Galerie foto / Șantier pe bulevardul Ferdinand. Patron este un afacerist sirian

3502
8

Articole de la același autor

Că în Constanța se construiește anapoda nu mai este de mult o noutate. Sute de petice de pământ care au fost cândva domeniu public au ajuns în proprietatea unor așa-ziși investitori și pe ele s-au ridicat vile, blocuri, centre comerciale, fiecare ce a poftit, fără să se țină cont de arhitectura zonei sau de disconfortul creat vecinilor.

De câteva luni, pe bulevardul Ferdinand, în stația de autobuze de la Repu-blica, spre centru, spațiul verde din fața blocurilor turn a dispărut. Mai întâi au fost tăiați copacii înalți, apoi au fost rase grădinile blocurilor, după care au dispărut aleile. În cele din urmă, toată zona a fost împrejmuită cu gard înalt și a apărut și un panou prin care locuitorii din zonă erau înștiințați că acolo se va ridica un bloc cu opt etaje. Este vorba despre un proiect aprobat în 2008 și reautorizat la începutul anului 2015. Construcția va fi formată din subsol, parter, mezanin, șapte etaje și etaj tehnic. Va avea atât spații de locuit, cât și spații comerciale. Beneficiarul investiției este Zeido Zeido, proiectul general este făcut de SC Euroton SRL și SC Arhitectura Plus SRL, iar constructorul este SC Hidroconstruct SRL. Termenul de execuție este de 24 de luni, așa că blocul ar trebui să fie gata pe 27 martie 2017.

Deocamdată, însă, lucrările par a fi sistate. Zona este în continuare împrejmuită, dar fundația a fost acoperită cu piatră. Nu se știe totuși dacă este vorba numai despre o închidere temporară a șantierului sau dacă proprietarul s-a răzgândit și a renunțat la proiect. Indiferent de decizia investitorului, locatarii blocurilor învecinate se bucură de liniștea din zonă.

"Nu știm ce se întâmplă, dacă au înțeles că nu poți să ridici un bloc imens în fața ferestrelor altui bloc. Poate își vor schimba proiectul sau poate nu mai fac nimic, Doamne ajută!", ne spune o bătrânică din blocul alăturat. Femeia ne-a arătat cum se vede construcția din balconul său, de la etajul al șaselea. "Dacă vor face balcoane la bloc, vor putea sări direct în balconul meu. Și atunci eu ce va trebui să fac: să îmi pun gratii la geam la etajul al șaselea? Dacă se va vedea înăuntru, tragem jaluzelele, dar, dacă pot să intre peste noi în casă, trebuie să ne punem gratii. Nu este destul că ne iau tot soarele, toată lumina, tot aerul. Vom fi prinși între betoane. Va trebui să ieșim din bloc ca să putem să mai respirăm și noi", ni s-a mai plâns femeia.

Spații comerciale și apartamente

Conform autorizării inițiale, subsolul ar fi trebuit să cuprindă spații tehnice, spații comerciale, hol la parter, birouri la me-zanin și șapte apartamente cu o cameră, șapte cu două camere, șapte cu trei camere, la etajele 1 - 7, uscătorii, dega-jament, cameră troliu la etajul tehnic, iar finisajele exterioare ar trebui făcute cu vopsitorii lavabile galben, ocru și alb.

"Indiferent ce vor să facă aici, că e mall sau că sunt apartamente, se încalcă legea. Acest teren a fost dintotdeauna domeniu public. Am avut grădini frumoase în fața balcoanelor, alei pe care să mer-gem fără să ne împiedicăm. Cine a pus mâna pe terenul acesta nu a făcut-o pe cale legală. Și nici autorizația pentru un turn cu opt etaje nu a fost dată conform legii. Trebuia făcut studiu de însorire și trebuia să fim consultați și noi, locatarii din blocurile alăturate!", ne-a spus, indig-nat, Mihai Z., un alt vecin al lui Zeido. 
Despre proprietar, Zeido Zeido, se știe doar că a fost consulul Siriei la Constanța și că este un om de afaceri care se ocupă de comerțul cu berbecuți și tăurași.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Murphy
23 noiembrie 2015
Ha, Zeido ?

SRI-ul stie mai bine cine este acest Zeido si ce cauta el in Romania, atentie la neatentie. Despre respectarea legii nici vorba, n-are voie sa construiasca intre blocurile deja existente si sa elimine spatiile libere, la el in Siria tot asa ar face ? Sau acolo se respecta legile ?

jale
23 noiembrie 2015
trist.nimanui nu ii pasa.....tara siorasele sunt asa conduse

nu le pasa.............si pe B-DUL LAPUSNEANU NR. 170 S-A RIDICAT O HARDUCHIE HIDOASA SI LUCRARILE S-AU SISTAT ...SI ACOLO 2 BLOCURI CU 9ETAJE VOR SA FACA (cica ar fi locul lui Comanescu, marele boss) si ne sfideaza cu lucrarile sunt sistate si ne-a lasat cu haul asta hodos a stricat spatiu verde dar COMANESCU E SMECHER si e in stare sa ne darame bl nostru ca sa isi faca el hangarele lui, dar primariei nu ii pasa, nimanui nu ii pasa.

