pai niciunul. Ca asa a fost, doar un mare conducator. Blocurile de acelasi model repetate de 10, 100, 1000 de ori au ajuns simbolul bunastarii. Atata doar ca unii care erau mai tot tovarasi dar mai domni au avut suprafata mai de doamne-ajuta. Mai trebuie 100 de ani ca sa le putem schimba, buldozerul este o metafora. Doar trecerea timpului ne va vindeca. Si pana urma, ce mare lucru 100 de ani?

Tot eu
26 mai 2017
Constanta

Sunt de acord cu "s-auzim de bine".Belphegor,coruptia n-a inventat-o un profesor,un doctor sau un preot sau inginer,sau ...etc. In comunism,circula o vorba "o zi in care n-ai adus nimic acasa este o zi pierduta",daca nu vii acasa de la "servici" cu o bucata de ,,ceva,, cu o cutie de ,,ceva,, ,,cu ceva bani din atentii,, ,nu iesi la capat. Deosebirea zilelor noastre d.p.v. al zicalei de mai sus este fundamentala ...cum iti suna "O zi in care n-ai FURAT nimic este o zi pierduta" ?? sau acasa sa te intrebe sotia " Barbate,azi n-ai furat nimic,ai venit cu mana goala ?" de fata cu copiii,bineinteles ! Se fura in continuare din lipsa de educatie..cine sa faca educatie ...daca toti suntem ,,,bolnavi,,,scoala,biserica,armata,familia,toti vrem vile,4x4,Antalya,etc..etc. Despre Constanta,ai dreptate,s-au pierdut 27 de ani..dar inca mai am sperante,se mai poate face cate ceva,chiar vad un inceput in sistematizarile intersectiilor si trecerilor pietoni...si pana atunci,poate ne mai cresc si noua c...e,pentru ca decaderea morala s-a petrecut sub ochii nostri...

Belphegor
26 mai 2017
@Tot eu

1.Daca o luam dpdv istoric aici ai dreptate, totul a inceput cu dictatura proletara, dar nu uita un lucru ,dictatura proletara a functionat in toata tara, si la Cluj ,Brasov,,Sibiu ,Iasi etc.Dar jaful facut in Constanta din 90 pana acum nu se compara. 2.In legatura cu coruptia,tin sa nu-ti dau dreptate.Durerea sta in faptul ca senatul,conducerea acestor universitati nu s-au delimitat de cei corupti.Eu nu spun ca toti sunt corupti. 3.Cat despre cei 27 de ani pierduti,sa-ti dau un exemplu,compara Germania 9mai 1945 cu zeci de orase in ruina si sub ocupaie straina,cu Germania dupa 27 ani,1972,care organiza si Olimpiada de la Munchen.Ei cu planul Marshall au putut,noi cu fonduri europene ,nu.In Romania ca construiesti 5km de drum Ovidiu-Mamaia ai nevoie de 1 an ,iar Ungaria intr-un an construieste sute de km de autostrada.Inainte de 90.in Romania aveai 3-4 fabrici de automobile si in Ungaria 0, dupa 90 in Ungaria produce mai multe masini ca-n Romania, si acelea de calitate:Audi,Opel,Mercedes sau Suzuki.La bulgari sau la unguri cu un amarat de lac(Lacul Balaton) vin mai multi turisti decat pe tot litoralul romanesc.La ei se poate , la noi nu.Totul tine de educatie , nu de c....e.Educatia se face in familie si-n scoli performante, cu pedagogi performanti si bine platiti. PS.In 90 am avut o sansa imensa,"eram pe val" cum s-ar spune,aveam simpatia occidentului, dar n-am stiu sa o valorificam.In locul comunistilor din esalonul 1, am pus pupincuristii si lingaii de partid din esaloanele 2 si 3. Concluzie : S-auzim de bine !

Accentele....
27 mai 2017
...unui analfabet

Intrebati-l pe Fagadau unde a vazut el "accente verticale" cu 20 de etaje ridicate in centrele istorice din Cluj,Brasov,Sibiu,Iasi sau unde mai vrea el in centrele istorice din toata lumea.Asta ca sa vedeti cat creier are Fagadau,fiul lui Mazare si cata pregatire au arhitectii lui peste,slugoii unei administratii locale corupte.Mai intrebati-l pe Mazare unde a vazut el constructii din metal si sticla ridicate in centrele istorice,intrebati-l unde a vazut el bordel lipit de Biserica Neagra (ca de exemplu) ca sa nu-mi mai aduc aminte de bordelul lui Mazare ridicat langa o geamie(monument istoric in Constanta de la 1860).Mama voastra de primari natarai si de arhitecti slugoi si criminali ! A tunat si v-a adunat pe toti,aici in Constanta.

SRI
29 mai 2017
orasul blestemat

La cum arata acest jeg de oras ....oare ce mai putem comenta ...ce nu spune nimeni nici macar asa zisa presa din constanta ..este faptul ca zeci ..sute de familii migreaza catre transilvania ,stabilindu-se definitiv cu domiciliul acolo cat si k serviciul ..constanta va ramane un bazar turcesc - tiganesc ..ceace este si astazi ..cenusiu plin de interlopi si mafie la care nici turistii nu o sa mai vina ...politicienii ..justitia ..politia jandarmeria ..toti sunt corupti si lacomi avari nenorocitii ..au distrus si furat tot ..orasul este condus de tiganii bisnitari de tigari si droguri ..etc.

Ana
29 mai 2017
oras blestemat

Orasul e condus de machedoni, rezultatul se vede, nu-i intereseaza decat sa-si umple buzunarele cat mai repede, n-au scrupule, decenta, masura, sunt la intrecere intre ei nu conteaza cum fac banii, multi sa fie, sunt o pecingene in acest oras. Sunt si oameni decenti printre ei dar rari.Iar tiganii bisnitari fac tot ce vor pentru ca politia este mana in mana cu ei, ati vazut vreodata vreun politist sa-i intrebe ceva?

Răspuns la: orasul blestemat
Adăugat de : SRI, 29 mai 2017
La cum arata acest jeg de oras ....oare ce mai putem comenta ...ce nu spune nimeni nici macar asa zisa presa din constanta ..este faptul ca zeci...
unul
29 mai 2017
enumerare

Betoane, mizerie, tigani, gunoaie, maidanezi, cacati, mafie, coruptie, asistati social buni de munca ... va rog sa mai adaugati,

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.194 secunde