Fără tarabe și ponei, pe falezele din Constanța și Mamaia

749

Articole de la același autor

Autoritățile locale par decise să elimine țigănia din zonele turistice ale orașului, să aerisească aleile de pe faleze, din Mamaia și din Constanța și să impună o notă de comerț civilizat în tot municipiul.

Primăria Constanța a publicat Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și serviciilor de piață în municipiul Constanța. Documentul este supus dezba-terii publice și oricine dorește să își spună părerea sau să propună o soluție o poate face până pe 9 decembrie, în scris, către Primăria Constanța.

Regulamentul stabilește atât documentele necesare pentru autorizarea diferitelor activități economice, cât și tipul de activități care pot fi desfășurate în stațiunea Mamaia, în Satul de Vacanță și în oraș. Așa cum a promis încă din primăvară primarul Decebal Făgădău, prima măsură care ne-a sărit în ochi în noul regulament este aceea că în unitățile de alimentație publică de tip terasă nu se vor autoriza în perimetrul terasei alte activități comerciale sau prestări servicii. Astfel, se dorește stoparea "bâlciului" de pe promenada din Mamaia, dar și din alte zone ale orașului, unde terasele erau subînchiriate și altor agenți economici, adăpostind și tonete de înghețată și gherete cu șaorma sau cu limonadă și jocuri mecanice sau de noroc.

Comerț cu suveniuri și produse tradiționale

Noul regulament interzice tarabele în centrul istoric și pe faleza de la Cazino, fiind permise doar anumite activități comerciale. În zona pe-ninsulară, de la strada Traian și până la faleză, inclusiv în Piața Ovidiu, sunt permise terasele, comerțul de mic de detaliu, dar numai cu produse specifice sărbătorilor tradiționale, mărțișoare etc., activitățile culturale, sportive, sociale, de cinema, jocurile de artificii și filmările.

În zona Cazino, de la Vraja Mării și până la Portul Tomis, inclusiv, sunt permise activitățile de alimentație publică cu terasă, realizarea și comercializarea de pictură, artă fotografică, vânzarea de înghețată, activități sportive, culturale și vânzarea exclusivă a biletelor de noroc.

Pe promenada Ștefan cel Mare, însă, se pot vinde cărți, ziare, reviste, obiecte religioase, dar și produse spe-cifice tradiționale. În parcuri, sunt permise doar tonetele cu înghețată și sucuri naturale și terasele, iar în Satul de Vacanță sunt autorizate vânzările de produse nealimentare, baloane. Pe aleile pietonale este interzisă comercializarea de articole de plajă, jucării și produse alimentare, legume, fructe. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Teatru de păpuși, la Harlequin
Pagina a fost generata in 1.5951 secunde