jale
23 noiembrie 2015
nu pasa nimanui.parca autoritatile au neri si urasc popuulatia

nu le pasa.............si pe B-DUL LAPUSNEANU NR. 179 S-A RIDICAT O HARDUCHIE HIDOASA SI LUCRARILE S-AU SISTAT ...SI ACOLO 2 BLOCURI CU 9ETAJE VOR SA FACA (cica ar fi locul lui Comanescu, marele boss) si ne sfideaza cu lucrarile sunt sistate si ne-a lasat cu haul asta hodos a stricat spatiu verde dar COMANESCU E SMECHER si e in stare sa ne darame bl nostru ca sa isi faca el hangarele lui, dar primariei nu ii pasa, nimanui nu ii pasa.

ismailviabrussel
23 noiembrie 2015
terorimul ne pandeste !!!

Multi cetateni din tarile arabe ex.syria afganistan pakistan si ect.sunt spion .teroristul din belgia detinea un bar an brussel pentru finatare arme de munitie informati di na uitasa sa adus eveniment la paris !!! Cred cu tarie ca toti fin tarile astea arab fac de dragul --------- pentru asi andeplini dorinta va veni vremea ca lumea sa aiba frica de cetateni proveniti din tarile arabe .ex.daca o fam de romani stau langa tigani ouii vai ne fura astia sau daca o fam .din belgia sta antrun bloc cu tigani sa ude an tot blocul .dar cu romii nui mai e de speriat fur dar sun familiarizati contribuie la economie la ce fura si ce da dar mai mare frica este terorismul .nu uitati ca se sinte an belgia cetateni belgieni nu mai iau contact prin magazine sau sa auda detinatori emigranti din tarile arabe cred 45/suta pentru ca eu mai cumpar de la arabi paine e eftina parfum sapun terapi halal daca te duci la un magazin naturistic belgian te rupe la buzunare .dar am simtit ca belgieni cam stramba din nas nu mai can trec pe langa un magazit sau un kebab sau sa vada un marokan cam asta patesc si eu sunt creol si ma vofund sunt respint de cerere de informati ex.la casa de bilete de lijn si instituti o simnt pe pielea mea si cred ca toti romi de cularea mea au de confruntat dar mergem mai de parte !asa ca dragi romani vedetiva de vecinul emigran si nu garandati

ath
23 noiembrie 2015
Domnule Fagadau,Fiul lui Mazare

In poarta palatelor voastre nu va ridicati "accente verticale" ? Si Ceausescu a crezut ca este nemuritor.Lumea lui pazita de tancuri s-a prabusit intr-o singura zi,in ziua de 22 decembrie 1989.In aceasta zi istorica pentru noi,la ora 12.30,Nemuritorul a zburat prin acoperisul Comitetului Central.Ceausescu nu s-a mai intors.A fost eliberat de gloantele soldatilor lui.Dupa alti 25 de ani,voi,intreaga clasa politica ati fost avertizati de mai multe ori.Revoltele din ianuarie-februarie 2012 au fost impotriva tuturor politicienilor din Romania.Nu ati crezut,nu ati priceput nimic,nu ati auzit.Apoi,a fost suficient doar de o scanteie intr-un club din Bucuresti pentru a izbugni alte revolte in strada.Nici de data asta nu ati inteles nimic.Continuati sa ne dispretuiti.Cei mai mari dusmani ai Romaniei sunt politicienii ei.Mazare a fost avertizat cu un an inainte ca va dormi in bocanci si cu valiza de alarma la usa.Nu a crezut.Acum,drumul lui Mazare spre libertate va trece prin purgatoriul de la Poarta Alba.Este obligatoriu.Voi,cei care ne dispretuiti si azi,aveti alt drum spre libertate:SA FUGITI,sa fugiti cat mai aveti timp.Fereasca Dumnezeu de un alt foc de artificii.Atunci veti sti ca trebuie sa plecati noaptea cu farurile stinse si cu o burca pe figura voastra de politruci surzi.Asta va fi semnul.Scanteia este semnul sfarsitului. Nu veti mai avea timp nici sa va luati o sticla cu apa.Vine si ziua asta,ziua voastra de apoi.

rodica
23 noiembrie 2015
oferta job

Avem urgent nevoie de colaboratori pentru activitate usoara la domiciliu! Se lucreaza in timpul liber, part-time, circa 2 sau 3 ore pe zi. Cerem cunostinte minime de navigare pe internet, si cel putin studii medii. Cereti acum detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

Pacientul
23 noiembrie 2015
Betoane

Redactia sa faca o plangere la DNA pentru ca e o situatie in tot orasul. De ce? Pentru ca sunt formatori de opinie si au acces la multe documente. Sunt implicati: notari,consilieri,primar,cei de la cadastru,de la mediu,arhitecti,judecatori,etc. Toti au favorizat aceste constructii pe spatiile verzi dintre blocuri.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4389 secunde