Dispută pentru noile plaje! Vom plăti pentru șezlonguri sau punem, gratis, cearșaful?

2767
13

Articole de la același autor

Sezonul estival a debutat în minivacanța de 1 Mai și de Paște, iar mii de turiști și constănțenii care nu au ajuns până acum pe malul mării au avut ocazia să vadă cu ochii lor noile plaje din Mamaia, Constanța și Eforie. Vremea nu a fost atât de bună pentru a-i îmbia să stea la plajă, dar au profitat de cele câteva raze de soare pentru a se plimba în aer curat.

Atracția principală au fost plajele nou reabilitate, spectaculoase prin întinderea imensă de nisip.

"Începând din acest an, turiștii români și străini se pot bucura de plaje noi, mult extinse, în zona sudică a litoralului românesc. Plajele din Mamaia Sud, Tomis (Nord, Centru, Sud) și Eforie Nord, cele care au fost incluse în proiect, apăreau, până nu demult, în studiile de specialitate, ca fiind în pericol de a se îngusta până la dispariția totală! După finalizarea lucrărilor, aceste plaje nu doar au fost salvate, prin intervenții tehnice care le asigură stabilitatea pentru cel puțin 50 de ani, dar au fost și extinse, spre mare, cu peste 100 de metri lățime. Odată cu finalizarea acestui proiect de amploare, teritoriul țării noastre a crescut cu circa 42 de hectare. Sunt convinsă că, imediat ce sezonul estival începe, zona litoralului sudic al Mării Negre va fi extrem de vizitată de turiști, pentru că plajele de aici fac diferența", susține Olimpia Negru, secretar de stat pentru Ape în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).

Plajele noi, neintabulate

Reabilitarea sectoarelor cu probleme s-a făcut cu fonduri europene și a costat peste 170 de milioane de euro, din care aproximativ 15 la sută a fost contribuția statului român. În timp ce Ministerul Mediului susține că noile plaje pot fi folosite gratuit de către orice cetățean, operatorii economici care au deja contracte de închiriere pe sectoarele reabilitate se pregătesc să pună șezlongurile pe ele.

"Noile sectoare de plajă pot fi folosite de turiști odată cu deschiderea sezonului estival din acest an. Conform legislației naționale și europene, aceste suprafețe de plajă, construite prin fonduri euro-pene, pot fi închiriate operatorilor economici doar după finalizarea procesului de intabulare a acestora. Până atunci, ele fac parte din domeniul public al statului și pot fi folosite cu titlu gratuit de către cetățeni", precizează reprezentanții Direcției de Comunicare și Relația cu Parlamentul din cadrul Ministerului Mediului.

v v v

Surse neoficiale spun că agenții economici cu contracte în vigoare în zonele respective își vor pune șezlongurile în apropiere de linia apei, conform măsurătorilor prevăzute în contract, chiar dacă acele porțiuni sunt câștigate în urma înnisipării, deci reabilitării pe fonduri europene, și vor lăsa liberă zona dinspre promenadă, așa cum au procedat și până acum. 

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Palaz
6 mai 2016
La pușcărie cu penalii ăștia !

În acest caz o să intre la pușcărie pentru nerespectarea prevederilor legale , dacă se încalcă legea statul român trebuie să de-a banii înapoi

cearceaful infuriat
6 mai 2016
nisip

sper sa se termine cu tiganeala sezlongurilor, aplicati si respectati legea!

plaja
6 mai 2016
nisip

Mai umblati prin lume ca sa vedeti cum arata plajele prin alte tari!!! Aici banul dicteaza... Lasati plajele libere, nenorocitilor!!! Oamenii vor sa stea pe nisip, ca de-aia merg la plaja! Nu pe sezlongurile voastre de rahat.... Nu mai zic de ghertoii si pitipoancele care vin la plaja ca sa stea in baldachine si sa serveasca sampanie la frapiera... Ce de rahat!!! Numai in Romania!... Pacat de tara asta ca e locuita in majoritate de nesimtiti si ahtiati dupa bani... :(

Carmen
6 mai 2016
Pentru toate localitatile! Bani din prima luna!

Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

adevar
6 mai 2016
adevar

In Romania nu vine nici un turist la mare din cauza politica romana de distrugere poporele vecine = terorism.

miki
6 mai 2016
dispute pentru noile plaje

cine sunt sursele neoficiale ale jurnalistei???

adevar
6 mai 2016
adevar

CE CAUTA ROMANIA IN UE?ROMANI SECHESTREAZA STRAINE CU DROGURI CA SA LE AGRESEZE . TOATE INSTITUTII ROMANE ANUNTATE SI NU AU LUAT NICIO MASURA.POLITICA ROMANA DE DISTRUGERE POPORELE VECINE = TERORISM . CE CAUTA ROMANIA = TERORISM IN UE?

adevar
6 mai 2016
adevar

Suntem ingrijorati de poporele din UE pentru ca Romania = TERORISM este membru UE.

adevar
6 mai 2016
adevar

Cand exista terorism=Romania in UE ar trebui luate toate masuri preventive romani sa nu agreseze poporele din UE.Dupa studiu facut poporul roman este extrem de agresiv (semn de boala psihica transmisa prin invatamantul roman).Romani vor sa vina in republici UE pentru ca au fost primiti si oameni au avut grija de ei dar noi nu i mai vrem.Romani nu vrem sa mai veniti la noi

Romania
7 mai 2016
UE .... uniune de cacat

UE= Roboteii ....... ROMANIA ii trage la funduletz lu UE

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5276 secunde