Feriți-vă de taximetriștii pirat!

2172
10

Articole de la același autor

r Dacă ați căzut victima unei înșelătorii, chemați Poliția!

Atenție în ce taxi vă urcați și întrebați imediat șoferul ce tarif are, căci riscați să vă treziți că plătiți o cursă de trei-patru ori mai mult decât face. Se pare că în Constanța încă mai circulă taximetriști pirat, care practică tarife exorbitante și, cu zâmbetul pe buze, și cu o chitanță în mână aproape că își jefuiesc călătorii.

Asta a pățit o constănțeancă zilele trecute, atunci când a luat un taxi din parcarea de la Kaufland și până în cartierul Coiciu a avut de plătit 27,78 de lei. Practic, femeia a mers, după cum apare și pe bonul înmânat de taximetrist, 3,414 km. Tariful practicat de taximetrist era de 7,90 de lei per kilometru și 79 de lei pentru ora de staționare.

"Am plecat de la supermarket împreună cu fiul meu. Ne-am uitat să vedem ce fel de taxi este, dar totul părea în regulă. Ceasul era montat foarte jos, greu accesibil, nu puteam vedea cât indică. Când am ajuns acasă, ne-a spus că trebuie să plătim 27,78 de lei. De obicei pentru această cursă nu plăteam mai mult de 7 - 8 lei. Mi-a spus că el are un tarif mai mare, de 7,9 lei pentru un kilometru. Însă acest lucru nu era afișat nicăieri. Este clar, a fost vina noastră, pentru că nu am căscat gura. Dar nu vreau să mai pățească altcineva așa ceva", ne-a spus Adriana Seceleanu, din Constanța.

CT 33 VIO are un tarif de 7,9 lei per kilometru

Taximetriștii puși pe "mica ciupeală" își aleg "victimele" mai ales din parcările supermarketurilor sau din fața Gării. Stau la pândă și mizează pe neatenția și buna credință a oamenilor. Odată urcat în taxi, clientul este prins în capcană și până la destinație nici nu va bănui ce îl așteaptă. Femeia a rămas cu paguba în buzunar, dar a depus plângeri și la Comisariatul Județean pentru Protecția Consu-matorilor și la Poliția Locală. De acolo a aflat că așa zisul taximetrist, Viorel Mocanu, nu mai posedă licență de câțiva ani și că este binecunoscut pentru înșelă-toriile practicate.

"Taxiul era galben și are numărul de înmatriculare CT 33 VIO. Oamenii trebuie să fie atenți la număr, căci nu scrie pe nicăieri ce tarif practică", a mai spus Adriana Seceleanu.

Căutați plăcuța de pe portieră cu numărul de autorizație

Șeful Serviciului de Transport Local și Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanța, Liviu Pătrașcu, a confirmat că pe străzile municipiului circulă taxiuri pirat.

"În cursul zilei de astăzi (n.r. ieri - 14 mai), am avut o ședință la Poliția Locală în care s-a discutat și problema acestor taximetriști pirat. Vom face o listă cu aceștia, pentru că ei sunt destul de cunoscuți pe traseu și mai avem și plângerile din partea oamenilor și îi vom da pe mâna Poliției Locale, să-i aibă în vedere", a declarat, pentru "Cuget Liber", Liviu Pătrașcu.

Acesta recomandă constănțenilor să fie foarte atenți atunci când se urcă într-un taxi pe stradă, fără comandă.

"Oamenii trebuie să se uite pe portiera taxiului dacă are plăcuța cu numărul de autorizație. Toate taxiurile autorizate au această plăcuță. Apoi trebuie să se uite obligatoriu la tariful per kilometru afișat sau să întrebe șoferul, dacă nu este afișat. În cazul în care au fost deja păcăliți, pot chiar să solicite un echipaj de poliție. Sub diferite pretexte, îl pot reține pe șofer pe loc, spunându-i că merg să aducă banii din casă, de exemplu, și, între timp, să cheme un echipaj de poliție", ne sfătuiește șeful din Primăria Constanța. 

Comentează știrea

Hahaha
15 mai 2014
hazliu

Dar permis de conducerea avea taximetristul ?!

