Eveniment important pentru ANOFM

127

Articole de la același autor

Delegația ANOFM, condusă de președintele Marcel-Dumitru Miclău, a reprezentat Serviciul Public de Ocupare din România la cea de-a 15 Conferință managerială și la cea de-a 14-a Conferință la nivel de experți ale Centrului SPO al țărilor din Sud-Estul Europei.


Abordările organizaționale privind managementul Serviciilor Publice de Ocupare, metodele și provocările acestora în furnizarea de servicii pentru grupuri țintă sunt temele principale care au făcut obiectul dezbaterilor în cadrul celor două evenimente organizate în Turcia, țară care în anul 2016 deține președinția Centrului SPO al țărilor din Sud-Estul Europei.

Fiecare stat participant a prezentat metoda și nivelul de cooperare dintre instituțiile centrale și locale pentru stabilirea strategiilor naționale de ocupare, nivelul de cooperare cu partenerii sociali în stabilirea politicilor de ocupare, flexibilitatea instituțiilor locale în proiectarea și stabilirea programelor de măsuri active, în proiectarea și în implementarea măsurilor financiare pentru stimularea ocupării. 


De asemenea, au fost analizate și dezbătute aspecte privind determinarea grupurilor țintă prioritare pentru obiectivele de dezvoltare sustenabilă, modalitățile de abordare, dar și experiența și opinia Serviciilor Publice de Ocupare în ceea ce privește implementarea modelelor de clasificare a acestora. 


"În ultima perioadă ne-am concentrat pe lansarea unui pachet de măsuri mai atractive, adaptate nevoilor de pe piața muncii, vizată fiind, în principal, mobilitatea persoanelor în căutarea unui loc de muncă spre acele zone cu deficit. Nu au fost neglijate nici grupurile vulnerabile, tineri NEET’s, persoane cu dizabilități, familii monoparentale, persoane peste 45 ani", a declarat președintele ANOFM, Marcel-Dumitru Miclău.


Centrul Serviciilor Publice de Ocupare al țărilor din Sud-Estul Europei a fost înființat în anul 2007 cu scopul consolidării și dezvoltării relațiilor dintre instituțiile de profil din această regiune. România este membru încă din anul înființării, iar în 2014 a deținut președinția, ocazie cu care a organizat cea de-a 13 Conferință managerială și cea de-a 12-a Conferință la nivel de experți.

În anul 2017, acest rol va reveni Agenției de Ocupare din Ungaria. Transferul președinției a fost marcat în cadrul evenimentelor de la Istanbul printr-o ceremonie la care au asistat participanții la cele două conferințe, printre care și Jean Pierre Callais, reprezentantul Asociației Mondiale a Serviciilor Publice de Ocupare și Mehmet Müezzinoğlu, ministrul muncii și securității sociale din Turcia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Decembrie 2016
Stire din Social : Anunț important de la APIA
Pagina a fost generata in 1.141 secunde