FOTO DE ARHIVĂ / DEMOLAREA HOTELULUI CONTINENTAL - 16 ani de la debutul în forță al lui Mazăre

6538
6

Articole recomandate

Zilele acestea se împlinesc 16 ani de când Primăria Constanța, condusă de proaspătul primar ales Radu Mazăre, ștergea de pe fața pământului și ultimele rămășițe ale Hotelului Continental, un punct de referință al Constanței post-belice. 


În anii '90 s-a început demolarea hotelului existând un proiect pentru construcția unui hotel mult mai mare. Însă, demolarea a ajuns în instanță pe fondul unui litigiu între reprezentanții hotelului și foștii proprietari, ceea ce a dus la blocarea oricăror activități pentru aproape 10 ani. În anul 2000, Primăria Constanța a decis să curețe zona, urmând să recupereze contravaloarea lucrării de la cei care vor avea câștig de cauză asupra proprietății, în instanță, ceea ce nu s-a întâmplat nici până astăzi.


Vă propunem o galerie foto de acum 16 ani, cu lucrările de demolare și principalele personaje ale vremii. 


Comentează știrea

dragos
2 august 2016
continental

Nu Mazare este de vina pentru demolarea hotelului. In anul 2000 hotelull se afla daramat pana la etajul 1. Administratia Mazare a luar hotararea de a termina demolarea pen tru ca arata urat in centrul orasului.

Aneta Munteanu
3 august 2016
posta veche

De ce nu se procedeaza la fl si cu mizeria de cladire de langa posta veche?

Demolarea hotelului Continental
3 august 2016
A fost doar un semn de la Dumnezeu,a fost un avertisment

La vremea aia nu stiam ce avea sa vina peste noi in urmatoarele 2 decenii.Demolarea hotelului Continental a fost doar inceputul unei epoci murdare in istoria orasului.Au navalit barbarii care au distrus tot ce s-a construit in deceniile trecute.Au distrus pana si zidurile cetatii antice.Blestemata au fost ziua cand l-am ales pe Mazare si ziua cand Fagadau s-a ales singur.Nu te iertam PSD-ule.Mult timp,Constanta a fost al doilea aras din Tara Romaneasca.Copil fiind,mergeam in tabere.Se facea liniste printre copii cand le spuneam ca sunt din Constanta.Azi,Constanta este la mare distanta si fata de Cluj.Astept ziua Invierii orasului in care parintii mi-au dat viata.Idiotilor ! Blestematilor !

Constanțean
10 august 2016
MINȚIȚI CU NERUȘINARE!

PDL-istul Stelian Duțu a inceput demolarea inainte de 1990. Mazăre doar a curățat terenul de ruine. Cum puteți să MINȚIȚI in halul ăsta ?! Să vă fie RUȘINE!!!

Constanțean
10 august 2016
Inainte de Mazăre

Rectific. Demolarea a inceput inainte de administratia Mazare.

Constantean
10 august 2016
Jos MINCINOȘII de la Cuget "liber"!

în timpul demolării s-a intrat în proces între urmași și grupul de hoteluri Continental. Demolarea a fost sistată și centrul Constanței a rămas cu ruine parcă rezultate în urma unor bombardamente, dispuse pe două etaje, timp de… 6 ani, între 1994 și 2000! Ruinele au rămas în centrul Constanței […] până în anul 2000, atunci când la primăria Constanța a venit Mazăre, care a demolat pe banii primăriei ruinele blocate de justiție! Fundația hotelului a rămas și peste ea s-a adus un strat de pământ și s-a amenajat un mic parc. Partea nostimă este că nici acum justiția nu a dat niciun verdict, deși au trecut 16 ani de când se judecă… https://www.joienegru.ro/ce-s-a-intamplat-cu-hotelul-continental/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4785 secunde