După reabilitare, Unitatea de Primiri Urgențe s-a ales cu igrasie și cu tavanul căzut

4826
După reabilitare, Unitatea de Primiri Urgențe s-a ales cu igrasie și cu tavanul căzut - a0f56bb43799522951d7a3d3a5b4e597.jpg

Articole de la același autor

Nici bine nu a fost finalizată construcția aripii noi a Unității de Primiri Urgențe, că au și apărut problemele. A căzut o bucată de tavan, varul de pe un stâlp s-a îngălbenit, iar într-una din încăperi a apărut igrasia. Toate din cauza apei infiltrate, în urma ninsorilor din ultimele săptămâni. Conducerea spitalului spune că nu va semna recepția lucrărilor până nu vor fi remediate hibele.
Lucrările de reparații capitale ale Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța au fost mereu problematice. Termenele de execuție au fost depășite, banii au fost alocați cu țârâita, astfel că, și după cinci ani de la demararea reabilitării, abia se cunoaște că au fost făcute îmbunătățiri. Probleme ridică și noua aripă a Unității de Primiri Urgențe, încă dinainte de a fi dată în folosință.
La sfârșitul lui 2009, dr. Dan Căpățână, managerul spitalului, declara că lucrările de construcție la noua aripă au fost finalizate, dar nu a fost inaugurată și nici dată în folosință pentru că intenționau să o doteze mai întâi. Între timp, a sosit mobilierul (fie achiziționat din fondurile spitalului, fie din donații), fotoliile rulante etc, dar iarna le-a cauzat alt pocinog. În urmă cu două săptămâni, o bucată de tavan din viitoarea recepție a UPU a căzut, varul de pe unul dintre stâlpii de susținere s-a îngălbenit, iar în viitoarea cameră de trata-mente a apărut igrasia sub fe-reastră. "Sunt probleme din cauza apei care s-a infiltrat, în urma ninsorilor. La recepție, printr-un rost de dilatare care nu a fost astupat corespunzător. Apa s-a infiltrat prin rostul dintre clădirea deja existentă și noua construcție și prin tâmplăria PVC montată defectuos", a afirmat Renato Cristea, director administrativ SCJU. De altfel, cadrele medicale au întins cârpe pe podea, în dreptul tavanului căzut, și au pus, strategic, găleți și pubele pentru ca pagubele să nu fie mai mari.
Conducerea spitalului a notificat constructorul - firma Erbașu, dirigintele de șantier și firma de proiectare pentru a remedia defecțiunile. "Au termen până la 1 martie să remedieze, iar până atunci nu vom semna procesul verbal de predare-primire", a arătat reprezentantul spitalului. Până nu va fi făcută recepția, noua aripă nu va fi dată în folosință.

Lucrări de 2,5 milioane de lei
Construcția noii aripi a UPU a demarat în 2008, în baza contractului încheiat cu firma Erbașu, la 10 decembrie 2007, care viza reparații capitale și extindere. Reprezentanții firmei au solicitat, în două rânduri deja, prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor. La finele lui 2009, firma a cerut o nouă prelungire, având în vedere că nu au fost efectuate încă reparațiile capitale la partea veche a UPU, unde se desfășoară activitatea în prezent. Conducerea spitalului nu a fost de acord până în prezent cu semnarea unui nou act adițional, așteptând mai întâi remedierea hibelor de la noua construcție. Valoarea contractului se ridică la 2,5 milioane de lei noi, din care au fost plătiți, până la acest moment, 2,2 milioane de lei, ne-a precizat Renato Cristea. Fondurile au fost alocate de Ministerul Sănătății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3224 secunde