"Eu înroșesc telefonul la Ecarisaj, iar vecinii construiesc cuști maidanezilor!"

3159
15

Străzile Constanței au ajuns fieful câinilor comunitari. Toată lumea este nemulțumită, dar părerile asupra modului cum poate fi stopat fenomenul sunt împărțite.

Unii susțin cu tărie că maidanezii trebuie eutanasiați și își pun speranța într-un proiect de lege ce va permite autorităților locale să ia această decizie. Alții, însă, consideră că patrupedele trebuie strânse în centre speciale, unde să fie îngrijite corespunzător.
În Constanța, la ora actuală, există o singură biobază, finanțată de primărie, despre care iubitorii de animale nu au cuvinte de laudă, considerând că maidanezilor le este mai bine pe străzi. În consecință, unii încearcă inclusiv să le asigure un minim de "confort" câinilor aciuați pe lângă blocurilor unde domiciliază.
"În zona Far, unde locuiesc eu, numărul maidanezilor a crescut alarmant. Am tot sunat la Ecarisaj, dar degeaba. Câinii sunt tot pe stradă, îmi este și frică atunci când ajung în dreptul scării unde locuiesc, pentru că sunt vreo cinci sau șase care își fac zilnic veacul în zonă și chiar s-au și repezit să mă muște. Nu îi credeam pe cei de la Ecarisaj când îmi spuneau că ei au mai luat câini din zonă, dar sunt locatari care îi aduc înapoi. Până zilele trecute, când am observat, în grădinița din dreptul unui bloc de pe Șos. Mangaliei, un locatar care hrănea mai mulți maidanezi, strânși în jurul unei cuști din lemn. Eu înroșesc telefonul la Ecarisaj să vină să-i ridice, iar vecinii mei îi hrănesc, ba chiar le construiesc și cuști! Este legal ceea ce fac ei, nu îi vede nimeni să ia măsuri?", a semnalat Elena Simionescu, o cititoare a cotidianului nostru. Astfel de cuști au apărut în toate cartierele Constanței.

Primăria Constanța a desființat două cuști (!)
Marcel Dragu, președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari din Constanța, a explicat că ridicarea unor construcții provizorii în apropierea blocurilor, fie ele și adăposturi pentru câinii comunitari, este ilegală.
"Noi le-am explicat președinților de asociații că locatarii nu au voie să ridice astfel de construcții, pentru că spațiile verzi din fața blocurilor aparțin de domeniul public și au nevoie de aprobarea primăriei", a afirmat reprezentantul uniunii. În plus, acesta consideră că montarea unor astfel de adăposturi poate duce la creșterea agresivității patrupedelor. "Câinele consideră că este spațiul lui, pe care trebuie să-l protejeze și există riscul să-i atace pe cei care trec prin zonă. Și eu am făcut la un moment dat o cușcă, pentru un maidanez care se aciuase pe lângă blocul nostru și tocmai din motivul acesta am dărâmat-o", a continuat Marcel Dragu.
Responsabilitatea verificării construcțiilor ridicate pe domeniul public revine Poliției Locale, Serviciul Disciplina în Construcții. Reprezentanții instituției susțin că au constatat și ei fenomenul și că intervin ori de câte ori sunt solicitați. De la începutul anului au primit, însă, doar două sesizări.
"Locatarilor li se dă, în primă fază, o somație să desființeze construcția provizorie. Dacă nu se conformează, pot fi sancționați. Dar aceștia desființează cuștile, căci nu vor să aibă probleme", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ionuț Pripiș, directorul Corp Control din Primăria Constanța. "Cei care ne sesizează trebuie, în primul rând, să-și decline identitatea și să ne dea și adresa. Ba, dacă este nevoie, să vină și ca martori. În general, oamenii când află că nu luăm în seamă anonimele, își retrag sesizările. Nu vor să se afle că și-au reclamat vecinii și să se certe cu aceștia", a mai precizat reprezentantul primăriei.
Constănțenii pot obține mai multe detalii și pot trimite sesizări la numărul de telefon 0241/484.216.



Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Debus
6 septembrie 2011
Rusine

Veniti in Tomis Nord si vedeti cum au smuls si gratiile de la boxe ca sa stea pisicile inauntru. Caini bolnavi sunt hraniti dupa care ne ataca sau ne imbolnavesc copiii. Faceti poze la fiecare locatar care are caine si iese cu el la plimbare sa faca pipi si caca si vedeti care iese cu punga si manusi sa stranga mizeria lasata de caine pe trotuar sau spatiul verde. NICI UNUL!

