E oficial! 51 % produse românești, pe rafturi. Hipermarketurile, obligate să comercializeze alimente locale

498
E oficial! 51 % produse românești, pe rafturi.  Hipermarketurile, obligate să comercializeze alimente locale - magazin1390225476-1461064950.jpg

Articole recomandate

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a spus, azi, că susține proiectul de lege privind comercializarea produselor alimentare românești în magazine. 


"Susținem această lege, este foarte important să încurajăm prezența produselor românești în magazine. Acum, sigur, că e 51—52—50 — 49%, e o chestiune de nuanță. Foarte important este să încurajăm producătorii noștri, să se regăsească cât mai mult în hipermarketuri. Este important ca acest act legislativ să nu creeze tensiuni, ci să reglementeze lucrurile în sistem, iar consumatorul și producătorul să nu fie afectați", a spus Irimescu la Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților.

El a adăugat că în perioada de criză producătorul este cel mai afectat iar acest lucru se vede încă pe piața laptelui, unde criza persistă, iar în acest context consideră că inițiativa legislativă este bine-venită.

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților a dat azi raport de adoptare proiectului de lege privind comercializarea produselor alimentare, potrivit căruia magazinele mari vor fi obligate să se aprovizioneze cu produse alimentare pe lanțul scurt, iar supermarketurile vor funcționa în continuare și în weekend, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2388 secunde