Dr. Cătălin Grasa, numit oficial director al Spitalului Județean

474
2
Dr. Cătălin Grasa, numit oficial director al Spitalului Județean - numiregrasa-1493311942.jpg

Articole de la același autor

Dr. Cătălin Grasa a fost numit oficial director al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU), el obținând peste 9.50 la concurs. Un concurs pe care managerul unității sanitare l-a susținut în cursul zilei de ieri și care s-a axat pe prezentarea unui proiect structurat pe radiografia actuală a spitalului și serviciului de Radioterapie, care la momentul actual nu mai este funcțional. 


"Am discutat cu membrii comisiei de examinare despre supraaglomerarea anumitor secții, precum Neurologia, Pediatria, Cardiologia și despre faptul că noi suntem preocupați în permanență de cali-tatea actului medical", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Cătălin Grasa. 


Referitor la Radioterapie, managerul a precizat că speră ca, începând cu anul viitor, constănțenii să nu se mai deplaseze tocmai la București pentru tratamentele de care au nevoie. 


"La acest moment, avem deja repartizat un accelerator liniar într-unul din buncărele care se vor construi, deci într-un an vom putea redeschide centrul de Radioterapie, urmând ca peste aproximativ doi ani ambele buncăre să fie funcționale", a pre-cizat directorul SCJU. 


Facem precizarea că, la ora actuală, Consiliul Județean Constanța a demarat deja procedurile pentru licitația referitoare la studiul legat de proiect și construirea celor două buncăre, pentru acestea fiind alocate zece milioane de lei, din care patru în 2016 și alte șase în 2017. În plus, Banca Mondială și-a luat angajamentul pentru a organiza licitația pentru două acceleratoare liniare de particule pentru tratamentul modern de radioterapie. 


Reamintim că activitatea serviciului de Radioterapie din cadrul SCJU a fost suspendată în primăvara anului trecut, după ce aparatului cu cobalt i-a expirat avizul de funcționare. Altfel spus, sursa de cobalt are o durată de viață care nu poate fi depășită cu mult peste, așa că, după o anumită perioadă de timp, se află în incapacitate de a mai trata pacienți. În concluzie, epuizându-se sursa, aparatul nu a mai funcționat și, în aceste condiții, s-a suspendat activitatea.


Comentează știrea

europeanu
28 aprilie 2017
Hotii !

grasa e hot si din famiglie si din predecesori.E prea mare ciolanul pentru a-l lasa din mana.Priviti putin si la Mangalia.

Vlad
28 aprilie 2017
Cand a fost realizat interviul?

Lamuriti cititorii despre aceste chestiuni importante pentru noi, constantenii. In articol se spune ca "s-au demarat procedurile pentru licitatia de proiect și construirea celor două buncăre, pentru acestea fiind alocate zece milioane de lei, din care patru în 2016 și alte șase în 2017". Pai dra/dna Mirabela, ati uitat in ce data suntem azi? Suntem in 28 Aprilie 2017, cum sa fie alocate 4 milioane lei pe 2016? Sa intelegem ca "paraindarat/spaga" este de fapt aceasta suma si ce o fi in 2017, Dumnezeu cu mila? Fiti cu bagare de seama pe aceste sume.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5162 secunde