Krim
15 mai 2014
feiwg

Eu am luat un taxi de la Gara pana pe Mircea la Pompieri si mi-a cerut unu de asta vreo 25 lei.

aurora
15 mai 2014
si daca ii stiti numaru de ce nu ii faceti un flagrant nemernivc

si daca ii stiti numarul de ce nu ii faceti nemernicului un flagrant ??asteptati sa mai pacaleasca si pe altii???dica el cum ar veni il sterge pe 1 din fata lui 7 findca tariful normal e 17.999aproape 18 mii...politia ce asteapta ,,,cum vrea sa il prinda ???sau impart castigul impreuna??

dexter
15 mai 2014
mentalitate

"e clar ca a fost vina mea" mentalitate de pierzant ...nu stimata doamna a fost vina taximetristului, pentru ca el se face vinovat de inselaciune

realitate
17 mai 2014
REALITATE

STIMABILILOR ,CEI CARE ISI DAU CU PAREREA FARA SA CUNOASCA SITUATIA,CUM BENZINA ESTE 7 LEI PER LITRU DE CE TAXIUL NU AR PUTEA FI 7 LEI PER KM?!TAXIUL AR TREBUI SA REPREZINTE UN LUX NU O CARUTA CU O CIOARA IMPUTITA LA VOLAN LA PRETUL DE ACUM 7 ANI ,CAND BENZINA ERA 2 LEI LITRUL,SI DOAMNA CU RECLAMATIA A VAZUT FOARTE BINE LA SFARSITUL CURSEI TARIFUL DE 7,9 LEI PE PORTIERA SI MINTE CU NERUSINARE CA NU ERA AFISAT. TOTODATA SI TAXIMETRISTII TREBUIE SA SI ASIGURE UN TRAI DECENT SA SI POATA ACHITA LEASINGURILE LA MASINI RATELE LA CASA ETC.

Learn Additional
19 mai 2014
Learn Additional

e-liquid recipes Stiri Social : Feriți-vă de taximetriștii pirat! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Learn Additional http://ep-ep.com/mister-e-liquid/cigarette-realm-through-vaporizer-pipe-reviews.asp

more helpful hints
19 mai 2014
more helpful hints

e cigarette health Stiri Social : Feriți-vă de taximetriștii pirat! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online more helpful hints http://www.latec.it/ejuice-calculator/finding-the-best-prices-on-the-ecigarette-and-ejuice.asp

Learn Even more
31 mai 2014
Learn Even more

e cigarette liquid Stiri Social : Feriți-vă de taximetriștii pirat! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Learn Even more http://svcoe.ac.in/ejuice-calculator/how-to-make-liquid-silver-jewelry.asp

hop over to these guys
31 mai 2014
hop over to these guys

are ecigs safe Stiri Social : Feriți-vă de taximetriștii pirat! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hop over to these guys http://powermachinerycorpn.com/mister-e-liquid/is-investing-in-a-vapor-cigarette-a-good-idea.asp

iulian
25 iunie 2014
taxi pirat hotie

azi 25.06.2014 orele 17:50 am luat un taxi in graba de la spitalu judetean de langa bariera aia acolo la intrare erau 3 taxiuri separate de celelalte unde stau in locurile de taxi speciale....m-am suit in fata iar sotia cu bebelusu de doar 3sapt in spate,eram grabiti nu ne-am mai uitat ce firma e ,etc...de la spitalu judetean pana in cartierul rezidential tomis plus ne-a luat 27lei normal cursa cu un taxi normal facea maxim 14lei....am ramas socati pentru ca nu ne mai confruntasem cu asa ceva pana acum desi circulam des cu taxi...i-am dat banii fix 27lei fara bon si nevastamea i-a zis sa isi cumpere lumanari de ei..la care taximetristul cica dalea parfumate...aveti grija in ce taxiuri va urcati!!!!i-as arde pe jug pe astea si le-as da cu sare pe ei dupa filmati si pusi pe net!!!!sunt sictirit de romania!!!de ce nu se fac controale in fiecare zi in zonele de gara,spital,tomis3 etc pentru ai disparea de pe fata pamantului pe nulitatile astea de oameni??

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4986 secunde