Expediții nautice pentru turiști, alături de delfinii din Marea Neagră

1000
4
Expediții nautice pentru turiști, alături de delfinii din Marea Neagră - delfini1-1380214750.jpg

Articole de la același autor

Turiștii în căutarea unor trăiri memorabile vor avea posibilitatea, încă din vara următoare, să le experimenteze chiar la Marea Neagră. Oricine dorește va putea să se întâlnească cu delfinii în mediul lor natural, în largul coastelor și chiar să învețe să facă un borș de pește sau să construiască o unealtă de pescuit. Este vorba despre un proiect premieră la nivel național, intitulat "Delfini și oameni - Dolphin Watching, o alternativă durabilă de dezvoltare", dezvoltat de Societatea de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin "Oceanic Club". Proiectul, în valoare de 70.650 de franci elvețieni, va fi implementat în sectorul sudic al litoralului românesc, în zona cuprinsă între Capul Midia și Vama Veche, și are ca perioadă de desfășurare intervalul iulie 2013 - decembrie 2014. "Noi dorim să introducem o strategie ce vizează inițierea de activități alternative pescuitului în vederea îmbunătățirii stării de con-servare a speciilor marine de la litoralul românesc al Mării Negre. Aceste activități se referă la fe-nomenul Dolphin Watching, fenomen extrem de popular în întreaga lume ce a condus la schimbarea obiceiurilor, practicilor și mentalității comunităților direct interesate de mediul costier marin, oferind în același timp și beneficii materiale unor categorii sociale defavorizate, comunitățile pescărești", a explicat biologul Răzvan Po-pescu Mirceni, mana-gerul de proiect și coor-donatorul S.E.O.P.M.M.

Oferte turistice pentru toate buzunarele

Practic, reprezentanții "Oceanic Club" vor or-ganiza întâlniri cu pes-carii, autoritățile și instituțiile din domeniu și vor încerca să îi convingă pe toți că se pot face bani din astfel de croaziere pe mare, pentru a vedea delfinii și să-i determine să devină aliați în protecția mediului. Ulterior, vor fi contactate agențiile de tu- rism pentru a promo- va aceste activități. În vara lui 2014, vor fi organizate primele ieșiri pilot pe mare. "Trebuie să pregătim tot, atât din punct de vedere logistic, cât și legislativ, astfel încât începând cu 2014 să avem un pachet solid cu oferte turistice pe care să îl pro-punem în cadrul târgurilor. În Marea Neagră, proiectul nostru este o premieră absolută și trebuie totul bine organizat", a mai adăugat Răzvan Popescu Mirceni.

Mai sunt delfini în Marea Neagră?

Așadar, turiștii vor putea ieși pe mare, cu diferite ambarcațiuni ale pescarilor, și se vor plimba în zonele unde este cunoscut că se joacă delfinii. Nu vor avea însă voie să se apropie la o distanță mai mică de 100 de metri, să-i hrănească sau să înoate alături de ei. Nu trebuie decât ob-servați în habitatul lor natural, fără a li se induce vreun stres. "În prezent, nu avem o estimare strictă a populației de cetacee din Marea Neagră, însă în desele noastre ieșiri în larg am observat mai multe grupuri și câteva zone de interes. În Constanța, în fiecare dimineață, până spre ora 9, sunt mereu prezenți șapte Tursiops și patru Phocoena-phocoena. În dreptul zonei Faleză Nord din Constanța, în fiecare după-amiază, toată vara au stat câțiva delfini, timp de o oră și jumătate, două, au mâncat, s-au jucat. În 2014 vom avea primele excursii pilot. Pot fi ture scurte de câteva ore, urmate, eventual, de un prânz pescăresc sau mai lungi, chiar de câteva zile, în funcție de tipul ambarcațiunii", a sugerat Răzvan Popescu Mirceni.

Comentează știrea

noni
27 septembrie 2013
dephi

Eu nu sunt de acord. Conducerea Cugetului meu Liber, sa ia masuri. De ce sa mearga lumea sa manance bors ? Mananc eu destul zilnic in loc sa muncesc.

noni
27 septembrie 2013
te roade tare

Te seaca la suflet ce fac eu cu timpul meu ? Ti-am luat spatiul de comentarii ?? Ce idiot !!!! :))))))) Ma amuz la gandul ca SIGUR, esti un adevarat ratat in viata de zi cu zi! Sper macar sa nu faci copii ar fi prea mult si inutil sa duca cineva genele unuia ca tine mai departe.

FONDURI EUROPENE
27 septembrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe: crestereaprepelitelor. ro

FONDURI EUROPENE
27 septembrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati: cultivareaciupercilor. ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5155 secunde