ne-iubitoru de maidanezi
6 septembrie 2011
cotetele astea

sunt o sursa de infectie. Maidanezii sunt niste saci de pureci; daca stau mult timp in acelasi loc, sunt invadati de "saritori". Devin un focar de infectie pentru toata zona. Cei care fac astfel de cotinete, dau si de mincare la maidanezi si arunca si cu borcane in hingheri. Sunt platiti (sau convinsi prin alte metode de trista amintire) de cei interesati sa mentina maidanezii pe strazi, ca sa aibe ei cum fura fondurile primariilor. Ar trebui amendati dur, toti presedintii de asociatii care permit ridicarea unor astfel de constructii. (Ilegale) Prin controale inopinate, nu la sesizarea locatarilor. In fond, cum se rezolva problema constructiilor ilegale in oras? Cotetele nu sunt constructii ilegale pe spatiul public? Si atunci? Ce lege e in orasul asta? In ce priveste soarta maidaenzilor, putin ne intereseaza. Trebuiesc luati de pe strazi! Cum, asta e treaba medicilor veterinari, care stiu mai bine decit "iubitorii" de animale ce metode se aplica la nivel global. (Eficiente.) Aici s-a ajuns tocmai datorita "iubitorilor si iubitoarelor de animale". Si fenomenul este abia la inceput. Sa vedeti peste citva ani, daca nu se vor lua masuri hotarite!(Apoi, eutanasiere nu vor, in adaposturi nu vor, strilizare/castrare, nu vor. Dar noi sa-i vrem pe ei?sa ne muste si omoare copii, femeile si batrinii? Ia sa mai gindeasca un pic daca sunt sanatosi la bibilica!)

cetatean Y
6 septembrie 2011
Nu e simplu deloc

Hai sa fim drepti: daca eutanasiem cainii pt.ca sunt plini de purici si musca, sa-i eutanasiem si pe cei care put,sunt plini de paduchi si ne mai si buzunaresc zi de zi. Dar nu aveti curaj sa le ziceti nici 'da-te mai incolo!". Va luati de niste cotete pt.caini si nu vedeti cate constructii ilegale s-au ridicat peste tot, presa abunda de exemple, dar astea nu va deranjeaza. Inteleg ca sunt foarte multi carora animalele din categoria caini-pisici pur si simplu nu le plac, dar daca vreti legi mergeti la parlamentarii care va reprezinta si spuneti-le ce va doare, pentru asta i-ati ales. Cat despre medicii veterinari, ei nu au nicio obligatie sa faca ordine pe gratis in acest domeniu.

olga
6 septembrie 2011
nu aveti inima

trebuie sa ii protejam pe caini ca sunt si ei fiinte care au nevoie de ajutor si dragoste. eu si vecinii mei ii ingrijim, le+am facut custi in fata blocului si le dam de mancare si niciodata nu au muscat pe nimeni. toata lumea ii iubeste iar copii se joaca cu puii lor.

Marrone
6 septembrie 2011
pt. nr.4: BA AM INIMA SI MA DOARE...

...FIINDCA PE SOTIA MEA A MUSCAT-O UN ASTFEL DE "CATELUS" IUBIT SI CRESCUT DE NISTE VECINI DUSI CU PLUTA! VENITI SEARA PE STR. CORBULUI, IN PARCAREA DINTRE BLOCURILE H5,H4 SI H3 SI CIMITIRUL CENTRAL SI SA VEDETI IUBIRE CANINA CE AVETI PARTE! VA DORESC SUCCES SI MULT CURAJ!

arnault
6 septembrie 2011
pt 3. Nu e simplu deloc

in fata legii, cainii si oamenii NU sunt egali.

cismaru g.
6 septembrie 2011
maidanezii stapanii nostri

cine aduna maidanezii de pe str. callatis 7 si str sulmona ,marc aureliu,caratzali?

inadaptati social
6 septembrie 2011
cretini

ma-m saturat de iubitori de animale nu mai pot cu iubitori de animale sai ia mama dracului,am o namila de fata in bloc da de mancare toata ziua la o catea :))si asta normal ca ii arde de pula si face catelarie sa vezi urlete si latraturi de nu poti sa inchizi un ochi numai un om singur si neiubit de nimenn si pentru ca nu e in stare sa socializeze e iubitor de animale.mai bine sar interna dracului in centre de inadaptti astia cu iubirea canina ,pe foras sa va iau cum nu strangeti voi rahatu'patrupedului

miruna
6 septembrie 2011
ma amuza caraghiosii care se vaicaresc,nu ca nu s de acord cu ei dar sunt ipocriti si fraieri

1, ipocriti pen ca maj. constantenilor nu fac de fapt m nicio sesizarer la ecarisaj sau plangere ca primaria nu si face datoria,doar dati din gura sau tastatra pe net...si 2 fraieri ca nu pricepeti ca ecarisajul isi bate joc de constanteni pt ca asa primit ordin de la mazare?eu cu ochii mei am vazut cum au venit de multe ori hingherii si au ''strans''maidanezii,adica vreo 2-3 din 20-25 caini din zona...jegurile ordinare de hingherri, chiar cand le-am spus ca le arat eu cu vecinii unde se ascund maidanezii,au zis ca au treaba,dom le nu stau de vb cu noi...bn ,ei de fapt asteptau spaga,he he..fara spaga nemernicii de hingheri nu m iau un caine in ultimii 2-3 ani.

mihaela u.s.a
6 septembrie 2011
maidanezii

ok ,acum chiar ca nu m ai inteleg ,daca aveti ECARISAJ atunci de ce m ai sint pe strada ,trebuie adunati ,tinuti pt 2 saptamini daca nimeni nu ii adopta trebuie omoriti prin injectie ,asa e aici in s.u.a pe cuvint ca nu vezi nici un catel pe strada ,in rest idiotii astia au in fiecare casa cite un catel ,pe strada mea sint 20 de case si sint singura fara catel sau pisica cred ca m am saturat de ei din romania ,asa ca TREBUIE facut ceva impotriva maidanezilor pot sa va imbolnaveasca copii

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4602 secunde