Expoziție în cinstea pictorului Constantin Dipșe

109
Expoziție în cinstea pictorului Constantin Dipșe - expozitie-1504607090.jpg

Articole de la același autor

O idee excelentă!", așa răspund numeroșii vizitatori ai Grădinii Botanice din București, când descoperă, surprinși, expoziția "Florile Centenarului" dedicată pictorului Constantin Dipșe (1917-2010), la 100 de ani de la naștere. 
Într-o foarte bună colaborare cu urmașii (soția și fiul) pictorului, pe o alee pe care odinioară se plimba artistul, sunt expuse panouri reprezentând tablouri cu flori și detalii din acestea. 
Mulți dintre vizitatorii Grădinii Botanice din București – organizați în grupuri (elevi ori adulți), călători străini ocazionali, tineri, persoane vârstnice precum și numeroase familii cu copii – sunt întâmpinați de florile pictorului Constantin Dipșe – brândușe, dalii, narcise, frezii, flori de câmp, ferigă și altele – care, în culori strălucitoare, aduc zâmbete pe fețe și bucurie în suflet.
Ca în orice sală de expoziții, deși sub cerul liber, vizitatorii sunt întâmpinați de soția pictorului care le vorbește de viața și opera artistului. 
Conducerea Grădinii a acceptat și susținut proiectul, prelungind pentru încă două sezoane – de vară și de toamnă 2017 - durata expoziției ce a fost deschisă în aprilie.
Astfel, proiectul expozițional punctează deopotrivă acțiuni cultural-educative și formative, articulându-se armonios cu obiectivele instituției noastre privind educația pentru mediu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1998 secunde