Dezlegare la pește. Fiți atenți ce cumpărați din piețe și magazine!

406
Dezlegare la pește. Fiți atenți ce cumpărați din piețe și magazine! - dezlegarelapeste1-1480688458.jpg

Articole de la același autor

Pentru că este post, peștele este la mare căutare, mai ales în zilele cu dezlegare. Atenție, însă, de unde vă faceți cumpărăturile, pentru că încă mai sunt pe piață produse neconforme, fie ele în formă proaspătă, refrigerate sau congelată. Reprezentanții asociației pentru protecția consumatorilor InfoCons ne sfătuiesc să nu cumpăm pește decât din magazine sau piețe special amenajate. Chiar și așa, este bine să fim atenți la anumite caracteristici ale acestuia. 


"Prima apreciere asupra gradului de prospețime a produsului o puteți face dacă observați aspectul exterior. Suprafața mâzguită, lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros și culoare modificate, aspect de vechi etc. sunt semne ale neconformității produsului. Urmăriți modul de etichetare a peștelui și produselor din pește și nu cumpărați produse preambalate neetichetate", ne recomandă președintele InfoCons, Sorin Mierlea. 


Acesta ne învață să refuzăm să cumpărăm pește pentru care avem îndoieli privind gradul de prospețime, calitatea și modul de informare al etichetei. În niciun caz nu ar trebui să cumpărăm pește sau produse din pește preambalate, pe ale căror etichete nu este înscrisă data durabilității minimale sau data limită de consum, ori dacă aceasta este modificată sau depășită. 


"La cumpărarea peștelui și produselor din pește, solicitați și păstrați bonul de casă, pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea sau siguranța unui produs. Nu cumpărați pește din locuri neautorizate, deoarece comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport și riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea!", ne mai sfătuiește președintele InfoCons. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2898 secunde